Predstavljeni novi Nokia telefoni koji donose vrhunska iskustva širom različitih segmenata

BERLIN, 6. SEPTEMBAR 2019 – Kompanija HMD Global, dom Nokia telefona, najavila je pet novih modela. Predstavljena su dva nova pametna telefona: Nokia 7.2 - model sa moćnom trostrukom kamerom od 48MP i ZEISS optikom, kao i Nokia 6.2 – telefon koji poseduje fenomenalan PureDisplay i naprednu trostruku kameru koje pokreće tehnologija veštačke inteligencije.

Kompanija je takođe proširila svoj portfolio funkcijskih telefona kako bi izašla u susret različitim mrežnim i tržišnim kategorijama. Nokia 800 Tough je prvi robusni Nokia telefon koji je predstavila kompanija HMD Global. Ovaj model predstavlja novi simbol izdržljivosti i dugotrajnosti baterije Nokia telefona koji su upareni sa modernom tehnologijom kao što je Google Assistant, WhatsApp, 4G i drugi. Nokia 2720 Flip je kompaktan i taktilan model transformisan zahvaljujući integrisanoj tehnologiji veštačke inteligencije. Ovaj telefon je idealan za sve korisnike kojima je potreban predah i „digitalni detoks”. Kompanija HMD Global predstavila je i pristupačni Nokia 110 telefon koji je namenjen svim ljubiteljima zabave.

Najava naredne faze za Nokia telefone

Kompanija HMD Global takođe je podelila svoju viziju za buduće Nokia telefone. Oslanjajući se na uverenje da tehnologija i inovacije moraju da pokreću ljude, a ne da budu ograničeni samo na uređaje u određenom cenovnom rangu, kompanija je identifikovala ključne strateške oblasti za investiranje u budućnosti. Ove investicije će biti usmerene na još opsežniju diferencijaciju Nokia telefona u oblastima kao što su snimanje, bezbednost i inovacije u oblasti dizajna i materijala. Donoseći prednosti nove mrežne tehnologije široj publici, kompanija HMD Global takođe najavljuje svoju posvećenost pružanju pristupačnog i ujedno vrhunskog 5G iskustva u 2020. godini.

Florian Seiche, generalni direktor kompanije HMD Global, je izjavio: „Krećemo ka sledećoj fazi Nokia telefona i identifikovali smo strateška područja ulaganja za obezbeđivanje visokokvalitetnog iskustva korišćenja Nokia pametnog telefona za sve naše fanove. Posebno ćemo se fokusirati na donošenje inovacija u oblasti 5G, bezbednosti, snimanja i dizajna.“

„Izuzetno smo ponosni na naš jasan fokus na bezbednost svih naših telefona, što nas čini jedinim brendom u Evropi u našoj kategoriji i sa jakim naglaskom na poverenju, bezbednosti i čistom Android iskustvu. Uz izuzetna dostignuća kao to da smo jedini brend čiji čitav portfolio pokreće najnovija verzija Androida, doneli smo aktuelne Android funkcije širom svih cenovnih segmenata. Mi smo jedini brend koji kontinuirano isporučuje mesečna bezbednosna ažuriranja i ispunjava obećanje o zaštiti vaših uređaja“, dodao je Seiche.

Dva nova Android pametna telefona unapređuju portfolio Nokia telefona srednjeg segmenta Kompanija HMD Global najavila je dva nova Nokia pametna telefona – Nokia 7.2 i Nokia 6.2 – koji svim fanovima donose vrhunska iskustva u oblasti displeja i snimanja. Osim toga, Nokia 7.2 i Nokia 6.2 modele odlikuje odlična izrada i materijali što znači da je vrhunski nordijski dizajn sada prisutan i u srednjem segmentu.

