Preduzeća mogu izgraditi prvu liniju odbrane i smanjiti izloženost pretnjama na mreži uz aplikaciju Kaspersky Web Traffic Security

U 2017. godini, gotovo svaki treći 1 korisnik mreže (uključujući i korporativne) bio je žrtva neke od pretnji na mreži. Shodno tome, nije iznenađujuće što smanjivanje potencijalno rizičnih online aktivnosti zaposlenih i dalje predstavlja izazov za 50% preduzeća. 2 Kako bi im pomogla, kompanija Kaspersky Lab je dopunila svoje rešenje Kaspersky Security for Internet Gateway novom aplikacijom, Kaspersky Web Traffic Security, koja osnažuje veb prolaz (gateway) kako bi zaštitila zaposlene od svih vrsta mrežnih napada, i smanjuje rizik i ukupne troškove IT podrške.

Bilo da je slučajno ili ne, zaposleni mogu ugroziti korporativne mreže i osetljive podatke. Preduzeća se mogu boriti protiv ovog faktora rizika uzrokovanog ljudskim greškama ne samo edukacijom osoblja i primenom striktnih bezbednosnih politika, već i dopunjavanjem zaštite krajnjih tačaka sa solidnom prvom linijom odbrane. Aplikacija Kaspersky Web Traffic Security ublažava ovaj rizik, zaustavljajući pretnje u trenutku kada pokušaju da prodru u mrežu i pre nego što dođu do uređaja krajnje tačke.

Kaspersky Web Traffic Security je rešenje koje poseduje moćan višeslojni anti malver alat, koji je baziran na ML (machine learning) sistemu. Pored toga, sa inoviranim anti-fišing alatom, koji u svom jezgru sadrži tehnologije zasnovane na “deep lerning“ mehanizmu, aplikacija pomaže u smanjivanju opasnosti povezanih sa riskantnim radnjama (npr. klik na fišing link), kao i potencijalno štetne aktivnosti, kao što su otvaranje nepouzdanih veb stranica. Pored toga, filtrirajući ulazni i izlazni sadržaj, aplikacija smanjuje rizik od infekcije i curenja podataka (npr. sprečava prenošenje korporativnih podataka na javne cloud servise). Funkcija veb kontrole u aplikaciji takođe pomaže pri upravljanju kategorijama veb resursa dozvoljenim za zaposlene.

Za još višu stopu detekcije, Kaspersky Web Traffic Security koristi globalne informacije o opasnostima iz cloud sistema - uključujući mehanizam koji prati reputaciju datoteka, veb adrese i IP adrese iz mreže Kaspersky Security Network i jedinstvene podatke stečene tokom istraživanja.

,,Društveni inženjering je jedna od ključnih tehnika koju koriste napadači koji pokušavaju da prodru kroz perimetar kompanije. Kaspersky Web Traffic Security je rešenje dizajnirano tako da smanji ovaj rizik, kao i da smanji pritisak na IT osoblje koje mora da reši probleme nastale zbog neprimerenih online aktivnosti nekih zaposlenih. Ono unaprešuje sposobnosti kompanije da se brani od pretnji, obezbeđujući provereni sajber-bezbednosni alat najnovije generacije, sa verovatno najnižim stopama lažnih uzbuna i najvišim stopama detekcije u industriji, pritom upravljajući internet aktivnostima sa jedne lokacije", rekao je Sergej Martsinkjan (Sergey Martsynkyan), šef sektora za B2B marketing proizvoda u kompaniji Kaspersky Lab.

Osim vrhunske zaštite, rešenje Kaspersky Web Traffic Security pruža preduzećima i poboljšane mogućnosti upravljanja, kao što su:

  • Grafički korisnički interfejs, koji omogućuje bezbednosno upravljanje i monitoring gejtveja zasnovan na konkretnim događajima;

  • SIEM integracija radi dodavanja gejtvej bezbednosnog konteksta u širu sliku bezbednosnih događaja unutar čitave infrastrukture;

  • Upravljanje multi node serverima koje omogućava rešavanje većih opterećenja i olakšava pristup distribuiranim infrastrukturama.

  • Specijalni višenamenski režim za provajdere koji pružaju usluge upravljanja (MSP) i raznovrsne kompanije, što im omogućava da dodele određene radne prostore različitim korisnicima ili projektima/kancelarijama i odvojeno upravljaju njima;

  • Kontrola pristupa zasnovana na ulozi omogućava da administratori bezbednosti koji imaju različite odgovornosti upravljaju pristupnim nivoima.

Kaspersky Web Traffic Security je deo aplikacije Kaspersky Internet Gateway Security. Više informacija o aplikaciji možete pronaći ovde.