Pametni zvuk svuda: Novi Sony zvučnik sa Google Asistentom

Kompanija Sony predstavila je novi model zvučnika LF-S50G koji u elegantnom i kompaktnom pakovanju pruža visok kvalitet zvuka i omogućava onlajn pristup neophodnim informacijama. Na raspolaganju su i reprodukcija zvuka u krugu od 360 stepeni, sistem glasovnih komandi, kao i ugrađena funkcija Gugl Asistent (Google Assistant), vaš lični saradnik kome možete da zatražite da pusti određenu pesmu ili odgovori na pitanje.

Sony LF-S50G

Sistem glasovnih komandi

Za korišćenje ovog uređaja neće vam biti potreban telefon, već je dovoljno da izgovorite svoje pitanje ili zahtev. Zvučnik možete „pozvati“ rečenicom „Okej, Gugl” i jednostavno ćete se informisati o stanju na putevima pred polazak na posao, namestiti alarm za buđenje ili podsetiti se detalja o letu za naredno putovanje.

Sony LF-S50G

Takođe, ovaj uređaj nudi mogućnost provere i ažuriranja kalendara kako biste bili u toku sa svim aktivnostima, dopune liste obaveza, kao i osnovne podatke o vestima i vremenskoj prognozi za optimalno planiranje dana.

Sony LF-S50G

Funkcija Gugl Asistenta omogućava povezivanje više pametnih zvučnika u cilju kreiranja sistema ozvučenja za više prostorija, dok pomoću sistema glasovnih komandi pruža kontrolu nad različitim pametnim uređajima sa kompatibilnim platformama, uključujući Chromecas built-in, Nest, Philips Hue i IFTTT, kako biste, primera radi, prilagodili temperaturu ili osvetljenje u sobi. Glasovnom komandom možete zatražiti od Gugl Asistenta da pusti muziku, podkast ili radio sa servisa kao što su Spotify, Google Play Music, Pandora, TuneIn i iHeartRadio.

Sony LF-S50G

Zvuk u svakom pravcu

Bežični zvučnik S50G može ispuniti celu prostoriju zvukom u krugu od 360 stepeni zahvaljujući vertikalnom dvosmernom zvučnom sistemu. Za prirodan bas i isti visoki audio kvalitet u svakom kutku, ovaj model čine ključne komponente posebno sastavljene u skladu sa ekspertizom Sony stručnjaka za audio tehnologiju. U pitanju su zvučnik punog opsega za jasnu reprodukciju vokala i visokih tonova, zaseban niskotonac za reprodukciju basa, izolovani bas refleks kanal za reprodukciju neutralnog basa iz uređaja male veličine, kao i dvofazni difuzor koji odbija zvučne talase u svim pravcima.

Sony LF-S50G

Jedinstveno iskustvo korišćenja

Novi model S50G je dizajniran tako da se uklopi u svaku sobu – zahvaljujući vodootpornom premazu (u skladu sa standardom IPX3), možete ga postaviti u kuhinji, dok ga sat na displeju 1 čini praktičnim i u spavaćoj sobi.

Sony LF-S50G

Uz podršku za Bluetooth i NFC standard, ovaj pametan zvučnik nudi povezivanje jednim dodirom tako da bez čekanja možete pustiti audio sadržaj sa mobilnog telefona, bilo sa Android ili iOS operativnim sistemom.

Sony LF-S50G

Uređaj je kompaktne, „cevaste” forme i dostupan je u crnoj i beloj boji, sa vodootpornim teksturiranim materijalom na stranama i hromiranim postoljem. Na raspolaganju su i mogućnost kontrole pokretima za puštanje muzike, preskakanje pesama ili prilagođavanje snage zvuka. Model LF-S50G će od decembra 2017. godine biti dostupan u UK, Nemačkoj i Francuskoj po ceni od približno 230 evra.

Sony LF-S50G

Cena se može razlikovati u zavisnosti od pojedinačnih maloprodajnih objekata. Datumi startovanja servisa, kao i njihovi uslovi korišćenja, zavise od zemlje do zemlje.