Nova beskontaktna mirisna kartica Addiko banke

Beograd, 2. april 2018 - Od danas, Addiko banka u svojoj kartičnoj ponudi ima Debit Mastercard®, prvu Addiko beskontaktnu debitnu karticu. Pored toga što se radi o prvoj kartici sa originalnim vertikalnim dizajnom, ovo je i prva mirisna kartica na tržištu, sa aromom jagode. Ova jedinstvena, dvovalutna kartica, koja je vezana uz tekući račun, omogućava potrošnju po dinarskom i deviznom računu, kao i plaćanje roba i usluga u zemlji i inostranstvu.

Uz sve standardne funkcije koje su do sada bile na raspolaganju, uz pogodnost beskontaktnog plaćanja, nova debitna Mastercard kartica korisnicima pruža najviši stepen sigurnosti prilikom plaćanja na internetu putem 'Addiko Sigurne internet kupovine', uz Mastercard SecureCode sigurnosne standarde, kao i mogućnost jedne promene PIN-a na bilo kom Addiko bankomatu bez naknade.

„Naša beskontaktna tehnologija omogućava korisnicima da obavljaju praktična, sigurna i brza plaćanja za svega par sekundi na preko osam miliona lokacija širom sveta. Želela bih da se zahvalim našim partnerima iz Addiko banke na tome što su iskombinovali pogodnosti koje beskontaktno plaćanje unosi u svakodnevicu sa finansijskom kontrolom koju pružaju debitne kartice. Radujemo se budućim inovacijama koje ćemo kreirati za naše klijente“, izjavila je Jelena Ristić, direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Kod beskontaktnog plaćanja za iznose manje od 1.500 dinara nije potrebna autorizacija PIN-om, a kupovina se naplaćuje samo jednom bez obzira koliko puta se kartica prisloni, tako da nema mogućnosti za višekratnu naplatu iste kupovine. Ako POS uređaj na prodajnom mestu ne podržava beskontaktnu tehnologiju, kartica se može koristiti i na klasičan način umetanjem ili provlačenjem kroz uređaj, uz autorizaciju PIN-om ili potpisom. Pored ostalog, klijentima je omogućeno podizanje gotovine na Addiko bankomatima, ali i bankomatima drugih banaka, u zemlji i inostranstvu.

Pre prvog korišćenja, potrebno je napraviti jednu uobičajenu transakciju na POS uređaju ili na bankomatu, čime se opcija beskontaktnog plaćanja automatski aktivira, a na poleđini Debit Mastercard kartice nalazi se označeni deo koji, kada se zagrebe, miriše na jagodu.