Nov i značajno snažniji HP Omen 15 laptop za vrhunska dostignuća u gejmingu

BEOGRAD, jun 2018. — Na HP gejmerskom turniru u Pekingu 30. maja je predstavljena smela, nova OMEN linija gejming inovacija, uključujući po dimenzijama manji, a istovremeno mnogo snažniji OMEN 15 laptop, proširenu funkcionalnost softvera OMEN Command Center korišćenjem OMEN Game Stream naloga 1 , kao i profesionalnu gejming dodatnu opremu, koja uključuje prve slušalice na svetu sa tehnologijom aktivnog hlađenja jastučića za uši.

HP

Gejming je jedna od najbrže rastućih PC kategorija na svetu, koja je HP-u postala biznis vredan milijardu dolara. Od lansiranja 2016. godine, OMEN linija je izrasla u moćni gejmerski brend, poznat po zverskim performansama, pametnom softveru, fantastičnim ekranima i širenju linije dodatne opreme koju morate imati. Kao takvi, OMEN uređaji su spremni za vrhunska dostignuća e-sportista.

HP

„Naš jedinstveni dizajn i inženjerska snaga stvaraju potpuno drugačiji hardver i softver i daju zamajac gejmerima da pruže svoj maksimum”, rekla je En-Sofi Hedberg, direktor personalnih sistema,EMEA, HP Inc. „Bez obzira da li je to naš najjači OMEN 15 laptop, naša nova profesionalna Sequencer tastatura i Reactor miš, ili naše revolucionarne Mindframe slušalice sa prvom na svetu tehnologijom aktivnog hlađenja jastučića za uši, OMEN konstantno postavlja nove standarde u tehnologiji dajući gejmerima prednost nad drugima.“

OMEN 15 laptop: brži, manji i moćniji nego ikad

Poslednja verzija OMEN 15 Laptop računara predstavlja još elegantniju moćnu mašinu koja daje gejmerima unapređenu portabilnost uz poboljšani hardver, kao i opcije za kojima oni žude. Namenjen pružanju gejmerskih performansi, dizajniran tako da pruži sveobuhvatno iskustvo i napravljen za nadgradnju, ovaj laptop ispunjava sve zahteve koje gejmeri traže od uređaja i nudi vrhunski gejming, kako na putu, tako i kod kuće. Najbitnije karakteristike:

HP

  • Snaga koja „ide do kraja“: Iskusite neverovatne grafičke mogućnosti uz NVIDIA® GeForce® GTX 1070 i MAX-Q Design 3 sa podrškom za VR. Osma generacija Intel® Core i+ 4 H serije sa četiri ili šest CPU 5 jezgara uz RAM memoriju do 32GB DDR4-2666, omogućiće igranje najnovijih igara i lako izlaženje na kraj sa multitaskingom, kao i programima koji „jedu“ memoriju. Ovaj model nudi i fleksibilni izbor opcija skladišenja podataka, uključujući SSD, HDD, SSD + HDD, pa čak i HDD + Intel® Optane memoriju 6 za ubrzavanje skladištenja podataka.

  • Ohladite atmosferu: Pažljivo projektovan tako da uzima u obzir toplotu koju stvara gejming, sa većim ventilatorima, trobrzinskim motorom i fluidnim dinamičkim ležajevima koji stvaraju manje trenja i omogućavaju neprestanu kontrolu brzine ventilatora u svim konfiguracijama. Otvori za ventilaciju na zadnjoj i donjoj strani laptopa uvlače hladan vazduh, dok dva velika ventilatora „guraju“ toplotu ka zadnjem delu. Pojedine konfiguracije 7 imaju proširene prostore za ventilaciju na donjem delu, kako bi se povećao protok vazduha.

  • Izgubite se u igri: Zadivljujući vizuelni efekti se brzo smenjuju na ekranu dijagonale 15,6 inča, sa opcijama koje uključuju 144hz 1080p, 60Hz 4k 8 , ili 60Hz 1080p i NVIDIA G-SYNC tehnologiju na pojedinim konfiguracijama 7 . Zahvaljujući stereo zvučnicima 9 razvijenim od strane Bang & Olufsen-a, kao i odvojenom audio pojačalu, dobija se dinamičan zvuk. Oni koji se odluče za slušalice, mogu da uživaju u simuliranom okružujućem zvuku uz pomoć DTS Headphone:X® 10 , i da precizno odrede odakle dolazi svaki korak ili ambijentalni zvuk.

