Predsednik kompanije ASUS, gospodin Jonney Shih, predstavio je najnovije inovacije na IFA 2015 sajmu

Neverovatna serija Zen mobilnih uređaja, „lifestyle“ i kućnih računara, plus novi gejmerski proizvodi iz Republic of Gamers serije.

Zvanično press saopštenje

KLJUČNI DETALJI

  • Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, je predstavio RT-AC5300, najbrži WiFi ruter na svetu

  • Dostupnost i cena na evropskom tržištu za sledeće proizvode: ZenWatch 2, ZenPad serije i Zen AiO S
  • Svetska premijera VivoStick PC uređaja, tankog i stilizovanog minijaturnog Windows 10 računara
  • ASUS Republic of Gamers (ROG) najavljuje najnovije inovacije u oblasti gejminga

Jonney Shih, predsednik kompanije ASUS, danas je otkrio detalje o najnovijim inovacijama kompanije ASUS iz oblasti mobilnih, nosivih i kućnih računarskih tehnologija, kao i inovacijama u ASUS Republic of Gamers (ROG) seriji proizvoda namenjenoj gejmerima.

Neki od novih najavljenih proizvoda su RT-AC5300, najbrži Wi-Fi ruter na svetu, i VivoStick PC, tanki i stilizovani minijaturni Windows 10 računar u obliku USB FLASH memorije. Najnovija ZenFone serija pametnih telefona, uključujući i novi ZenFone Zoom, je predstavljena Evropi. Objavljene su i informacije o ceni i dostupnosti na evropskom tržištu za sledeće proizvode: ZenWatch 2, ZenPad serije i Zen AiO S.

U okviru neverovatne serije novih proizvoda su i sledeći uređaji: G752 gejming laptop, ROG Maximus VIII Extreme/Assembly, ROG Matrix 980Ti, ROG Swift PG348Q, ROG 7.1 slušalice sa mikrofonom i ROG G20 Special Edition. Takođe je prikazan i ROG Swift PG279Q gejmerski monitor sa osvežavanjem od 165Hz. Pre nego što je napustio pozornicu, gospodin Shih je sve prisutne iznenadio najavom GX700 laptopa, prvog gejmerskog laptop računara na svetu sa vodenim hlađenjem.

„Ponosni smo što korisnicima naših uređaja možemo da pružimo neverovatno Zen iskustvo zahvaljujući savršenoj ravnoteži između lepote i snage naših proizvoda“, rekao je gospodin Shih i dodao: „Današnja serija Zen proizvoda korisnicima ne pruža samo vrlo intuitivan način korišćenja, već i luksuz čini dostupnim svima.”

Pridružujući se gospodinu Shihu na pozornici, stariji potpredsednik i generalni menadžer Client Computing grupe u kompaniji Intel, gospodin Kirk Skaugen, govorio je o dobroj saradnji kompanija ASUS i Intel na razvoju novih mobilnih i računarskih tehnologija. „ASUS i Intel tesno sarađuju već skoro tri decenije kako bi korisnicima doneli najbolje moguće iskustvo i najnovije tehnološke inovacije”, rekao je gospodin Skaugen. „Uzbuđeni smo što sa ASUS-om radimo na njihovim neverovatnim novim proizvodima – od all-in-one računara i gejmerskih laptop računara baziranih na šestoj generaciji Intel Core procesora, do računara veličine standardnog USB flash diska, tablet računara i pametnih telefona koji se baziraju na Intel Atom procesorima. Intelove tehnologije donose zavidne performanse, impresivno iskustvo prilikom korišćenja, dugo trajanje baterije i tanku formu velikom broju prelepih ASUS uređaja”.

ZenWatch 2 je naslednik originalnog ZenWatch pametnog sata sa autonomijom baterije od 2 dana. Korisnici će imati i slobodu izbora između dve veličine, tri različite boje kućišta i čak 18 različitih narukvica.

