Nova verzija rešenja Kaspersky Password Manager olakšava organizovanje dragocenih digitalnih podataka

Kompanija Kaspersky Lab objavila je novu verziju svog rešenja Kaspersky Password Manager. Ovo rešenje pojednostavljuje proces organizacije dragocenih privatnih podataka – od lozinki preko dokumenata do fotografija. Rešenje Kaspersky Password Manager sada omogućava korisnicima da pregledaju i čuvaju dokumenta u PDF formatu, kao i da raspoređuju svoje fajlove u kategorije, što omogućava još brže i lakše pronalaženje dokumenata. Nova verzija ovog rešenja omogućava korisnicima da provere da li je njihova lozinka kompromitovana prilikom curenja javnih baza podataka. Takođe, ovo rešenje podržava korišćenje sa više platformi , tako da jedan nalog omogućava bezbednost i na više korisnićkih uređaja.

Korisnicima je danas sve teže da svoje dragocene podatke drže pod kontrolom. Oni upotrebljavaju sve više kredencijala za različite naloge na internetu. Korisnici takođe žele da imaju pristup digitalnim kopijama dokumenata koji sadrže privatne informacije. Kako bi zaštitili ove informacije, a ujedno ih učinili dostupnim za svakodnevnu upotrebu (npr. za kupovinu na internetu, e-upravu ili za usluge iznajmljivanja automobila) ljudima je potrebna „magična kutija“ koja im omogučava da na vreme pronađu odgovarajući fajl, dokument ili kredencijale. Rešenje Kaspersky Password Manager omogućava korisnicima da upravljaju dragocenim digitalnim podacima bezbedno i efikasno, bilo gde i sa bilo kog uređaja.

Korisnici sada mogu otpremiti svoje vozačke dozvole, pasoše, lične karte, kartice iz banke i druga važna dokumenta u JPG formatu i drugim formatima za fotografije, kao i u formi PDF dokumenata na više strana. Korisnici zatim mogu smestiti svoje dokumente u različite kategorije, što omogućava još lakši pristup i bržu pretragu.

Curenje velikog broja podataka korisnika je postalo naša realnost. Od proboja podataka na Yahoo nalozima iz 2013. godine do nedavnog slučaja Collection 1 koji je sadržao više od milijardu jedinstvenih kombinacija mejlova i lozinki. Svi ovi podaci su bili dostupni na popularnim hakerskim forumima. Tradicionalne tehnike kreiranja snažnih lozinki (dužina lozinke, korišćenje posebnih simbola, itd.) više nisu dovoljne. Korisnici sada više nego ikada ranije moraju da obrate više pažnje i da usvoje proaktivne bezbednosne mere kako bi obezbedili svoje podatke. Nova verzija rešenja Kaspersky Password Manager će čak upozoriti korisnika ako se lozinka koju je odabrao pojavljuje u bazama podataka sa kompromitovanim nalozima.

Marina Titova, direktorka odeljenja za potrošački marketing kompanije Kaspersky Lab je izjavila: „Dobro je poznato da broj dokumenata i lozinki kojima se pristupa raste svakog dana. Ljudima je potrebno rešenje koje će sve ove dokumente čuvati bezbednim na jednom mestu. Nova verzija rešenja Kaspersky Password Manager je savršen alat za obezbeđivanje ličnih podataka.“

Kaspersky Password Manager je bezbedno, multiplatformsko, napredno rešenje dostupno na Microsoft Windows, macOS, Android, iOS i Web Version uređajima. Rešenje obezbeđuje lozinke, identifikuje slabe lozinke i generiše snažne zamene uz pomoć Password Generator-a, omogućuje bezbedno auto-popunjavanje pristupnih kredencijala i čuva privatne podatke korisnika u enkriptovanom privatnom trezoru. Nakon što je sve sinhronizovano, podaci su uvek na dohvat ruke i spremni za upotrebu.

Rešenje Kaspersky Password Manager ima besplatnu i premium verziju. Razlikuju se u broju podataka koji se čuvaju u trezoru, besplatna verzija je ograničena na 15 unosa. Sve prethodno pomenute funkcije su dostupne na obe verzije. Za više informacija o novoj verziji rešenja Kaspersky Password Manager, kao i za informacije o preuzimanju besplatne verzije ili kupovine premium verzije posetite sajt.