Novi Cadillac Escalade je prvi automobil na svetu sa P-OLED kokpitom kompanije LG

Beograd, 12. februar 2020. – Potpuno novi Cadillac Escalade za 2021. godinu poseduje tehnologiju P-OLED kompanije LG Electronics. Korišćenje ove tehnologije označava prvu ikad upotrebu zakrivljenog OLED displeja u vozilu.

P-OLED displej je središnji deo potpuno novog dizajna Cadillac-ovog SUV-a i prvo vozilo koje ima LG-jevo rešenje P-OLED Digital Cockpit Solution (DCS.). Displej od 38 inča se sastoji od tri odvojena P-OLED displej panela, s tim da je dijagonala najvećeg 16,9 inča. Tri zakrivljena ekrana se sastoje od nadzorne ploče (IPC) za prikaz osnovnih informacija u vezi sa vozilom i integrisane središnje konzole (ICS) koja služi kao infotainment displej za audio, video i navigacioni sadržaj.

Napredni sistem uključuje karakteristike kao što su navigacija sa proširenom stvarnošću, kao i noćni vid, a sve ih pokreće softver koji je razvio LG. Napredni softver kompanije LG usklađen je sa sigurnosnim nivoom ASIL i zadovoljava međunarodne ISO standarde za funkcionalnu sigurnost vozila.

Prema kompaniji za istraživanje tržišta IHS Markit, očekuje se da će globalno tržište automobilskih ekrana porasti sa prošlogodišnjih 7,8 milijardi američkih dolara na 10,5 milijardi do 2023. godine. Široki ugao gledanja, zakrivljenost i impresivna grafika čine P-OLED ekran u vozilu mnogo intuitivnijim za vozače. Visok nivo fleksibilnosti i neuporedivo mala debljina OLED tehnologije atraktivne su i proizvođačima vrhunskih automobila koji uvode inovacije za onu publiku koja ih sa zadovoljstvom prihvata.

„Premijera ove tehnologije kod poznatog brenda kao što je Cadillac nije samo čast, već potvrđuje da su naša rešenja za automobile među najboljima koje industrija može da ponudi“, rekao je Kim Jin-jong (Kim Jin-yong), predsednik kompanije LG Vehicle Component Solutions. „Godine znanja i iskustva koje je LG prikupljao postajući lider na području OLED televizora sada ćemo primeniti na poboljšanje iskustva u automobilu”.