Juho Sarvikas, šef proizvoda u kompaniji HMD Global, je izjavio: “Naši uređaji iz srednjeg segmenta poznati su po tome što prevazilaze očekivanja fanova. Nokia 7.2 i Nokia 6.2 zasnovani su na istoj filozofiji pružanja vrhunskog iskustva po izuzetnoj vrednosti. Od moćne trostruke kamere od 48MP sa ZEISS optikom na Nokia 7.2 modelu, do najboljeg PureDisplay-a na pametnim telefonima, Nokia 7.2 i Nokia 6.2 svim našim fanovima donose najbolja iskustva. Oba modela dolaze sa prepoznatljivom baterijom koja traje dva dana i jedinstvenim dizajnom koji je odlika našeg nordijskog nasleđa. Nokia 7.2 i Nokia 6.2 su spremni za Android 10 i donose iskustvo koje vremenom postaje sve bolje.”

Nokia 7.2 – podiže srednji segment na viši nivo

Nokia 7.2 poseduje moćnu trostruku kameru od 48MP sa Quad Pixel tehnologijom i ZEISS optikom. Predstavljajući mnoge ekskluzivne opcije, novi Nokia 7.2 telefon donosi jedinstvenu tehnologiju i funkcije za obradu slika. Donoseći prvu integraciju DSLR pro-bokeh stilova na pametni telefon, Nokia 7.2 dolazi sa jedinstvenim ZEISS bokeh stilovima dostupim u portrait modu i omogućava fenomenalne snimke i izuzetan kvalitet slike u bilo koje doba dana. Ovi bokeh stilovi oponašaju način na koji legendarna ZEISS sočiva proizvode visoki vizuelni utisak i prepoznatljivo zamagljenje. Nokia 7.2 donosi i napredno snimanje pri slabom osvetljenju u noćnom režimu korišćenjem tehnologije veštačke inteligencije u kombinaciji sa visoko osetljivom glavnom kamerom od 48MP. Oslanjajući se na snagu svog prethodnika, Nokia 7.2 kombinuje dvodnevno trajanje baterije, neverovatnu PureDisply tehnologiju i HDR sa nordijskim dizajnom i redefiniše očekivanja koja fanovi imaju od ovog segmenta pametnih telefona.

Nokia 6.2 – fenomenalan displej i napredna trostruka kamera

Kao prva serija Nokia 6 telefona koja donosi trostruku kameru i PureDisplay tehnologiju, Nokia 6.2 svim fanovima nudi sjajna vizuelna iskustva i napredne funkcije snimanja. Nokia 6.2 donosi always- on HDR u novi segment pametnih telefona, kao i PureDisplay tehnologiju koju pokreće namenski vizuelni procesor koji isporučuje i do milijardu nijansi boja. Uz kombinaciju funkcija koje pokreće tehnologija veštačke inteligencije i moćnog trostrukog senzora kamere, Nokia 6.2 pruža mogućnost beleženja detaljnih fotografija, bokeh portrete i zapanjujuće širokougaone snimke. Uz prepoznatljivu bateriju koja traje do dva dana fanovi će moći da rade sve ono što vole još duže bez razmišljanja o trajanju baterije. Nokia 6.2 ostaje verna svom nordijskom nasleđu uz fenomenalnu izradu i vrhunske materijale koji pružaju jedinstvenu i besprekornu završnicu.

U vezi sa širenjem segmenta funkcijskih telefona kako bi se zadovoljile potrebe različitih korisnika, Juho Sarvikas, šef proizvoda u kompaniji HMD Global je prokomentarisao: “Kao lideri u segmentu funkcijskih telefona, nastavljamo da donosimo inovacije u oblast dizajna i funkcionalnosi kako bismo izašli u susret različitim potrebama naših fanova. Naši novi Nokia funkcijski telefoni su dodatak našem portfoliju kojim dosežemo do potpuno nove publike i pružamo pristup najnovijim funkcijama i mrežama kroz pouzdane i prepoznatljive Nokia uređaje. Danas sa ponosom predstavljamo Nokia 800 Tough telefon. Ovo je idealan model za sve avanturiste koji uživaju u prirodi, kao i za sve one koji rade u zahtevim radnim okruženjima. Nokia 2720 Flip širi našu porodicu originalnih modela i savršeno balansira potrebe za digitalnim detoksom i dostupnosti naših fanova. Nokia 110 je model idealan za sve korisnike koji žele zabavu u pokretu.”

