Nova verzija rešenja Kaspersky Security Cloud unapređuje kontrolu privatnosti za aplikacije i sajtove

Kompanija Kaspersky je ažurirala svoje rešenje Kaspersky Security Cloud novim načinima zaštite privatnosti korisnika na više uređaja. Rešenje Kaspersky Security Cloud sada smanjuje rizik od kršenja privatnosti korisnika upozoravajući ih o rizicima opasnih i posebnih dozvola koje traže aplikacije na Android uređajima. Pored toga, obaveštava korisnike o pokušajima fišinga skrivenih iza skraćenih linkova ka veb sajtovima. Tradicionalna linija korisničkih proizvoda kompanije Kaspersky, sa Essential-to-Premium rešenjima, dodatno je unapređena tako da nudi naprednije korisničko iskustvo kroz poboljšane performanse i optimizaciju broja obaveštenja.

Prema izveštaju kompanije Kaspersky – Prava vrednost digitalne privatnosti: da li korisnici potcenjuju sebe? – korisnici sve češće štite svoju digitalnu privatnost proverom postavki na svojim uređajima i aplikacijama koje koriste. U stvari, više od trećine (35%) korisnika ovo redovno praktikuje.

Međutim, često vlada konfuzija jer današnje aplikacije imaju sumnjive zahteve koji mogu da ugroze privatnost korisnika. Kako bi pojednostavila kontrolu privatnosti korisnika i uštedela vreme u upravljanju postavkama, nova funkcija rešenja Kaspersky Security Cloud za Android uređaje omogućuje korisnicima pregled i upravljanje dozvolama za aplikacije na jednom mestu. Ovo pomaže da se identifikuju potencijalno opasni ili sumnjivi zahtevi aplikacija i objašnjava rizike u vezi sa različitim tipovima dozvola.

Pored sumnjivih dozvola za aplikacije, postoji još jedan rizik privatnosti kog korisnici moraju biti svesni, a to je uzeto u obzir u novoj verziji rešenja Kaspersky Security Cloud. U poslednjih nekoliko godina, kratke URL adrese su naširoko usvojene zbog ograničenog broja znakova u porukama ili tvitovima. U stvari, mnoge legitimne usluge sada koriste kratke URL adrese kako bi povezale željene sajtove u prodajne i marketinške svrhe. Međutim, iako imaju neke prednosti, one mogu biti opasne jer korisnici ne znaju nužno gde vode. Ovo može imati ozbiljne posledice po privatnost i poslednjih godina je rezultiralo povećanom popularnošću kratkih URL adresa među sajber kriminalcima. Kako bi se izborili sa ovim, korisnicima proizvoda Kaspersky Security Cloud dostupna je unapređena funkcija protiv fišinga radi bolje zaštite ličnih podataka. Usluga analizira kratke URL adrese i upozorava korisnike ako se iza njih krije fišing link. Kao deo ovog procesa, Kaspersky Security Cloud korisniku šalje upozorenje protiv fišinga i osigurava bezbednost linkova i veb stranica kojima on pristupa.

„Savremenim korisnicima više nije dovoljno da samo obezbede svoj uređaj. Sajber kriminalci postaju sve više zainteresovani za prikupljanje ličnih podataka o određenoj osobi – bilo da se radi o finansijskim podacima ili o istoriji pretrage. Ako se ove informacije otkriju, potencijalno mogu naneti štetu korisniku, što pitanje digitalne privatnosti čini izuzetno važnim. Kako bismo obezbedili veću kontrolu nad ličnim informacijama, bez obzira na to koji tip uređaja se koristi, ažurirali smo rešenje Kaspersky Security Cloud. Pomažemo korisnicima da svoje lične podatke čuvaju na bezbedan način na više uređaja“, komentariše Marina Titova (Marina Titova), direktorka odeljenja za potrošački marketing u kompaniji Kaspersky.

Postoje tri verzije proizvoda Kaspersky Security Cloud: Free (proširena verzija rešenja Kaspersky Free koja sada osim operativnog sistema Windows, podržava mobilne uređaje i obezbeđuje personalizovanu zaštitu), Personal i Family izdanje. Svako izdanje nudi različit broj aplikacija, alata i tehnologija. Svi pretplatnici rešenja Kaspersky Security Cloud mogu da instaliraju svoje aplikacije i tehnologije na PC, Mac i mobilne uređaje. Štaviše, svi korisnici će besplatno dobiti nove funkcije i ažuriranja u periodu pretplate.

Kako biste saznali nešto više o novoj verziji proizvoda Kaspersky Security Cloud, posetite link.

Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security i Kaspersky Total Security: unapređene preformanse i naprednije korisničko iskustvo

Pored ažuriranja rešenja Kaspersky Security Cloud, kompanija Kaspersky je takođe unapredila interfejs i ključne mogućnosti u okviru proizvoda Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security i Kaspersky Total Security. Ovo je unapredilo performanse, način na koji korisnici primaju obaveštenja i sveukupno korisničko iskustvo.

Kompanija Kaspersky je radila na unapređenju svojih tradicionalnih bezbednosnih rešenja za operativni sistem Windows. Na primer, da bi se ubrzalo skeniranje sistema za malver, ukinuto je ograničenje resursa računara. Osim toga, najnovija verzija može biti instalirana za duplo manje vremena i „lakša“ je za 15% – tako da je manje opterećenje na računaru korisnika.

Pored toga, bezbednosna rešenja sada upozoravaju korisnike samo na značajne događaje i obezbeđuju besprekorno iskustvo. Na primer, kada korisnik poseti bankovni sajt, od funkcije Safe Money dobije obaveštenje da je njegova sesija zaštićena.

Kompanija Kaspersky je takođe pojednostavila način na koji se informacije o kredencijalima i nalozima razmenjuju između proizvoda kompanije. Prema tome, korisnici koji već koriste neki od softvera kompanije Kaspersky ne moraju ponovo da unose svoje kredencijale svaki put kada instaliraju novi proizvod. Umesto toga, oni mogu upravljati njima preko jednog My Kaspersky naloga.