ZenPad S 8.0, ZenPad 8.0 i ZenPad 10 su elegantni i snažni tablet računari sa Android operativnim sistemom. Zahvaljujući ovim uređajima, svet će prvi put videti mnoge nove tehnologije kao što su ugrađeni DTS-HD Premium Sound™ zvučni sistem i izmenjive maske za ZenPad 8.0, uključujući i Audio Cover zaštitnu futrolu u koju je ugrađeno 6 dodatnih zvučnika sa podrškom za 5.1 surround zvuk.

Zen AiO S je izuzetno lep all-in-one računar visokih performansi koji povezuje umetnost i najnapredniju tehnologiju i predstavlja pravo tehnološko remek-delo za kućnu ili kancelarijsku upotrebu.

RT-AC5300 je ultra-brzi tri-band 802.11ac Wi-Fi ruter koji, u kombinovanom režimu, obezbeđuje brzinu prenosa podataka od neverovatnih 5334Mbit/s, uz izuzetnu pokrivenost prostora Wi-Fi signalom i besprekornu stabilnost u radu.

Revolucionarni VivoStick PC je minijaturni računar koji bilo koji televizor ili monitor sa HDMI priključkom pretvara u potpuno funkcionalni računar sa Windows 10 operativnim sistemom, koji možete kontrolisati daljinski uz pomoć pametnog telefona.

Moćni ZenFone Zoom je najtanji telefon na svetu sa kamerom koja poseduje mogućnost optičkog zumiranja do 3X.

ZenWatch 2: u tradicionalnom maniru i sa stilom

ZenWatch 2 je stilizovan lični uređaj za nošenje (wearable) kojeg pokreće AndroidWear operativni sistem. Razvijen je u saradnji sa kompanijom Google. U procesu izrade smo i najsitnijim detaljima posvetili punu pažnju, koristeći isključivo materijale najvišeg kvaliteta. ZenWatch 2 je zapravo pametni asistent za telefone sa Android ili iOS operativnim sistemom, koji na korisnikovom zglobu pravovremeno prikazuje brojne relevantne informacije i koji korisniku omogućava da stvari obavlja dodirom ili glasovnim komandama.

Asus ZenWatch 2

Raspoloživ je u dve veličine i tri boje, sa 18 narukvica različitih boja i materijala. ZenWatch 2 takođe sadrži preko 50 profesionalno dizajniranih „lica“ (watch faces), to jest preko 50 različitih varijanti osnovnog ekrana koji pokazuje vreme. Dovoljno je da u podešavanjima izaberete jedan od preko 50 stilova i ZenWatch 2 će se savršeno uklopiti u vaš imidž. Tu je i FaceDesigner aplikacija koja, onima koji žele da budu krajnje jedinstveni, omogućava da lako dizajniraju sopstveno „lice“ sata, to jest osnovni ekran na kojem se prikazuju informacije o vremenu.

Asus ZenWatch 2

ZenWatch 2 se temelji na originalnom ZenWatch modelu i pritom donosi još finiji dizajn, poboljšano korisničko iskustvo, potpunu funkciju praćenja fizičke aktivnosti korisnika uz najveću moguću preciznost i inovativni softver koji će obavljati funkciju vašeg ličnog fitnes trenera. U paketu sa ZenWatch 2 satom dolazi i potpuno novi punjač koji se veoma lako priključuje zahvaljujući magnetu, a sposoban je da napuni bateriju do 50% za samo 36 minuta.

ZenPad: Vodeće svetske inovacije sa mnogo stila

ZenPad S 8.0 (Z580CA) je tablet računar sa ekranom od 8 inča kojeg pokreće Android operativni sistem i predstavlja spoj lepote i visokih performansi. ZenPad S je prvi1 tablet računar na svetu sa 4GB RAM memorije, a uparena je sa Intel Atom Z3580 procesorom. Kvalitetni QXGA IPS ekran generiše sliku zavidnog kvaliteta zahvaljujući gustini od 324 piksela po inču i ASUS Tru2Life+ tehnologiji koja inteligentno podešava kontrast i oštrinu prikaza. ZenPad S 8.0 podržava takozvanu Z Stylus olovku koja olakšava pisanje i crtanje. Još jedna tehnologija koja ZenPad S čini jedinstvenim u svetu je DTS-HD Premium Sound™ koja obezbeđuje izuzetno kvalitetan zvuk.

