PlayStation media alert: Insomniac Games postao deo Sony Interactive Entertainmenta

Sony Interactive Entertainment (“SIE”) postigao je dogovor oko akvizicije Insomniac Games, jednog od vodećih svetskih razvojnih studija video igara, koji ima i dugu tradiciju rada upravo na PlayStation platformama.

Insomniac Games potpisuje PlayStation 4 hitove kao što su Marvel’s Spider-Man i igre iz Ratchet & Clank franšize. Nakon kompletiranja akvizicije, Insomniac Games postaje deo Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios i to kao 14. studio SIE WWS familije. Na ovaj način, SIE dodatno ojačava posvećenost razvoju ekskluzivnih naslova za PlayStation.

Osim što su poznati po jedinstvenom miksu humora, uzbudljivih priča i visoko interaktivnih svetova u svojim igrama, Insomniac Games u industriji važi i za studio jedinstvene radne kulture, koji je nagrađivan sa preko 20 nagrada od 2005. godine. Kao nastavak uspešne saradnje koja traje više od 20 godina, SIE WWS sada i zvanično dodaje novi studio svojim redovima, u nastojanju da još više podigne lestvicu kvaliteta u open world igrama fokusiranim na priču.

„Insomniac Games je jedan od najcenjenijih razvojnih studija u industriji i njihovo nasleđe kada su u pitanju priča i gameplay iskustvo su bez premca“, rekao je Shawn Layden, predsednik SIE WWS. „Dugo godina uživamo u jakom partnerstvu i sada smo oduševljeni što možemo i zvanično da im poželimo dobrodošlicu u našu Worldwide Studios familiju. Uz Insomniac Games, naša posvećenost razvoju igara svetske klase koje se mogu naći samo na PlayStation platformi, jača je nego ikada.“

„Pridruživanje WWS porodici pruža Insomniac-u još veće mogućnosti za postizanje naše vizije stvaranja pozitivnih i trajnih utiska na živote ljudi“, rekao je Ted Price, osnivač i izvršni direktor Insomniac Games-a. „Uživali smo u posebnoj vezi sa PlayStation-om praktično od našeg osnivanja. Naše partnerstvo dodatno ojačava naš potencijal, a igra Marvel’s Spider-Man je najbolji dokaz tome. Uzbuđeni smo u vezi naših sledećih koraka koje ćemo napraviti zajedno sa našim dugogodišnjim WWS partnerima, a pre svega, radujemo se novim i uzbudljivim iskustvima koje ćemo prirediti našim fanovima.“