Nokia 800 Tough – sinonim za izdržljivost i trajanje baterije

Pridružujući se vodećem portfoliju funkcijskih telefona Nokia 800 Tough je prvi robusni Nokia telefon kompanije HMD Global koji donosi novi nivo izdržljivosti fanovima širom sveta. Osim toga što je otporan na vodu i prašinu Nokia 800 Tough je dobro zaštićen od padova i dizajniran je da podnese ekstremne temperature, što ga čini idealnim za zahtevna radna okruženja i avanturistička putovanja. Ovaj model fanovima donosi i najnovije funkcije, koje se očekuju samo od modernih telefona, kao što su Google Assistant, popularne aplikacije poput WhatsApp-a i Facebook-a, 4G povezanost i još mnogo toga. Uz Nokia 800 Tough model kompanija HMD Global širi svoju ponudu kako bi došla do novih segmenata kao što su B2B i korporativni klijenti kojima je zbog prirode posla koji obavljaju izdržljiv uređaj neophodan, kao i pojedinci koji žele telefon na koji se mogu osloniti u svojim avanturama u prirodi.

Nokia 2720 Flip – prilagođen sa 4G

Nokia 2720 Flip je klasični telefon na preklop prilagođen potrebama korisnika danas - kompaktan i taktilan model transformisan uz pomoć integrisane tehnologije veštačke inteligencije. Nokia 2720 Flip poseduje prepoznatljiv dizajn telefona na preklop i kombinuje svedenost i pouzdanost u izdržljivom uređaju. Nokia 2720 Flip svim fanovima donosi moderne karakteristike i dolazi sa WhatsApp i Facebook aplikacijama omogućujući povezanost kada je to najpotrebnije. Google Assistant korisnicima omogućava da obavljaju sve zadatke koristeći samo svoj glas. U slučaju da dođe do nepredviđenih situacija Nokia 2720 Flip poseduje dugme za hitne pozive kao i ICE (In Case of Emergency) informativni meni, što ovaj model čini savršenim za vaše najdraže. Nokia 2720 Flip je idealan saputnik kada vam je potreban „digitalni detoks”, a takođe je i savršen telefon kada želite da ostanete povezani samo sa vašim najbližima.

Nokia 110 – zabava koja staje u džep

Najnoviji dodatak porodici funkcijskih telefona Nokia 110 dolazi sa svim što vam je potrebno za zabavu u pokretu; MP3 plejer za vašu muzičku kolekciju, ugrađena kamera i FM radio. Ovaj model takođe dolazi sa vašim omiljenim igrama kao što je Snake i sa baterijom uz koju možete da pričate od sumraka do svitanja uz samo jedno punjenje.

True Wireless Nokia Power bubice

Oslanjajući se na uspeh nagrađivanih Nokia True Wireless bubica, kompanija HMD Global predstavlja True Wireless Nokia Power bubice, najnovijeg člana True Wireless Earbuds porodice. Nove bežične bubice napravljene su da traju duže kada su uparene sa prenosnim kućištem za punjenje i mogu se puniti do 30 puta za spektakularnih 150 sati reprodukcije.

True Wireless Nokia Power bubice pružaju visokokvalitetan zvuk i otporne su na vodu do 30 minuta na dubini od jednog metra. Zahvaljujući univerzalnoj Bluetooth® 5.0 povezanosti možete ih jednostavno povezati sa svojim Nokia pametnim telefonom. Kako bi vam pomogli da obavite još više zadataka koristeći svoj glas Nokia Power Earbuds dolaze sa Google Assistant aplikacijom na dodir što ih čini idealnim pratiocem za vaše svakodnevne poduhvate.