ZenPad 8.0

ZenPad 8.0 (Z380C) kombinuje prefinjen stil, visoke performanse za rad i zabavu i izmenjive maske (poklopce) za dodatno prilagođavanje. DTS-HD Premium Sound i inovativni Audio Cover (poklopac/futrola) prvi put donose 5.1 surround zvuk na tablet računar. Naime, u Audio Cover je ugrađeno čak 6 kvalitetnih zvučnika koji generišu zvuk impresivnog kvaliteta.

ZenPad 10

ZenPad 10 (Z300) kombinuje prefinjen stil, visoke performanse za rad i zabavu, kao i opcionu dodatnu opremu koja povećava funkcionalnost i korisnicima donosi pravi luksuz. ZenPad 10 je dostupan u tri verzije koje se razlikuju po mogućnostima povezivanja na internet, a to su: LTE/Wi-Fi (Z300CL), 3G/Wi-Fi (Z300CG) i Wi-Fi (Z300C).

Asus Audio Dock

ASUS Audio Dock je odvojiva tastatura sa stereo Bluetooth zvučnicima koja pruža više zabave i veću produktivnost korisnicima ZenPad 10 uređaja. ZenPad 10 takođe podržava dodatnu Z Stylus olovku uz pomoć koje će crtanje i pisanje biti još intuitivnije.

Zen AiO S: Umetnost visokih performansi, na očaravajućem 4K/UHD ekranu

Zen AiO S je serija visokokvalitetnih all-in-one računara koje pokreće Windows 10 operativni sistem i predstavlja spoj umetnosti i najnaprednije tehnologije. Zen AiO S pruža balans između lepote i visokih performansi i predstavlja savršen izbor za kućne i poslovne korisnike.

Asus Zen AiO S

Zen AiO S je opremljen IPS ekranom koji, zahvaljujući 4K/UHD (3840 x 2160) rezoluciji, prikazuje sliku izuzetno bogatu detaljima. Ugao vidljivosti ekrana iznosi 178 stepeni. Tu je i ASUS SonicMaster Premium audio sistem sa 6 snažnih zvučnika za izuzetno bogat i čist stereo zvuk (16W).

Asus Zen AiO S

Zahvaljujući elegantnom kućištu napravljenom od jednog komada brušenog aluminijuma, Zen AiO S izgleda čudesno. Za vrhunske performanse su zaduženi Intel Core procesor šeste generacije i NVIDIA GeForce GTX 960M grafička karta sa 4GB video memorije. Još neke od najnaprednijih tehnologija koje se mogu naći unutar Zen AiO S računara su: USB 3.1 Gen 2 Type-C port, PCIe® 3.0 x4 M.2 SSD i Intel RealSense™ kamera koja omogućava futurističke funkcije kao što su biometrijsko logovanje precizno upravljanje pokretom tela.

RT-AC5300: najbrži Wi-Fi ruter na svetu

RT-AC5300 je inovativni tri-bend Wi-Fi ruter iz AC5300 klase i donosi najbrži Wi-Fi na svetu. Zahvaljujući Broadcom® NitroQAM™ procesoru, RT-AC5300 dostiže brzinu prenosa podataka do 1000Mbit/s na frekvenciji od 2.4GHz i do 2167Mbit/s na svakom od dva 5GHz frekventna opsega, što ukupno čini do 5334Mbit/s. Navedene brzine gejmerima omogućavaju igranje pri veoma niskim latencijama, dok će ljubitelji multimedije moći da uživaju u neometanom strimovanju 4K/UHD materijala.

Asus RT-AC5300

Sa čak osam snažnih spoljnih antena koje rade u 4x4 konfiguraciji (4T4R), domet i stabilnost Wi-Fi signala su radikalno poboljšani, omogućavajući pokrivenost do 500 kvadratnih metara. AiRadar tehnologija usmerava Wi-Fi signal i na taj način isporučuje veću brzinu, čistiji signal i bolje Wi-Fi performanse svakom uređaju u mreži.

