Ojačavanje slabe karike: kompanija Kaspersky Lab podiže svest o bezbednosti sa novom automatizovanom platformom za obuku

U 2018. godini, 59% kompanija izjavilo je da su nemarni postupci njihovih zaposlenih prouzrokovali bezbednosne incidente 1 . Kako kompanije planiraju ulaganje dodatnih sredstava 2 za obuke zaposlenih, za mnoga IT odeljenja pronalaženje najefikasnijeg pristupa ostaje bolna tačka. Kompanija Kaspersky Lab razvila je platformu Automated Security Awareness Platform koja kompanijama omogućava da svojim zaposlenima pruže mogućnost za usvajanje najnovih veština i znanja. Cilj ove onlajn usluge je da pomogne preduzećima da podignu nivo svesti njihovih zaposlenih o sajber bezbednosti, poboljšavajući efikasnost obuke uz mikro učenje, različite formate lekcija i kontinuirano unapređenje.

Rešenje Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) je novi sistem, koji automatizuje sajber obuku za kompanije svih veličina. Platforma pomaže kompanijama da reše problem nedostatka veština i znanja zaposlenih kada je reč o sajber bezbednosti, pri čemu je za prelazak svake lekcije potrebno manje od 10 minuta. ASAP može biti korišćen da unapredi znanje koje zaposleni poseduju u oblasti sajber bezbednosti, sve to preko automatizovanog učenja koje im omogućava da napreduju u skladu sa svojim tempom.