Philips SoundShooter Portable speaker

Ovo je zvučnik koji je dizajniran da bude dovoljno kompaktan za nošenje (na žalost, nema futrole), a ima i integrisanu bateriju, tako da se može koristiti bukvalno bilo gde na putu.

Moda prenosnih zvučnika ne jenjava, i gotovo da nema proizvođača periferija koji već nije ponudio neku varijantu. Philips kao jedan od najvećih proizvođača consumer uređaja svakako uključen u tu priču, a mi smo testirali jedan od najmanjih zvučnika u ponudi, model SoundShooter Portable speaker, koji je sjajna opcija za one koji vole da slušaju muziku u pokretu i gde god da se nalaze. Ovaj zvučnik ima ugrađenu bateriju, tako da je u pitanju pravi portabl model koji će bez problema do 8h raditi a da ne mora biti priključen na struju.

Ključne karakteristike

  • Vrlo jednostavan za korišćenje
  • Solidan kvalitet zvuka za ovako kompaktan uređaj
  • Ugrađena Lithium baterija

Utisak kvare

  • Audio kabl je fiksiran

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm audio, USB (charging)
  • Baterija: Li-ion, 8h autonomije
  • Dimenzije: 5,7 x 8,14 x 5,7 cm
  • Težina: 185g

Philips SoundShooter Portable speaker SBA 3005

Ovaj zvučnik je vrlo kompaktnih dimenzija od 5,7 x 8,14 x 5,7 cm i oblika valjka, u crnoj mat boji sa Philips logom sa bočne strane. Svi će odmah primetiti da je 2.5" drajver okrenut na gore, te da postoji plastični deo koji će ga donekle zaštititi od oštećenja. Pakovanje je prilično siromašno i dobija se samo jednostavno korisničko uputstvo (koje realno nije ni potrebno), kao i jedan USB kabl (MicroUSB na USB) koji služi za punjenje integrisane baterije. Prava šteta što nema neke futrole za nošenje, što bi zvučnik zaštitilo od habanja dok se prenosi u torbi ili rancu, a to je nešto što bi po našem mišljenju svi prenosni modeli zvučnika trebali da imaju.

Ono što se može videti je da na zvučniku postoji jedan MicroUSB port, koji služi samo za punjenje baterije, kao i to da je audio kabl sa 3.5mm konektorom fiksiran i nalazi se na kraju flat kabla od oko 50cm, stim što se kabl namotava i automatski uvlači u telo zvučnika. Ovo nam se nije dopalo pošto, ukoliko se slučajno desi da se kabl ošteti, ostaje bez audi konekcije. Na zvučniku nema kontrola zvuka, već samo jednog On/Off tastera, dok je statusna dioda smeštena sa gornje strane. Sa donje strane su samo gumirane stope koje će sprečiti da klizi po podlozi.

Rezime

Ovo je mono zvučnik snage 2W, koji koristi Neodynium magnet, i koji zvuči dosta bolje nego što smo očekivali za ove dimenzije i snagu. Naravno, niko ne očekuje neki posebno snažan bas zvuk, ali generalno se dobija zvuk koji je dovoljno dobar za osnovnu namenu ovih zvučnika, a to je da se muzika sluša svuda, i tamo gde bi to inače zbog odsustva strujne utičnice bilo nemoguće.

Conclusion

This 2W mono speaker uses a neodymium magnet that sounds a lot better than what we expected of this dimension and strength. No one expects a particularly strong bass, but generally, the sound that is good enough for the main purpose of the speakers is provided, meaning listenning to music everywhere, including places where otherwise would be impossible due to the lack of electrical outlets.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2014.): 22€

Gigatron ustupio: Philips SoundShooter Portable speaker SBA 3005
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com