NVIDIA GeForce RTX od sada u rekordnom broju novih gaming laptopova

Las Vegas, CES - 9. januar, 2019. - NVIDIA je danas objavila da vodeći svetski proizvođači donose na tržište rekordan broj laptopova zasnovanih na revolucionarnoj Turin GPU arhitekturi - uključujući najbrže, najtanje i najlakše sisteme ikada kreirane.

Više od 40 novih modela laptopa u preko 100 konfiguracija će biti dostupno kasnije ovog meseca. Oni će biti zasnovani na NVIDIA GeForce RTX GPU-ovima, koji objedinjuju performanse shadera sledeće generacije real-time ray tracing-om i AI tehnologijama, kako bi zamutili liniju između filmova i igara sa filmskim kvalitetom.

„Laptopovi su najbrže rastuća platforma za video igre - i to tek počinje“, rekao je Jensen. Huang, osnivač i izvršni direktor kompanije NVIDIA, koji je predstavio novu liniju proizvoda na početku ovogodišnjeg CES sajma u Las Vegasu. „Vrhunski svetski proizvođači koriste Turing kako bi doneli performanse konzolnog gaminga sledeće generacije na tanke, elegantne laptopove koje igrači mogu poneti sa sobom bilo gde. Stotine miliona ljudi širom sveta - čitava generacija - odrastaju uz video igre. Jedva čekam da oni dobiju priliku da iskuse ovaj novi talas laptop uređaja.”

Turing laptopovi će biti dostupni širom GeForce RTX familije proizvoda - od RTX 2080 do RTX 2060 GPU-ova.

RTX uz Max-Q dizajn

Sedamnaest novih modela ima Max-Q dizajn, inovativan pristup izradi najtanji, najbrži i najtiših gaming laptop računara na svetu. Max-Q donosi savršen balans ultimativnog GeForce gaming iskustva i neverovatno elegantnog dizajna, na laptopovima koji su tanji od 20 mm, uz vrlo uske okvire, 144 Hz ekrane i izvanredno trajanje baterije.

Osim što rade tiše i manje se greju, mnogi od ovih modela koriste i NVIDIA Optimus tehnologiju kako bi i trajanje baterije bilo i do dva puta duže.

Max-Q dizajn i NVIDIA RTX tehnologija donose sledeću generaciju tankih laptopova visokih performansi, usmerenih ka gamerima. Sa performansama koje su i do dva puta veće od onih koje beleži PlayStation 4 Pro konzola, ovi laptop računari u stanju su da pokreću najnovije video igre koje podržavaju ray tracing tehnologiju, poput naslova Battlefield V koji radi u 60 frejmova u sekundi.

Laptopovi sa najnovijim GeForce RTX GPU-ovima takođe dolaze i sa:

  • WhisperMode - omogućuje laptopovima priključenim na napajanje da uz GeForce Experience rade značajno tiše u toku gaming sesija, tako što vodi računa o frame rate-u i prilagođava grafička podešavanja sa ciljem optimalne potrošnje energije.

  • NVIDIA Battery Boost - omogućuje laptopovima sa GeForce Experience-om da imaju dva puta duže trajanje baterije, kako bi gameri mogli duže da igraju u odnosu na svoje protivnik

  • NVIDIA G-SYNC - omogućuje refresh rates do 144 Hz za glatko gameplay iskustvo. (Dostupno na određenim modelima.)

Kreiranje sadržaja, bilo gde

Pored toga što pružaju izvanredne performanse u video igrama, GeForce RTX laptop računari su takođe i moćne mobilne platforme za milione video editora, 3D animatora, strimera video igara i druge kreatore sadržaja koji zahtevaju najbolje performanse kako bi svoj posao obavljali brže i bolje.

Hardverski ray tracing ubrzava renderovanje i od minuta ga pretvara u sekunde, omogućujući animatorima da sa svojim modelima rade interaktivno – sa preciznim i tačnim osvetljenjem, refleksijama i senkama. Mogućnosti NVIDIA RTX video obrade donose video editorima priliku da rade sa do 6K RAW video zapisima u realnom vremenu, a strimerima mogućnost da kreiraju Twitch sadržaj visokog kvaliteta – i sve to u pokretu, bilo gde.

Bandl sa igrama Anthem i Battlefield V

U ograničenom vremenskom periodu, igrači će dobiti i Battlefield V i Anthem sa kvalifikovanom kupovinom GeForce RTX 2080 laptopa, ili će dobiti bilo koji od ova dva naslova sa kvalifikovanom kupovinom GeForce RTX 2070 ili RTX 2060 laptopa. Ova promocija je dostupna u većini regija širom sveta.

Dostupnost

GeForce RTX laptopovi na tržišta širom sveta stižu od 29. januara ove godine, a donose ih najveći OEM partneri u industriji poput kompanija Acer, Alienware, ASUS, Dell, Gigabyte, HP, Lenovo Legion, MSI, Razer i Samsung.

Osim njih, laptopovi će takođe biti dostupni i od lokalnih OEM-a kao što su Aftershock, CyberPower PC, Hasee, Maingear, Mechrevo, Mouse, Origin PC, PC Specialist, Scan, Schenker, Terrans Force i Thunderobot.

Cene, konfiguracije i dostupnost će se razlikovati između različitih regiona i partnera.