Philips BT Wireless Portable Speaker

Kompaktan Bluetooth zvučnik sa integrisanom baterijom (autonomija oko 8h), solidnim 2W 1.75" drajverom i zvukom koji je sasvim dobar za ovu kategoriju uređaja.

Prenosni Bluetooth zvučnici su vrlo popularni i ima sve više onih koji se odlučuju za kupovinu, a koji žele da dobiju zvuk dok su u pokretu ili bilo gde drugde, gde nema dostupnih utičnica za struju. Philips svakako spada u red poznatijih proizvođača periferija i uređaja namenjenih zvuku, tako da nas nije iznenadilo to što je na test stigao jedan Bluetooth zvučnik sa potpisom ove kompanije. Radi se o kompaktnom modelu koji koristi Bluetooth ali i analogni 3.5mm audio interfejs, tako da je kompatibilan sa prilično velikim brojem raznih uređaja.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Kompatibilan sa svim uređajima koji imaju 3.5mm audio izlaz
  • Jednostavan za korišćenje
  • Podržava Bluetooth 4.0 interfejs, Handsfree uz ugrađeni mikrofon

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth 4.0 (A2DP, AVRCP, HFP), 3.5mm stereo
  • Baterija: lithium polymer, 8h autonomije

Philips BT100M/00 Bluetooth Wireless Portable Speaker

BT100 zvučnik je kompaktnih dimenzija od 3 x 63 x 82 mm i teži svega oko 180g, tako da će biti zgodan za poneti bilo kuda, stim što naravno zbog oblika ipak neće moći da stane u džep. Model koji je bio kod nas je interesantne narandžaste boje, valjkastog oblika, sa zvučnikom koji je instaliran sa gornje strane. Plastika od koje je napravljen je dobrog kvaliteta deluje izdržljivo, mada bi definitivno voleli da u pakovanju dolazi i neka futrola ili torbica za nošenje. Od prateće opreme, tu je samo USB kabl za napajanje, dok će korisnici morati sami da se snađu za 3.5mm audio kabl ukoliko planiraju da ga koriste.

Ovaj model koristi jedan 1.75" drajver maksimalne snage 2W, što možda ne zvuči tako mnogo ali je sasvim dovoljno za jedan portabl zvučnik. Na samom zvučniku nalazimo jednu statusnu diodu (sa prednje strane), multifunkcijski taster (za Bluetooth uparivanje i handsfree funkciju, pošto postoji i integrisani mikrofon), MicroUSB konektor za napajanje, prekidač kojim se zvučnik uključuje i prebacuje između Bluetooth i Aux režima, kao i jedan 3.5mm konektor. Unutra je integrisana litijum-polymer baterija koja daje autonomiju od oko 8h, a što je sasvim dovoljno za prosečnu upotrebu. Primećujemo da nema kontrola zvuka, što je i uobičajeno za modele iz ove kategorije.

Rezime

Po pitanju zvuka, dobija se možda i nešto glasniji zvuk nego što smo očekivali, malo tanji pošto svakako nije bilo prostora da se izvuče malo ozbiljniji bas. Povezivanje sa telefonom odnosno bilo kojim drugim uređajem koji podržava Bluetooth konekcije je jednostavno, a po pitanju handsfrija se dobijaju odlični rezultati i čist i prirodan glas. Gledajući cenu, možemo samo da konstatujemo da bi definitivno voleli da je nešto niža, no ipak je u pitanju Philips čiji su proizvodi uvek nešto skuplji od noname i manje poznatih alternativa.

Conclusion

Obtained sound is louder than we expected, but little weaker because there was no possibility to provide serious bass. Connecting with phone or any other device that supports Bluetooth connection is easy, while regarding the handsfree, great results and clear and natural voice are provided. We would like to see a lower price, however, we are talking about Philips whose products are always more expensive than the products of unknown producers.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 45€

Gigatron ustupio: Philips BT100M/00 Bluetooth Wireless Portable Speaker
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com