Otvaranje Startit Centra u Vršcu

Svečano otvaranje vršačkog Startit Centra održaće se u petak, 25. novembra, od 18 časova u Centru Milenijum u Vršcu.

Prostor nekadašnjeg Milenijum marketinga organizacija Startit iz Beograda, u saradnji sa Vršačkom online zajednicom (VOZ), pretvorila je u mesto znanja, inovacije i inspiracije - Starit Centar Vršac. Prema rečima Vukašina Stojkova iz Startit-a, vršački Centar će biti prostor u kome će ove organizacije realizovati programe za podučavanje dece i nezaposlenih, ali i mnoge programe stručnog usavršavanja za postojeće profesionalce iz oblasti tehnologije i novih medija.

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Vršac u prvom krugu gradova u Srbiji gde otvaramo Startit Centar. Vršac je poznat kao preduzetnički grad i mesto velikog potencijala — skoro svako zna barem po jednog Vrščana ili Vrščanku koji se bavi poslovima iz oblasti programiranja, marketinga ili dizajna”, ističe Stojkov.

Osim prostora za radionice i kurseve, Startit Centar će takođe biti i mesto na kome će lokalni frilenseri moći da rade i sarađuju. Ideja je da se na taj način dodatno učvrsti lokalna IT zajednica. Postoji procena da je na domaćem IT tržištu trenutno slobodno 30 000 radnih mesta. Otvaranjem Centra pruža se šansa Vrščanima i Vrščankama da se dodatno edukuju, a zatim i pronađu posao na internetu.

Ovaj poduhvat se realizuje uz pomoć partnera — kompanija Nordeus, Telekom Srbija i Eipix, kao i Grada Vršca i Ministarstva omladine i sporta (kroz projekat Startit Centri za preduzetništvo i tehnologiju - Mesto znanja, inovacije i inspiracije, koji sprovodi Udruženje SEE ICT, a finansira Ministarstvo za omladinu i sport).

Startit Centar Vršac se otvara nakon što su Beograd, Inđija, Novi Sad i Majdanpek tokom 2015. i 2016. godine dobili svoje Centre, a do kraja ove godine organizacija Startit će otvoriti i prostore u Valjevu i Zrenjaninu.