Novi Veeam Backup za Linux pruža dostupnost Linux serverima kako u Cloud-u tako i u prostorijama klijenta

Jednostavan za upotrebu, samostalni agent za Linux dizajniran je da obezbedi dostupnost instancama Linux servera, bilo da se one nalaze u javnom cloud-u ili u prostorijama klijenta

Zvanično press saopštenje

Veeam® Software, inovativni provajder rešenja koja obezbeđuju stalnu dostupnost preduzeća (Availability for the Always-On Enterprise), danas je objavio Veeam Backup za Linux, besplatni samostalni agent koji pruža formiranje rezervnih kopija i oporavak za Linux servere koji se pokreću u javnom cloud-u, kao i za nekoliko preostalih fizičkih Linux servera koji se pokreću u prostorijama klijenta.

Korisnici mogu da koriste ovu alatku za formiranje rezervnih kopija pojedinačnih instanci cloud-a i da ih povrate u skladišta u svojim prostorijama, ili da formiraju rezervne kopije sa skladišta u sopstvenim prostorijama i povrate ih u cloud.

Linux ostaje izbor broj jedan za cloud, sa 75 posto velikih kompanija koje su izjavile da koriste Linux kao svoju primarnu cloud platformu. Postojeća rešenja često zahtevaju manualni proces izvršenja ili su složena i skupa, što znači da je dostupnost mnogih ovih Linux servera u opasnosti.

„Formiranje rezervnih kopija i oporavak Linux servera je često komplikovan i skup proces, koji obično zahteva manualnu intervenciju ili oduzima suviše vremena IT administratoru,” rekao je Doug Hazelman, potpredsednik Strategije proizvoda u Veeam-u. „Štaviše, kako hibridni cloud u sve većoj meri postaje industrijski standard i sve više velikih kompanija teži da prenese veći obim posla u javni cloud, važno je da se obezbedi da ove instance javnog cloud servera imaju formirane rezervne kopije i da se mogu jednostavno i brzo oporaviti kako bi se obezbedila dostupnost i izbeglo ometanje poslovanja. Veeam zajednica je od nas tražila alatku koja je jednostavna za upotrebu kako bi se obezbedila dostupnost njihovih Linux cloud instanci i njihov povratak na bilo kom mestu. Mi ne samo da im zadovoljavamo ovu potrebu, već je dodajemo u Veeam portfolio besplatnih alatki za IT zajednicu koje rešavaju stvarne izazove.”

Veeam Backup za Linux, samostalna alatka, nudi sledeće prednosti: 

  • Formiranje rezervnih kopija na bilo kom mestu: Formirajte rezervne kopije Linux instanci koje se pokreću u cloud-u ili u sopstvenim prostorijama.

  • Fleksibilni oporavak podataka: Izvršite povratak formiranih rezervnih kopija pojedinačnih instanci cloud-a u sopstvenim prostorijama, ili povratak rezervnih kopija formiranih u sopstvenim prostorijama u cloud.

  • Integracija sa Veeam Backup & Replication™ v9: Iskoristite u potpunosti Veeam skladišta za formiranje rezervnih kopija kao ciljne lokacije; maksimalno iskoristite Veeam Backup & Replication mogućnosti za granularni oporavak.

Zatvorena beta verzija Veeam Backup-a za Linux biće dostupna u prvoj polovini 2016. godine po principu ko prvi dođe, prvi je uslužen. Da biste bili među prvima koji će dobiti pristup beta kodu, molimo prijavite se ovde: http://go.veeam.com/linux.

Za više informacija o Veeam Availability Suite v9 i da se prijavite za ažurirane verzije rešenja za dostupnost, molimo posetite: http://go.veeam.com/v9.