NBC Olympics odabrao je kompaniju Ericsson za olimpijske igre u Riju 2016.

TV kanal NBC Olympics, deo NBC Sportske grupe, odabrao je kompaniju Ericsson za obezbeđivanje video priloga i distribuciona rešenja za svoju produkciju prenosa XXXI Olimpijade, koja se održava u Rio de Ženeiru u Brazilu od 5. do 21. avgusta 2016. godine.

Ovu saradnju su najavili Dejvid Maca, viši potpredsednik Sektora za inžinjering i upravu TV kanala NBC Olympics, i Elizabeta Romano, potpredsednica i direktorka Sektora za TV i medije u kompanije Ericsson. Kompanija Ericsson pružiće niz svojih rešenja video obrade i naprednih modularnih prijemnika kao podršku NBC Olympics kanalu za pružanje visokokvalitetnog, pouzdanog HD prenosa Igara milionima gledalaca. Stručni inženjeri kompanije Ericsson će takođe neprestano pružati podršku za prenos događaja na veb sajtu i pružaće pomoć u vezi sa opremom i postavkom sistema.

„Olimpijske igre se gledaju i vole širom sveta, i mi smo ponosni što smo deo prenosa koji će obezbeđivati NBC Olympics. Imamo dugu tradiciju u kreiranju i dostavljanju rešenja nove generacije za prikupljanje, razmenu i distribuciju sadržaja i ona će obezbediti da američki ljubitelji sporta svedoče svakom uzbudljivom sportskom momentu u najboljem mogućem kvalitetu,“ rekla je Elizabeta Romano. „Naša saradnja sa NBC Olympics je sjajan dokaz kvaliteta naših rešenja i servisa za kompresiju koji korisniku daju zaista impresivno i kontinuirano iskustvo preko svih uređaja.“ Skoro 25 godina, kompanija Ericsson je lider u razvoju pionirskih, naprednih tehnoloških rešenja za video kompresiju, donoseći TV iskustva nove generacije korisnicima. TV kanal NBC Olympics je koristio rešenja za kodiranje kompanije Ericsson za prenos Zimskih Olimpijskih igrara u Sočiju 2014., a pre toga i za produkciju Igara u Londonu 2012. godine, Zimskih igara u Vankuveru 2010. godine, Igara u Pekingu 2008. godine i za Zimsku Olimpijadu u Torinu 2006. godine.