Nova tehnologija skockana za vas

Ovogodišnji Ce&Ha sajam računara, elektronike i kućnih aparata održaće se od 1. do 4. oktobra na Beogradskom sajmu sa ciljem promocije savremenih tehnoliških dostignuća.

Zvanično press saopštenje

Ce&Ha sajam, najveći regionalni sajam računara, elektronike i kućnih aparata, održaće se ove godine od 1. do 4. oktobra u halama 1 i 1a Beogradskog sajma. Više od 30.000 posetilaca iz Srbije i okolnih zemalja imaće priliku da, po uzoru na najveće svetske manifestacije istog tipa, poput CES-a u Las Vegasu, IFA-e u Berlinu i CeBit-a u Hanoveru, upozna tehnološke inovacije i pritom se sjajno zabavi. Ce&Ha sajam je “skockan za posetioce” na oko 5.000m2 izlagačkog i više od 1.000m2 prostora namenjenog zabavi.

U najvećoj Hali 1 Beogradskog sajma više od 50 izlagača predstaviće na 3.500 m2 komercijalnog prostora najatraktivnije uređaje koji su svetsku promociju imali u 2015. godini, ali i na tek završenom IFA sajmu u Berlinu. Pred posetiocima će se naći najsavremeniji televizori velikih dijagonala ekrana, ravni i zakrivljeni, kao i 3D i 4K UHD TV formata. Biće tu i najnovijih mobilnih telefona, tableta i laptop računara. Pod okriljem Ce&Ha sajma predstaviće se i proizvođači kućnih aparata. Zanimljivo će biti i na štandovima gde će profesionalci, poput kuvara i frizera, demonstrirati mogućnosti ovih aparata.

Jedan od primarnih ciljeva Ce&Ha sajma je da se posetiocima približe nauka i tehnologija, kao i da se podstakne kreativnost kod mladih. U Hali 1a na 600 kvadrata, u prostoru namenjenom edukaciji, izlagači će promovisati nauku, ali i tehnološka dostignuća poput 3D štampe. U saradnji sa Sekretarijatom za privredu Grada Beograda, među posetiocima će se naći i veliki broj osnovaca i srednjoškolaca, kao i nastavnika, koji će u prostoru namenjenom edukaciji moći da na interaktivan način steknu nova saznanja.

Cilj Ce&Ha sajma je da u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv od strane obrazovnih institucija kao mesto na kojem se promovišu nauka i nove tehnologije, sa akcentom na njihovu upotrebu u školama i svakodnevnom životu mladih. Posetioci sajma moći će u Ce&Ha vremeplovu da prođu kroz istoriju uređaja bez kojih ne možemo da zamislimo svakodnevni život. Deo Ce&Ha sajma biće posvećen i reciklaži, i to će biti način da se, u saradnji sa eminentnim institucijama iz te oblasti, podigne svest građana o zaštiti životne sredine.

Ce&Ha će, osim izložbenog, imati i prodajni karakter, u saradnji sa najvećim distributerima i prodajnim lancima, ali po znatno nižim cenama od onih u prodajnim objektima.