PlanRadar dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine

Beč/Beograd, 29. oktobar 2019. – PlanRadar, ekspert za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i u oblasti nekretnina dobitnik je nagrade EY Preduzetnik godine Austrija u Startap kategoriji, koja je dodeljena na nedavno održanoj gala večeri u Beču. Nagradni žiri je jednu od najprestižnijih nagrada za preduzetništvo dodelio kompaniji PlanRadar na bazi ocene kriterijuma koji uključuju rast, budući potencijal, inovacije, liderstvo zaposlenih i društvenu odgovornost.

“Veoma smo ponosni i srećni što smo dobili ovu prestižnu nagradu. Ona potvrđuje uspešnost našeg poslovnog modela i kvalitet našeg SaaS (Softver kao usluga) rešenja zasnovanog na klaud tehnologiji. Žiri je prepoznao naša izuzetna preduzetnička dostignuća koja su rezultovala u rastu broja korisnika na više od 5,500 u 43 države, uključujući i Srbiju”, izjavio je Sander Van de Rijdt, izvršni direktor i jedan od osnivača kompanije PlanRadar.

Bojan Petković, menadžer za region jugoistočne Evrope, dodaje: “Iako su se sektor građevinarstva i tržište nekretnina u Srbiji oporavili od efekata ekonomske krize poslednjih godina, ti sektori i dalje kaskaju kada je u pitanju proces digitalizacije. Mnoge građevinske kompanije i dalje funkcionišu potpuno isto kao pre 20 ili 30 godina – koristeći olovku i dokumente na papiru, što može imati loš efekat po radni proces. PlanRadar građevinskoj industriji i oblasti upravljanja nekretninama obezbeđuje digitalnu dokumentaciju i upravljanje zadacima i nedostacima tokom čitavog životnog veka projekta. Nadamo se da će nagrada EY Preduzetnik godine Austrija dodatno uveriti naše potencijalne klijente da je PlanRadar pravo rešenje za njihovo poslovanje.

Softver PlanRadar koristi više od 5,500 klijenata u 43 države, uključujući i poznate međunarodne kompanije, kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, koje ovaj softver koriste u upravljanju građevinskim projektima i postojećim nekretninama.