Potpisan novi ugovor o distribuciji između kompanija Telekom Srbija i SES Video

Beograd, 14. maj, 2018. – Novim ugovorom o distribuciji potpisanim između kompanija Telekom Srbija i SES Video, omogućeno je lansiranje novog TV paketa širom Evrope preko orbitalne pozicije od 23.5 stepeni istočno.

Kompanija SES objavila je danas novi višegodišnji ugovor, na osnovu koga je kompanija Telekom Srbija zakupila satelitske kapacitete na satelitu ASTRA 3B kako bi distribuirala novu lepezu različitih TV kanala kako za kablovske, tako i za IPTV mreže širom Evrope, sa fokusom na Srbiju, Hrvatsku, Bosnu, Sloveniju, Makedoniju i Crnu Goru. Novi TV paket će u početku obuhvatati sedam TV kanala uključujući Agro TV, Film Klub, Kitchen TV, Star TV i Zenska TV. Tri dodatna kanala će biti uvedena do leta ove godine.

“Ovo je jako značajan korak za nas s obzirom na to da sada naš lokalni i regionalni sadržaj prenosimo u Evropi kroz mreže naših partnera”, izjavila je Marijana Vukašinović, šef odeljenja za upravljanje sadržajem u kompaniji Telekom Srbija. “Ovaj TV paket će nuditi širok spektar srpskih i regionalnih TV kanala gledaocima širom Evrope. Sarađivali smo sa kompanijom SES na više razičitih projekata tokom godina i ne možemo da zamislimo boljeg partnera na kojeg bismo se oslonili.”

“Veoma smo zadovoljni što radimo sa kompanijom Telekom Srbija na ekspanziji njihovog video poslovanja, obezbeđujući im usluge visokog kvaliteta,” izjavio je Martin Ornas-Kubacki (Martin Ornass-Kubacki), potpredsednik sektora prodaje za centralno-istočnu Evropu u kompaniji SES Video. “Ovaj sporazum predstavlja još jedan uzbudljiv korak koji učvršćuje saradnju sa našim dugoročnim partnerom u Srbiji, dok zajedno radimo na lansiranju potpuno novog skupa TV kanala u Evropi”