  • Proširenje i fleksibilnost: Možete sami da na jednostavan način nadogradite računar. Odvrtanjem krstastih šrafova skida se jedinstveni poklopac s donje strane laptopa i na taj način je omogućen pristup memoriji i uređajima za skladištenje podataka. Ovaj laptop je opremljen širokom paletom priključaka koji se sada nalaze na zadnjoj strani uređaja i na taj način pružaju veću slobodu pokreta, naročito onim gejmerima koji koriste žične miševe.

OMEN Game Stream: OMEN snaga se sada strimuje

HP dodaje funkcionalnost svakoj novoj verziji svog softvera OMEN Command Center. Poslednja verzija, koja stiže preinstalirana na novom OMEN 15 laptopu, uvodi mogućnost striminga 1 igara sa vašeg OMEN PC računara na druge Windows 10 uređaje.

OMEN by HP Mindframe Headset: Hladne glave u borbu s konkurencijom

Poznato je da gejmerima toplota slušalica 9 za vreme duže igre može stvoriti nelagodnost. Skoro polovina PC gejmera (46%) navela je komfor 11 kao najbitniju karakteristiku prilikom kupovine slušalica. Novi OMEN Mindframe rešava ovaj problem, pošto su u pitanju prve slušalice na svetu sa tehnologijom aktivnog hlađenja jastučića za uši. Ove revolucionarne slušalice, koje stižu kasnije ove godine, imaju vrhunsku reprodukciju zvuka, a dizajnirane su tako da pruže potpuni komfor prilikom korišćenja.

HP

Najbitnije karakteristike:

  • Ostanite hladni: Kontrolisan od strane softvera OMEN Command Center, ovo patentirano aktivno hlađenje podrazumeva termoelektrični uređaj unutar jastučića za uši koji provodi toplotu iz zvučne komore prema spolja. Na taj način, gejmeri ostaju „kul“ i fokusirani i u napetim situacijama.

  • Luksuzna udobnost: Udobnost ostaje primarna karakteristika, zahvaljujući samopodesivim laganim trakama za slušalice, koje služe čak i za raspodelu težine. Mekani, nalik koži presvučeni jastučići, pružaju udobnost pravog jastuka.

  • Taktičko okruženje: DTS Headphone:X® 10 i 7.1 virtuelni okružujući zvuk omogućavaju realno 3D pozicioniranje, kako biste u svakom trenutku mogli da pratite svaki korak vašeg neprijatelja.

  • Komanduj, osvoji, prilagodi: Jasna komunikacija je omogućena putem jednosmernog mikrofona koji eliminiše šum. Mikrofon se automatski deaktivira kada se sklopi, odnosno aktivira kada se postavi ispred usta. Brza podešavanja se vrše preko dugmeta koje se nalazi na samim slušalicama. Izaberite bilo koju RBG boju i efekte u softveru OMEN Command Center.

  • Podrška na različitim platformama: Kada se ne igrate na PC-u, koristite prednosti priključka USB 2.0 tip A na drugim mobilnim uređajima koji podržavaju USB način povezivanja.

OMEN by HP Sequencer Keyboard: Brzina koju možete osetiti

Manevrišite brzinom svetlosti i steknite prednost nad konkurentima uz pomoć optičko-mehaničkih tastera. Napravljena sa izdržljivom brušenom gornjom površinom, laganim aluminijumskim ramom i USB priključkom koji se zgodno nalazi sa zadnje leve strane, OMEN Sequencer podiže na novi nivo odziv, prilagođavanje i izdržljivost. Najbitnije karakteristike:

HP

  • Vreme odziva brzo poput munje: Uživajte u vodećoj optičko-mehaničkoj tehnologiji sa „plavim" tasterima koji omogućavaju vreme odziva od 0,2 ms, što je otprilike deset puta brže 12 od tradicionalnih mehaničkih tastera. Na taj način, gejmeri kroz taktilni osećaj mehaničkih tastera i brzinu reakcije na dodir optičkih tastera, dobijaju najbolje iz oba ova „sveta“.

HP

  • Brza podešavanja: Upadljivi crveni metalni „valjak“ za podešavanje jačine zvuka i posebni tasteri za kontrolu multimedijalnog sadržaja omogućavaju promene zvuka u trenu.

  • Boje koja definišu: Izaberite boju iz palete od 16,8 miliona boja i, uz pomoć RGB LED individualnog pozadinskog osvetljenja, osvetlite tastere sa sve jedinstvenim efektima i podešavanjima u OMEN Command Center-u. OMEN by HP Reactor Mouse: Brza preciznost za konkurenciju OMEN Reactor je precizno osmišljen kako bi gejmerima dao prednost nad konkurencijom. Odlikuje se novim karakteristikama, kao što je robusni, prvi na tržištu aluminijumski USB kabl koji smanjuje uvijanje kabla, kao i obraćanje pažnje na komande. Najbitnije karakteristike:

  • Vrhunsko prepoznavanje inputa: Usporavanje zbog „sporih“ tastera je stvar prošlosti zahvaljujući vrhunskoj optičko-mehaničkoj tehnologiji sa detekcijom svetlosnog zraka, koja omogućava vreme odziva od samo 0,2ms i na levom i na desnom tasteru. Brzine su tri puta veće 12 u odnosu na tradicionalne mehaničke tastere na miševima.