RT-AC5300 objedinjuje mnoge napredne tehnologije u cilju postizanja boljih performansi, lakog rukovanja i veće stabilnosti. Tri-Band Smart Connect tehnologija omogućava da se svaki uređaj u mreži automatski konektuje na onaj opseg koji će mu pružiti najveću brzinu prenosa podataka i besprekornu stabilnost signala. Multi-user MIMO (MU-MIMO) omogućava većem broju uređaja da budu povezani maksimalnom brzinom, bez usporavanja kompletne mreže, dok uz pomoć Link Aggregation (802.11ad) tehnologije možete da spojite dva LAN porta u jednu super-brzu žičnu vezu sa protokom od 2Gbit/s koristeći dva mrežna kabla.

AiProtection tehnologija, koja se bazira na Trend Micro™ softveru za zaštitu, predstavlja najnoviji način zaštite kompletne kućne mreže. AiCloud 2.0 predstavlja privatni servis za čuvanje podataka u „oblaku“ (Cloud) i omogućava korisnicima da priđu svojim fajlovima, dele ih i strimuju sa bilo koje udaljene lokacije.

VivoStick PC: PC koji pomera granice

ASUS VivoStick PC je vesnik novog načina korišćenja računara. Ovaj izvanredni minijaturni računar, koji oblikom podseća na standardni USB flash disk, pokreće Windows 10 operativni sistem. Uz to je neverovatno tanak, kompaktan i lagan, izgleda moderno i stilizovano, a poseduje i poklopac koji štiti HDMI priključak od oštećenja. VivoStick PC je računarkoji bilo koji televizor ili monitor sa HDMI priključkom pretvara u potpuno funkcionalni računar sa Windows 10 operativnim sistemom, koji možete kontrolisati daljinski uz pomoć pametnog telefona putem specijalne ASUS aplikacije.

Asus VivoStick PC

Dimenzije od samo 137.9 x 34.0 x 14.9mm, težina od svega 68 grama, 802.11n Wi-Fi tehnologija, dva klasična USB priključka, audio izlaz, Bluetooth 4.0 i 2GB RAM memorije, čine VivoStick PC idealnim računarom za obavljanje svakodnevnih poslova.

ZenFone Zoom: najtanji telefon na svetu sa 3X optičkim zumom

ZenFone Zoom je najtanji telefon na svetu sa kamerom od 13MP i mogućnošću optičkog zumiranja do 3X. Zadnja kamera ZenFone Zoom uređaja sadrži 10 veoma precizno izrađenih optičkih elemenata koji u kombinaciji sa digitalnim zumom omogućavaju još veće uvećanje sa više detalja. ZenFone Zoom poseduje optičku stabilizaciju slike (OIS) koja eliminiše efekat „nemirne ruke“ i profesionalni Panasonic SmartSFI® sensor. Kada se tome doda i revolucionarni ultra-brzi laserski sistem za automatsko fokusiranje, možete biti sigurni da će svaka fotografija snimljena uz pomoć ZenFone Zoom telefona biti neverovatno oštra i čista.

Asus ZenFone Zoom

Za visoke performanse su zaduženi Intel Atom™ Z3590 quad-core procesor koji radi na 2,5 GHz i 4GB brze RAM memorije. ZenFone Zoom postavlja nove standarde kada je u pitanju iskustvo fotografisanja na pametnim telefonima. Drugim rečima, ZenFone Zoom donosi iskustvo fotografisanja kao na DSLR fotoaparatima, dok mu njegovo jednodelno metalno kućište sa debljinom od samo 5mm na ivicama omogućava da lako sklizne u džep.

Napredni korisnici će ceniti fleksibilnost koju ZenFone Zoom nudi u manuelnom režimu fotografisanja, koji dozvoljava ručno podešavanje parametara fotografije, kao što su ISO osetljivost, brzina zatvarača i drugi.