Nezavisni, specijalistički oditing otkriva da su AMD-ovi drajveri najstabilniji u industriji, kako za gejmere tako i za profesionalce

Nezavisna kompanija „QA Consultants“, koja je specijalizovana za nezavisnu proveru kvaliteta i pouzdanosti softvera, objavila je novi izveštaj koji potvrđuje da AMD ima najstabilnije drajvere u industriji grafičkih procesora. AMD bazirani sistemi su besprekorno prošli 401 od 432 testa, dok su NVIDIA sistemi prošli 356 testova pouzdanosti. Procentualno govoreći, to je 93% izvršenih testova za AMD, naspram 82% izvršenih testova za Nvidia drajvere.

„QA Consultants“ su testirali šest najpopularnijih AMD grafičkih akceleratora. Reč je o Radeon RX 560, RX 580 i RX Vega64, u domenu gejminga, odnosno Radeon PRO WX 9100, WX 7100 i WX 3100 u domenu profesionalne primene. Za igračke kartice su korišćeni Radeon Software Adrenalin 18.5.1 drajveri, a za Radeon Pro kartice korišćen je Software Enterprise 18.Q2 drajver.

„Rezultati do kojih je došao „QA Consultants“ reflektuju AMD-ovu kontinualnu posvećenost na usavršavanju stabilnosti drajvera, uz neprestano dodavanje najpopularnijih mogućnosti koje korisnici Radeon kartica zahtevaju.“, istakao je gospodin Andrej Zdravković, AMD-ov korporativni potpredsednik za razvoj i strategiju softverskih proizvoda.

Za više informacija o metodologiji testiranja i rezultatima ove sveobuhvatne analize, možete pogledati prikačeni PDF fajl. U ovom kratkom video klipu „QA Consultants“ objašnjavaju proceduru i obim testiranja, kao i uslove u kojima su sprovedeni.

O AMD-ovoj posvećenosti u kreiranju najstabilnijih grafičkih drajvera u industriji, možete da čitate u blogu Andreja Zdravkovića, AMD-ovog korporativnog potpredsednika za razvoj i strategiju softverskih proizvoda.