  • Brz i precizan: Zahvaljujući najnaprednijem optičkom senzoru od 16.000 DPI, koji je u esports klasi, gejmeri stiču ogromnu prednost tamo gde su brzina i preciznost najbitniji.

  • Udobnost koja se podešava: Pažljivo dizajniran, ergonomskog oblika, prilagođen esports takmičenjima poseduje gumeni grip sa obe strane. U kombinaciji sa odmorištem za dlan, čija se visina podešava preko metalne spirale, moguće je generisati veliki broj položaja za najudobniji gejming.

  • Neka ostane šareno: Kreirajte lični pečat uz pomoć osvetljenosti i efekata za dva programabilna RGB LED svetla koja se podešavaju pomoću softvera OMEN Command Center.

OMEN X by HP Transceptor Backpack: Vrhunsko gejmersko rešenje za nošenje

Ovaj ranac za sve namene je napravljen kako bi gejming i van kuće bio lagodan, udoban i moderan, a istovremeno i osiguravajući da sve ostane ugodno i sigurno. OMEN X by HP Transceptor Backpack je napravljen za one koji traže najbolje i žele poneti svoj gejming život sa sobom, gde god i kad god. Najbitnije karakteristike:

  • Zaštićen: Osećajte se sigurno dok nosite ranac koji je zaštićen od opasnosti i napravljen od materijala otpornog na sve vremenske prilike. Tu je tvrdo dno ranca, džep koji blokira RFID komunikaciju 13 , kao i poseban odeljak za 17-inčni laptop. Ranac poseduje i ručku čijim se izvlačenjem ranac pretvara u torbu s točkićima i omogućava da kretanje po aerodromima bude lagano.

  • Spreman za tren: Ne morate pamtiti gde ste šta stavili, jer ranac ima pregrade zgodno obeležene ikonicama koje pokazuju gde bi šta trebalo spakovati. Tu je i traka sa praktičnom „fidlok“ kopčom koja omogućava da se podesi veličina ranca.

  • Ponesite sve: Jednom spakovano, sve se može nositi udobno zahvaljujući podstavljenim trakama za ramena, prozračnom postavom i podesivom trakom preko grudi.

OMEN by HP Mouse 400: Pristupačni industrijski standard

Za gejmere koji žele da završe posao po pristupačnoj ceni, tu je OMEN by HP Mouse 400 sa OMRON mehaničkim tasterima. Ovo je kompletno rešenje sa osnovnim opcijama koje će vas ubaciti pravo u „centar“ igre, a uključuje i opcioni „snajperski mod“ gde se osetljvost prednjeg tastera automatski spušta na 400 DPI kako bi se povećala preciznost ciljanja.

OMEN by HP Mouse Pad 200 i Hard Mouse Pad 200: Dve opcije za dominaciju

Nijedan gejming set nije kompletan bez podloge za miša koja pruža pravi nivo trenja kako bi se posao uradio na pravi način. OMEN by HP Mouse Pad 200, u mekanoj i tvrdoj verziji, pružaju pomoć gejmerima koji traže podlogu za brzo klizanje, kao i onima koji bi želeli dodatni „otpor kretanju“ zbog preciznosti.

OMEN by HP cene i dostupnost

  • OMEN 15 Laptop se očekuje da bude dostupan u regionu EMEA u junu po početnoj ceni od 999 evra.

  • OMEN by HP Mindframe Headset se očekuje da bude dostupan u regionu EMEA u oktobru po ceni od 199,99 evra.

  • OMEN by HP Sequencer Keyboard se očekuje da bude dostupan u regionu EMEA u julu po ceni od 179,99 evra.

  • OMEN by HP Reactor Mouse se očekuje da bude dostupan u regionu EMEA u juli po početnoj ceni od 79,99 evra.

  • OMEN X by HP Transceptor Backpack se očekuje da bude dostupan u regionu EMEA u junu po ceni od 219,99 evra.

  • OMEN by HP Mouse 400 je već sad dostupan u regionu EMEA po ceni od 39,99 evra.

  • OMEN by HP Mouse Pad 200 je već sad dostupan u regionu EMEA po ceni od 19,99 evra.

  • OMEN by Hard Mouse Pad 200 je već sad dostupan u regionu EMEA po ceni od 29,99 evra.