Predstavljamo Canon PowerShot G9 X Mark II

Canon predstavlja novi model iz svoje nagrađivane serije fotoaparata PowerShot serije G, PowerShot G9 X Mark II – super-tanki moćan uređaj, džepnog formata. Ovaj model nudi brzine kontinuiranog fotografisanja do 8,2 slike u sekundi, ima veliki 20,1-megapikselni senzor tipa 1.0 i Canon procesor DIGIC 7, pa nudi veoma brz odziv i izvanredne rezultate svakim pritiskom okidača. Ako ste entuzijast koji traži vernog pratioca ili za snimanje želite nešto značajno bolje od pametnog telefona.

Canon PowerShot G9 X Mark II

Snaga, performanse, preciznost

Uz procesor DIGIC 7 i CMOS senzor u srcu, PowerShot G9 X Mark II nudi znatno poboljšane performanse i završne rezultate visokog kvaliteta. Dvostruka senzorska stabilizacija slike nudi korekciju u 3,5 koraka pomoću paralelne obrade stabilizacije idealne za snimanje u pokretu i držanje kadra u mestu čak i kad vam se ruka pomera. Za spontane trenutke, od iznenadne pojave neke životinje do uličnih zabavljača, tu je produženo kontinuirano snimanje do 8,2 slike u sekundi u saradnji sa automatskim fokusiranjem od 0,14 sekundi, što osigurava da ste uvek spremni i imate kameru koja vas neće izneveriti. Da bi sve stalo u kadar, PowerShot G9 X Mark II je opremljen 3x optičkim zumom i 28 mm široko-ugaonim objektivom namenjenim podjednako impresivnim portretima i predivnim pejzažima.

Canon PowerShot G9 X Mark II

Trenuci za pamćenje beleže se savršenom oštrinom bez obzira na osvetljenje. Senzor znatno smanjuje šum i poboljšava dinamički raspon povećavajući dnevne i noćne performanse, dok objektiv f/2.0 propušta više svetla, omogućavajući slobodu korišćenja manjih ISO vrednosti ili kraćih ekspozicija, i stvara odličnu zamućenost pozadine. Što se tiče zamućivanja pokreta pri snimanju objekata u pokretu, novi automatski ND filter ograničava svetlo koje dolazi do blende i omogućava duže ekspozicije bez preeksponiranja.

Stvaranje video-zapisa profesionalnog kvaliteta

Oslobodite kinematografa u sebi i snimajte predivne video-zapise u Full HD rezoluciji: poboljšano praćenje objekta koje omogućava procesor DIGIC 7 omogućiće da snimite sve – od velikih iznenadnih pokreta do malih promena kao što je suptilni izraz lica. Bilo da osvajate planinski vrh ili istražujete grad, nema potrebe da stojite u mestu. Canon podrška za dinamičku stabilizaciju slike automatski ispravlja potrese fotoaparata i pomaže vam da snimate iz bilo kog ugla i u pokretu. Za jedinstvene rezultate PowerShot G9 X Mark II nudi snimanje video-zapisa uz opciju Time-Lapse uz obilje podešavanja, tako da imate potpunu kreativnu kontrolu.

Moćni fotoaparat koji staje u džep

PowerShot G9 X Mark II nudi izvanredne performanse u kompaktnom dizajnu i retro stilu. Krasi ga elegantno aluminijsko kućište 25% manje od kućišta modela PowerShot G7 X Mark II. Mase samo 206 g, savršen je za svaki džep i neće vam smetati ni u jednoj prilici. Fotoaparat ima intuitivni LCD ekran koji nudi potpunu kontrolu i pristup opcijama bez nezgrapnih tastera, dok prsten za kontrolu objektiva omogućava bolju kontrolu nad otvorom blende, brzinom ekspozicije i zumom.

Ostanite povezani i delite svoje snimke

Ostanite povezani uz brojne opcije koje su vam na dohvat prsta putem tastera za WiFi. Dinamički NFC omogućava brzo povezivanje i prenos slika na kompatibilne pametne uređaje uključujući Canon Connect Station radi jednostavnog deljenja fotografija i video-zapisa. Nova kompatibilnost sa Bluetooth-om znači da fotoaparat može stalno da bude povezan sa drugim uređajima tako da možete podeliti fotografije uz pomoć smartfona ili tableta čak i kad vam je fotoaparat u džepu ili torbi. Ta opcija znači i da možete koristiti pametne uređaje za bežično daljinsko okidanje, što će vam pomoći da brzo i sami stanete pred objektiv za grupne fotografije ili selfije. Uz punjenje preko USB-a možete praktično napuniti bateriju fotoaparata svuda gde vas avanture odvedu.

Glavne karakteristike fotoaparata POWERSHOT G9 X MARK II:

  • visok nivo kvaliteta fotografija pri bilo kakvom osvetljenju uz dizajn koji staje u džep

  • jednostavno preuzimanje kontrole

  • snimanje vrhunskih Full HD video-zapisa koji se lako dele

  • namenjen je kreativnosti bez ograničenja

  • lako deljenje radova sa svetom