Poseidon GTX 980 Ti DirectCU H2O opremljena hibridnim hlađenjem

Nova grafička kartica sa ekskluzivnom DirectCU H2O hibridnom tehnologijom hlađenja pomoću vazduha i vode koja obezbeđuje dvostruko nižu temperaturu i trostruko tiši rad

Zvanično press saopštenje

  • Fleksibilno hlađenje: DirectCU H2O hibridno hlađenje sa dva ventilatora otporna na prašinu obezbeđuje dvostruko nižu temperaturu, trostruko tiši rad i 25% duži životni vek ventilatora
  • Vrhunski kvalitet i pouzdanost: Potpuno nova Auto-Extreme tehnologija sa Super Alloy Power II komponentama
  • Mogućnost finog podešavanja uz intuitivni interfejs: GPU Tweak II sa besplatnom jednogodišnjom licencom za XSplit Gamecaster softver za fino podešavanje parametara i strimovanje

Taipei, Taiwan (01 septembar, 2015) — ASUS Republic of Gamers (ROG) je danas najavio Poseidon GTX 980 Ti, novu grafičku kartu sa ekskluzivnim hibridnim rashladnim sistemom koji omogućava izuzetno efikasno hlađenje vazduhom i vodom, kao i ASUS Auto-Extreme tehnologijom sa Super Alloy Power II komponentama koje garantuju vrhunski kvalitet i pouzdanost.

Zahvaljujući najnovijem GeForce® GTX™ 980 Ti grafičkom procesoru (GPU), ROG Poseidon GTX 980 Ti postiže brzine do 1203MHz u gejming režimu i 1228MHz u OC režimu. Ekskluzivni ASUS-ov DirectCU H2O hibridni sistem hlađenja, sa dva ventilatora otporna na prašinu, obezbeđuje dvostruko nižu radnu temperaturu (30°C) pri hlađenju vodom i 10% (5°C) nižu radnu temperaturu pri hlađenju vazduhom.

Uz ROG Poseidon GTX 980 Ti dolazi GPU Tweak II, intuitivni i moćni alat za overklokovanje, uz pomoć kojeg korisnici mogu da izvuku maksimalne performanse iz svoje grafičke karte. U paketu dolazi i jednogodišnja licenca za XSplit Gamecaster softver, u vrednosti od 99 dolara, tako da gejmeri mogu lako da strimuju i snimaju tok igre. Kao bonus, uz ROG Poseidon GTX 980 Ti dobijate i besplatni petnaestodnevni premijum nalog za World Of Warships igru i poklon kôd za Diana Cruiser brod.

Fleksibilno hlađenje: DirectCU H2O tehnologija sa dva ventilatora otporna na prašinu

ROG Poseidon GTX 980 Ti grafička karta je opremljena ekskluzivnom DirectCU H2O tehnologijom hlađenja, koja kombinuje vazduh i vodu kako bi se korisniku omogućila potpuna fleksibilnost, a grafičkoj karti efikasno hlađenje.

Specijalna parna komora je u direktnom kontaktu sa grafičkim procesorom, čime se postiže brže odvođenje toplote sa samog GPU-a, dok su bakarne toplotne cevi i produžena peraja zadužena za dalji prenos toplote, sve dok ne u potpunosti ne napusti površinu kartice. Sa vodenim hlađenjem, ROG Poseidon GTX 980 Ti postiže dvostruko nižu radnu temperaturu (30°C) i do tri puta tiši rad u odnosu na referentnu karticu. Kartica dolazi sa standardnim G¼-inch navojima, čime je obezbeđeno lako povezivanje sa postojećom opremom za vodeno hlađenje.

ROG Poseidon GTX 980 Ti dva ventilatora otporna na prašinu. Unikatni dizajn ventilatora obezbeđuje efikasno hlađenje i štiti karticu od prašine, čime se postiže 25% duži životni vek. Tu je i ROG LED koji sija i pulsira, dajući kartici atraktivan izgled.

Vrhunski kvalitet i pouzdanost: Auto-Extreme tehnologija sa Super Alloy Power II komponentama

Jedan od benefita ROG Poseidon GTX 980 Ti kartice je takozvana Auto-Extreme tehnologija. Reč je o prvom industrijskom procesu proizvodnje koji je 100% automatizovan, čime se isključuje mogućnost ljudske greške i postiže besprekoran kvalitet izrade. Kao rezultat se dobija izuzetno pouzdan proizvod, koji će biti podjednako dobar kako za opštu svakodnevnu upotrebu, tako i za igranje najzahtevnijih igara i overklokovanje. Auto-Extreme tehnologija sprečava nakupljanje prašine i oksidaciju, čineći zadnju stranu štampane ploče grafičke karte izuzetno glatkom, što korisnicima olakšava ugradnju. Pored svega, novi proizvodni proces je i ekološki podoban jer isključuje upotrebu štetnih hemikalija i smanjuje utrošak energije za 50%.

ROG Poseidon GTX 980 Ti takođe sadrži i Super Alloy Power II komponente koje povećavaju energetsku efikasnost tako što obezbeđuju bolji prenos energije (sa manje gubitaka), dok istovremeno smanjuju zujanje pri velikom opterećenju i redukuju emisiju toplote.

Mogućnost finog podešavanja uz intuitivni interfejs: GPU Tweak II sa XSplit Gamecaster softverom

Zahvaljujući potpuno novom i intuitivnom korisničkom interfejsu, GPU Tweak II ćini igranje i overklokovanje lakše nego ranije, uz zadržavanje naprednih opcija za okorele overklokere. Sa samo jednim klikom, nova Gaming Booster funkcija podiže performanse sistema na najviši nivo tako što isključuje sve suvišne procese i sve resurse automatski stavlja na raspolaganje video igri. U paketu dolazi i jednogodišnja licenca za XSplit Gamecaster softver, u vrednosti od 99 dolara, tako da gejmeri mogu lako da strimuju i snimaju tok igre.