Natec Genesis G55

Stvarno sjajan model miša namenjen hobi igračima koji donosi veoma atraktivan dizajn, optički senzor od 2000DPI i cena koja će mnoge iznenaditi (naravno, pozitivno). Ovo je miš koji izgleda i radi kao dosta skuplji modeli, tako da preporuka neće sigurno izostati.

Natec je kompanija koja se od skoro pojavila kod nas na tržištu i prilično brzo privukla pažnju periferijama odličnog odnosa cene i kvaliteta. Ovom prilikom, na red za testiranje je došao miš namenjen igračima, što je sjajno pošto znači da neće morati da se izdvoji mnogo novca za neki model poznatijih proizvođača. Ovaj miš izgleda veoma interesantno i deluje nam da će biti jako dobra prilika da se dođe do dobrog miša koji će bez problema poslužiti za igranje i svakodnevni posao. Iako Natec tek treba da se dokazuje kada su miševi u pitanju, ovaj model deluje dovoljno interesantno da skrene pažnju na sebe, pogotovo kada imamo podatak da se u prodaji može naći za oko 11€.

Ključne karakteristike

  • Vrlo atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Odlična cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Optički, 2000DPI
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 7+scroll wheel

Natec Genesis G55

Miš je srednjih dimenzija i na prvi pogled nam deluje veoma atraktivno, svakako ne kao uobičajeni modeli koji se nalaze u istom cenovnom rangu. Ergonomski je oblikovan i prilagođen korišćenju desnom šakom, a oblik i dimenzije su takve da će odlično odgovarati i onima koji miš pomeraju dlanom, i onima koji to rade vrhovima prstiju. Kvalitet izrade je sjajan, a plastika nee krcka i deluje stvarno kao da je u pitanju daleko skuplji model. Većina površine miša je od mat plastike koja se ne prlja toliko i bolje se lepi za prste, tako da miš neće proklizavati. S tim u vezi, leva i desna bočna strana su od gumiranog materijala koji je prijatan na dodir i obezbeđuje prilično siguran i čvrst grip.

Tasteri su logično i dobro raspoređeni, pa pored klasična dva Mouse tastera sa gornje strane, imamo i poseban DPI switch taster crvene boje koji služi za direktno menjanje aktivne DPI osetljivosti ( u četiri koraka), ali i dodatni burst fire crveni taster kod levog Mouse tastera. Scroll točkić je vrlo kvalitetan i sa nazubljenim centralnim delom, i lako se okreće, a po dizajnu nas podseća na neke Logitech modele. Sa leve bočne strane su još dva thumb tastera odlične pozicije, tako da palac lepo naleže na njih i neće morati da se mnogo pomera da bi se dohvatili. Sa donje strane vidimo četiri stope velike površine koje omogućavaju prilično glatko kretanje po svim površinama. Kabl je dužine 2.5m sa pozlaćenim USB konektorom na vrhu.

Rezime

Ovaj miš će se sigurno dopasti onima koji vole da se povremeno poigraju, a treba im malo živahniji miš od proseka. Sa 2000DPI, teško da će iko imati zamerke, pogotovo što se u hodu može smanjivati rezolucija, kako bi se postigla bolja preciznost uz manju brzinu. Dobra stvar je što nema instalacije drajvera, već se po prvom priključivanju na sistem sve automatski instalira i radi bez ikakvih problema. Ako je sudeći po ovom modelu miša, Natec će odlično proći kod nas, pošto je teško pronaći mnogo miševa koji po ovoj ceni mogu više da pruže.

Conclusion

This mouse will appeal to those who like occasional gaming, and need better than average mouse. With 2000DPI, hardly anyone would have objections, especially as it is possible to reduce the resolution on the fly to achieve better accuracy at a lower speed. The good thing is there is no driver installation - after first connecting to the system, everything automatically installs and runs without any problems. According to this mouse model, Natec will be accepted very well at the local market since it is difficult to find other mice at this price with better performance.

Preporučena cena (uključujući PDV, 2012.): 12€

Start-Play ustupio: Natec Genesis G55
maloprodaja: Tadeuša Košćuška 72a, 011/292.07.86 zvanični sajt: start-play.info