Novi Dell uređaj donosi IoT tehnologiju u malom pakovanju

Beograd, 28. februar 2017. godine – Kompanija Dell predstavila je na Svetskom kongresu mobilne telefonije (MWC) novi model Dell Edge Gateway iz serije 3000 koji pruža korisnicima bolju fleksibilnost, povezivanje i informacije u realnom vremenu. Dell je kompanija sa najrasprostranjenijom IoT tehnologijiom na tržištu, njihovi uređaji, među kojima je Dell Edge Gateway, su prilagođeni za najekstremnije uslove i male prostore. Seriju 3000 čine tri kompaktna modela namenjena za digitalnu industriju, transport i profesionalne monitore. Dell Edge Gateway pruža mogućnost korisnicima da na siguran način prenesu i analiziraju važne podatke na mreži, kao i da prikupe informacije u realnom vremenu.

Za korisnike koji traže sve bržu analizu velike količine podataka na svojim mrežama, kompanija Dell nudi kompletan portfolio koji uključuje Edge Gateways, bezbednosna i upravljačka rešenja, skladištenje podataka, brzo povezivanje i na taj način omogućava korisnicima da pravovremeno reaguju i donesu pravu odluku vezanu za poslovanje. Analiza podataka na ovaj način pomaže da se utvrdi koji su podaci interesantni i relevantni i koji treba da budu sačuvani na cloud sistemu, radi dalje analize i skladištenja, što korisnicima smanjuje troškove i bezbednosne probleme.

„Povezivanje više uređaja i korišćenje računara za prenos i skladištenje podataka postalo je ključno u poslovanju kompanija. IoT tehnologija unapređuje korisničko iskustvo, olakšava poslovanje i utiče na rast kompanije i njenu digitalnu transformaciju. Dell Edge Gateway je mali, ali veoma moćan uređaj koji pruža korisnicima i partnerima nove mogućnosti za skladištenje i čuvanje podatka”, izjavio je Dermot O’Connell zamenik predsednika OEM i IoT Solutions sektora u kompaniji Dell EMC.

Edge Gateway iz serije 3000 priključio se nagrađivanim Dell hardverima iz IoT linije uređaja, Edge Gateway iz serije 5000 i Embedded Box PC iz serija 3000 i 5000. Svi uređaji pružaju end-to- end usluge kompanije Dell, garanciju za hardver i Dell ProSupport uslugu do pet godina garancije, kao i usluge Dell Deployment servisa. ProSupport na uređaju Gateway iz serije 3000 uključuje automatsku podršku, pristup sistemu 24/7, kao i Advanced Exchange opciju za bolju i bržu zamenu jedinica.

Uređaj Gateway iz serije 3000 je prošao rigoroznih deset testova sprovedenih u IoT labaratoriji, a na njegovom osmišljavanju radilo je nekoliko najvećih stručnjaka u kompaniji Dell. Ova linija nastala je kao rezultat istraživanja tržišta i dizajnirana je da zadovolji sve korisnike. Za razliku od serije 5000 koja je pravljena za zahtevniju mrežu, serija 3000 je idelana za manje zahtevne mreže, manje prostore i jednostavnije analize podataka.

„Novi uređaj Dell Edge Gateway iz serije 3000 ima Intelov procesor koji omogućava moćnu analitiku u kompaktnom obliku koji odgovara zahtevima IT industrije. Kompanija Intel će nastaviti saradnju sa kompanijom Dell i u budućnosti, usmeravajući IoT korisnike na ono što je važno u

poslovanju”, rekao je Ken Caviasca, generalni menadžer IoT Group sektora u kompaniji Intel.

Zajedničke specifikacije za sva tri modela:

  • Intel Atom procesor

  • 2 GB RAM i8 GB eMMC memorije (32 GB i SD karticu za dodatnu memoriju)

  • USB, Wi-Fi, Bluetooth LE

  • Integrisanu 3G ili 4G LTE mrežu

  • Podršku za temperature od -30°C to 70°C

  • GPS, akcelometar i senzore za pritisak

  • Napajanje u rangu od 12-57 VDC

  • Mogućnost povezivanja za dodatno napajanje Power-over- Ethernet (PoE)

  • Lako paljenje

Dell Edge Gateway iz serije 3000 biće dostupan na leto 2017. godine.