Natec Genesis GX69 Gaming Mouse

Odličan miš namenjen igračima koji koristi precizan optički senzor od 4000DPI. Kvalitetne je izrade i ergonomskog oblika prilagođenog dešnjacima, sa čak 10 tastera na raspolaganju za detaljno programiranje funkcija. Tu je i podešavanje dimenzija i težine miša, što se najčešće može videti tek kod dosta skupljih modela.

Natec u svojoj ponudi ima neke veoma interesantne periferije namenjene igračima, koje spadaju u Genesis seriju. Neke smo već i mogli da isprobamo do sada, a red je i na miša sa oznakom GX69. U pitanju je optički miš sa senzorom maksimalne rezolucije od 400DPI, sa prilično dobrim setom opcija za customizaciju. Izgleda da je definitivno došlo vreme da manje poznati proizvođači izazovu one dobro poznate tako što će ponuditi sjajne alternative po osetno nižim cenama. Tako je i sa ovim mišem koji košta dosta manje od konkurentskih, poznatijih modela.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn i kvalitetna izrada
  • Interna memorija za podešavanja
  • Podešavanje po dužini i težini
  • Dobar prateći softver
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Optički, 4000DPI
  • Interfejs: USB, 125/250/500/1000 Hz
  • Tasteri: 10+scroll wheel
  • Dodatno: ugrađena memorija, podešavanje dimenzija i težine, teflonske stope
  • Dimenzije: 120 (L) x78 (W) x 40 (H)
  • Težina: 113g

Natec Genesis GX69 Gaming Mouse

Ovaj miš je atraktivnog dizajna koji ne podseća mnogo na druge, poznatije modele. Dominira crna mat plastika, sa vidljivim glossy delom po sredini, i crvenim detaljima kao što su dodatni taster pored scroll točkića i kabl koji je obložen zaštitnim omotačem u crno-crvenoj boji. Miš deluje prilično kvalitetno u ruci, lepo leži i po pitanju ergonomije zaista nema zamerki. Definitivno je pravljen za desnoruke, tako da će levaci morati da potraže neko drugo rešenje. Da bi se što više prilagodio korisniku, postoji mogućnost podešavanja po dužini, kada se zavrtanjem i odvrtanjem šrafa reguliše položaj zadnjeg dela miša na koji se oslanja šaka. Dodatno, ako se kompletno odvrne, šraf krije i kasetu sa četiri tega, tako da se lako podešava i željena težina ali i balans miša.

Kao i kod svih novijiih modela, i ovde imamo pozadinsko osvetljenje koje će se menjati u zavisnosti od aktiviranog profila, dok korisnik može da bira da li će osvetljenje biti konstantno ili u breathing patternu, kao i boju. Ukupno je na raspolaganju čak 10 tastera koji se svi mogu podešavati po želji, naravno uz mogućnost snimanja i kompleksnijih makroa. Imamo mogućnost i podešavanja osetljivosti senzora, po X i Y osama, što se naravno sve snima u 5 profila, koji ostaju u memoriji miša, tako da će u slučaju promene računara sva podešavanja biti dostupna. Sa donje strane miša, imamo senzor koji nije centralno postavljen, kao i teflonske stope (rezervne se dobijaju u pakovanju) koje obezbeđuju veoma glatko kretanje po svim podlogama.

Rezime

Performanse miša su odlične, zahvaljujući preciznom senzoru od 4000DPI. Tu je i mogućnost odabira pooling rate-a u koracima od 125, 250, 500 i 1000Hz. Za miš ove cene, dostupno je dosta toga, od detaljnog programiranja tastera, do podešavanja dimenzija i težine miša, pa sve do vrhunskih teflonskih stopa koje su standard kod dosta skupljih miševa. Ako možemo da sudimo po modelu GX69, Natec će biti interesantna konkurencija i znatno poznatijim proizvođačima i skupljim modelima.

Conclusion

The performance of the mouse is excellent thanks to the precise 4000dpi sensor. There is a possibility to choose pooling rate in increments of 125, 250, 500 and 1000Hz. For its price, the mouse is offering a lot, from detailed programming keys and option to adjust the dimensions and weight of the mouse, up to the Teflon rates that are standard even when it comes to mice that are a lot more expensive. Judging by the GX69 model, Natec will be interesting competition even to a well-known brands and more expensive models.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2014.): 40€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Natec Genesis GX69 Gaming Mouse
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982