Novi sistem 4K Cinema EOS sa vrha ponude EOS C700 EF/PL i C700 GS PL

Beograd, 5. septembar 2016. – Canon predstavlja dva nova modela sa vrha ponude iz prestižnog sistema Cinema EOS – EOS C700 (EF/PL) i EOS C700 GS PL. Oba modela podržavaju 4K snimanje, omogućavajći poznatim produkcijskim i televizijskim kućama lako i jednostavno snimanje uz širok dinamički raspon i izuzetan kvalitet. Kamere EOS C700 interno snimaju kreativne usporene 4K video zapise sa velikim brojem slika u sekundi do 59.94P/50P i 2K do 200p/240p (način rada senzorskog sečenja) ili 4K RAW do 100P/120P, do opcionalne Codex 1 RAW kamere koji se umeće.

Canon EOS C700

Proširujući ponudu sistema Cinema EOS, ove moćne videokamere odlikuje modularan dizajn kako bi se prilagodile svim zahtevima snimanja i prvi put uključuju podršku za format Apple ProRes. Kamera EOS C700 GS PL namenjena je snimanju objekata koji se brzo kreću i akcionih scena, a takođe je i prva kamera Cinema EOS sa globalnim zatvaračem.

Kvalitet i svestranost za sve produkcije

Stvoreni za kinematografe i produkcijske profesionalce koji se bave emitovanjem televizijskog programa, oba modela nude svestranost koju branša traži pomoću 35-milimetarskog CMOS senzora Canon Super sa maksimalnim brojem piksela od 4.5K (EOS C700 GS PL s 4.2K). Kombinujući senzor sa trostrukim procesorima DIGIC DV5, snimatelji dokumentarnih filmova mogu izuzetno detaljno snimiti prirodu i zadivljujuće priče, stvarajući spektakularne videozapise visoke rezolucije sa niskim nivoom šuma i malom dubinom polja. Uz visoki ISO do 102 400 i ugrađene ND filtre i sa maksimalno 10 postavki kontrole, oba modela nude povećanu prilagodljivost i zadivljujuću kinematografsku detaljnost čak i pri najzahtevnijim osvetljenjima.

Canon EOS C700

Dual Pixel CMOS automatski fokus modela EOS C700 EF izuzetno je učinkovit za uočavanje i praćenje objekta i omogućuje osobi koja rukuje kamerom da se koncentriše na uokvirivanje snimka, pa je fotoreporterima lakše da tačno snimaju dok su u pokretu. Kamermani iz produkcije dramskog programa će znati da cene naprednu funkciju Dual Pixel Focus Guide koja je savršena za bolju kontrolu i preciznost. EOS C700 (EF/PL) podržava Canon game Log 3, Log 2 i Log, pa može snimati u dinamičkom rasponu sa neverovatnih 15 postavki (14 sa modelom EOS C700 GS PL). To znači da se snimljeni materijal može pouzdanije i prilagodljivije razvrstavati u HDR postprodukcijskom toku rada.

Profesionalna integracija tokova rada

EOS C700 (EF/PL) nudi veliki raspon mogućnosti okruženja sa bojama, uključujući Canon Cinema Gamut, BT.2020 i DCI-P3 kao i podršku za tok rada ACES 1.0. Kamera podržava i HDR monitoring pomoću funkcije SMPTE ST.2084. Zbog integrisanog, učinkovitog i pouzdanog HDR toka rada, sve verzije modela EOS C700 se mogu direktno povezati sa Canonovim novim monitorom DP-V2420. To je 4K referentni monitor visoke svetline koji podržava novi standard ITU-R BT.2100 HDR izlaznog materijala.

Canon EOS C700

Sa svojom univerzalnom privlačnošću u produkciji visoke rezolucije EOS C700 može interno da snima 4K datoteke velikom brzinom prenosa na dvostruki CFast 2.0, pri čemu podržava formate XF-AVC i ProRes, i istovremeno može da snima 4K RAW datoteke na eksterni rekorder. EOS C700 je opremljen Ethernet (RJ45) terminalom, pa omogućava televizijskim kućama da uživo strimuju Full HD snimke putem interneta. Uređaj se uz to može povezati i sa bežičnom mrežom pomoću opcionog bežičnog odašiljača datoteka (WFT-E6B/WFT- E8).

Canon EOS C700

Da bi dopunio mogućnosti ove moćne nove kamere, Canon je sarađivao sa kompanijom Codex na integrisanom rešenju za snimanje i tok rada. Spoj Codexovog RAW rekordera (CDX-36150) koji se može umetnuti i kamere Canon EOS C700 omogućava snimanje u formatu 4K RAW visokom brzinom do 120 frejmova po sekundi (frames per second - fps). Buduća ažuriranja programske podrške omogućiće snimanje u formatu 4.5K RAW brzinom do 100 fps, 4K formatu Apple ProRes brzinom do 60 fps kao i formatu Apple 2K ProRes brzinom do120 fps. Codexovi mediji za snimanje dokazani u produkcijskim okruženjima - Codex Capture Drives – koriste se i za snimanje u formatu RAW i za snimanje visokim brzinama u formatu ProRes. Pored slike moguće je snimiti i metapodatke precizno za svaki frejm, uključujući informacije o objektivu, što pojednostavljuje proces produkcije i postprodukcije i štedi vreme i novac.

Skockajte kameru onako kako vama najviše odgovara

Kamera se može prilagoditi tako da odgovara potrebama pojedinca kao i svakoj sceni koja se snima. Za potrebe potpunog prilagođavanja tu je bogata ponuda dodatne opreme koja uključuje novi sistem 0,7-inčnog OLED tražila EVF-V70 koje nudi Full HD rezolucija (1920 x 1080) sa širokim spektrom boja. Može se koristiti i opciona jedinica za daljinsko rukovanje OU-700 za kontrolisanje kamere prilikom snimanja u timu sa više članova.

Canon EOS C700

Za terenske reportere i ozbiljne snimatelje dokumentaraca biće dostupna specijalizovana jedinica za nošenje na ramenu SU-15 i novi držač za nošenje na ramenu SG-1 namenjeni snimanju u pokretu. Podržani su i anamorfični objektivi za kompletu kreativnu slobodu i izbor, zajedno sa bogatom ponudom EF i PL objektiva uz mogućnost korišćenja kompatibilnih Canonovih objektiva za emitiranje sa opcionalnim B4 adapterima za montiranje (u Full HD načinu rada). Ako se promene zahevi korisnika, EOS C700 sa nosačem EF i učvršćivanjem Cinema Lock te EOS C700 PL sa podrškom za Cook/i imaju čak međusobno zamenjive nosače.

Glavne funkcije kamere EOS C700:

  • 4K (4096 x 2160) snimanje videozapisa brzinom do 810 Mb/s
  • interni 10/12-bitni XF-AVC ili snimanje ProRes
  • 4K snimanje brzinom do 59.94P/50P interno ili 100P/120P opcionalnim CODEX rekorderom
  • dinamički raspon do 15 zaustavljanja
  • mogućnost odabira modela sa Dual Pixel CMOS AF-om (samo EOS C700) ili globalnim zatvaračem