NVIDIA VR Gaming, 4K i GeForce Now

Kompanija NVIDIA je danas u Beogradu u restoranu Dijagonala 2.0 okupila najznačajnije medije iz Srbije kako bi prezentovala tehnologije kao što su VR gejming, 4K gejming i striming servis GeForce Now koji je od skoro dostupan svim korisnicima u Evropi.

NVIDIA

Nakon same prezentacije koju su održali Igor Stanek, predstavnik kompanije za Evropu i David Koblizek, PR menadžer kompanije za region gosti su imali mogućnost da isprobaju pomenute tehnologije na dva gejming računara od kojih je jedan u ponudi domaće kompanije Ewe i poseduje GeForce GTX950 grafičku kartu koja osigurava odlične performanse, pogotovu za MOBA igrače.

NVIDIA

Moderne PC igre su sve bolje i zahtevnije nego ikada ranije. Igrači zahtevaju grafičke procesore koji mogu da pokrenu najnovije igre i GeForce GTX 950 je prava stvar za tako nešto.

NVIDIA

Reč je o kartici koja može da ponudi u odgovarajućoj kombinaciji sa drugim PC hardverom performanse boljeg nivoa od igračkih konzola trenutne generacije. Samo 15% igrača širom sveta koriste grafičke kartice koje su moćnije od GTX 950 modela.

NVIDIA

MOBA je skraćenica koja označava multiplayer online borbene igre i segment koji dobija na popularnosti obzirom da je broj igrača udvostručen na 80 miliona za samo tri godine. Ovaj segment takođe predstavlja centralno mesto kada je reč io eSport industriji dok se svake godine održava više od 2100 MOBA eSport turnira.

NVIDIA

Nova GeForce GTX 950 kartica uvodi nove karakteristike kao što su strimovanje scenarija igre preko Twitch servisa, zatim integrisani YouTube upload, odnosno saradnja među igračima u okviru same igre, dok je strimovanje sadržaja moguće pri rezoluciji 4K uz 60fps i 5.1 Surround zvuk.

NVIDIA