Nova rešenja kompanije Eaton za sisteme za distribuciju energije povećavaju fleksibilnost malih IT instalacija

Sremska Mitrovica, Serbia - Eaton je predstavio novu seriju jedinica za distribuciju električne energije 1U i 2U u kućištima (ePDU), namenjenu posebno rukovodiocima IT sektora, kao pomoć pri optimizovanju inteligentne distribucije energije u konvergujućim i hiperkonvergujućim infrastrukturnim stekovima i IT primenama manjeg opsega. Dostupna kupcima u zemljama EMEA (Europa, Bliski Istok i Afrika), nova serija jedinica ePDU pruža korisnicima manjih ormara brojne prednosti, koje su ranije bile dostupne samo primenom vertikalnih ePDU-ova ove kompanije za upravljanje energijom iz linije 0U, a koje uključuju poboljšanu efikasnost, smanjene troškove i poboljšanu raspoloživost sistema.

„Efikasno upravljanje energijom je ključno u današnjim zahtevnim IT okruženjima“, kaže Matije Jeger, direktor proizvoda u kompaniji Eaton za ePDU-ove za zemlje EMEA, „ali do sada je osiguranje fleksibilne distribucije energije u manjim ormarima predstavljalo problem. Naši novi ePDU-ovi serije 1U i 2U nude praktično i sveobuhvatno rešenje za ove primene. U njih su ugrađene one iste inovativne funkcije koje su naše najnovije ePDU-ove serije 0U učinile toliko popularnim, uključujući spravu za zadržavanje standardnih IEC utikača koja sprečava slučajno isključenje utikača. Uvereni smo da će ovi novi ePDU-ovi rešiti IT stručnjacima mnoge probleme s kojima se susreću prilikom ugradnje ormara.“

Novi ePDU-ovi su inteligentna rešenja za distribuciju energije za primene gde ormari nisu dovoljno visoki za upotrebu ePDU-ova serije 0U. Takođe su idealni za upotrebu kod kućišta montiranih na zid gde nije moguć pristup sa zadnje strane. Svi novi ePDU-ovi imaju spravu za zadržavanje utikača i podobni su za rad na temperaturama do 60 ºC, što omogućava njihovu primenu u IT okruženjima s visokom temperaturom. Trenutno su dostupni modeli Basic i Metered, a tokom godine će se u seriju uvrstiti modeli Switched, Metered Outlet i Managed.

Da bi se doprinelo smanjenju troškova mreže na najmanju moguću meru, s jednog IP porta i IP adrese je moguće serijski povezati do osam ePDU-ova. Jedinice se odlikuju i mogućnošću uključivanja ili isključivanja komponenti u uređaju koji funkcioniše (hot-swap) za kontrolne module, što znači da se moduli mogu zameniti ili nadograditi bez prekida rada, odnosno prekida napajanja korisnika. Verzije novih ePDU-ova s meračima nude tačnost obračuna s preciznošću od ± 1%, što čini lakim praćenje potrošnje energije. Nova serija podržava masovno konfigurisanje i masovnu nadogradnju, čime se smanjuje vreme administriranja i poboljšava sveukupna efikasnost.

Uparene s Eaton-ovim softverom Intelligent Power Manager (IPM) koji podržava virtuelizaciju, nove ePDU-ove je moguće lako nadzirati i njima upravljati putem virtuelne komandne table. Ako se koriste s opcionim senzorima kao što je Eaton-ova sonda Environmental Monitoring Probe (EPM), ePDU-ovi mogu aktivirati alarme za stanje okruženja, npr. za povišenu temperaturu ili vlagu, i pokrenuti postupke oporavka od katastrofa, uključujući automatsku migraciju virtuelnih servera na rezervnu lokaciju ili skladno isključivanje sistema radi zaštite kritičnih funkcija od opterećenja.

Mogu se isporučiti i ePDU-ovi prilagođeni zadovoljenju konkretnih potreba korisnika. Budući da se svi ePDU-ovi proizvode na području EMEA, garantuju se promptna isporuka i brze reakcije na zahteve kupaca.

Saznajte više o PDU-ovima za ormare kompanije Eaton na www.eaton.eu/epdu. Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu/powerquality ili www.eaton.rs za sve najnovije vesti pratite nas na Twitter-u (@Eaton_IT) ili preko naše LinkidIn (Eaton EMEA) stranice.