Počinje letnja IT škola EDIT

EDIT (Education for Innovative Thinkers) je manifestacija koju kompanija Comtrade organizuje svakog leta i koja omogućava studentima završnih godina fakulteta ili svršenim diplomcima da razvijaju ozbiljne projekte u veoma opuštenoj atmosferi. Uz širenje informatičkih znanja, građenje radnog iskustva i vrhunsku motivaciju za buduću karijeru, EDIT im nudi da uskoče u brzu traku ka sopstvenoj budućnosti, jer mnogi ”editovci” danas su već iskusni (i zaposleni) IT stručnjaci.

EDIT

Od 1996. godine, besplatna Letnja IT škola EDIT  inspiriše inovativno razmišljanje i neguje buduće generacije IT lidera. Danas, EDIT je najveća i najposećenija škola za informacione tehnologije u regionu.

Svakog jula, EDIT otvara svoja vrata za preko 100 polaznika. Studenti uče kako da rade u timu sastavljenom od pojedinaca različitih obrazovnih profila, a Letnja škola EDIT je idealna prilika da saznaju da li, i u kojoj meri, mogu da primene svoja znanja na kreativno rešavanje problema u izuzetno zanimljivim projektima. Upravo zbog toga, EDIT je mnogo više od obične škole. Jer, učesnici će upoznati nove tehnologije, ali i sve prednosti timskog rada u simultanom okruženju, a uz stalnu mentorsku podršku, zabavu i druženje.

EDIT

I ove godine startujemo na čak šest lokacija (Srbija – Beograd i Kragujevac; BIH – Sarajevo i Banja Luka; Slovenija – Ljubljana i Maribor). EDIT će trajati od 17-28. jula, a od 500 prijavljenih, najboljih 100 imaće priliku da tokom dve dopunske nedelje upotpuni svoja akademska znanja iskustvom rada u velikoj IT kompaniji.

Centalna tema ovogodišnjeg EDIT-a u Srbiji je “USER EXPERIENCE IN IoT WORLD”. Internet of things (IoT) je jedan od najbrže rastućih trendova u IT industriji. Polaznici će steći praktična znanja iz ove oblasti i upoznati se sa tehnologijama kao što su UX/UI, NodeRed, Cloud, MongoDB, Linux, Raspberry PI, Sensors i Actuators.

Uz rad na Data acquisition i Data presentation platformama, naučiće kako da koriste postojeće IoT tehnologije za kreiranje rešenja koja unapređuju zadovoljstvo krajnjih korisnika. Za realizaciju projekta, učesnici će koristiti najpopularniju agilnu metodologiju – SCRUM. Tokom izrade projektne dokumentacije, studenti će se upoznati i sa celokupnim procesom razvoja softverskog rešenja.

Više o Letnjoj IT školi kompanije Comtrade možete da saznate na zvaničnom sajtu www.edit.world.