Najuspešniji mladi programeri pokazali izuzetnu inovativnost

Dodelom nagrada najuspešnijim mladim programerima završeno je CodeBeyond - takmičenje organizovano sa ciljem kreiranja inovativnog softverskog rešenja od samog početka.

Zvanično press saopštenje

Takmičenje je organizovalo Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd u partnerstvu sa kompanijom Asseco SEE, regionalnim liderom i jednom od najvećih IT kompanija u Evropi, u okviru Beogradske godine inženjerstva.

Nagradu na zadatku „Digitalno rešenje“ (Digital Solution) baziranom na rešavanju različitih problema kroz implementaciju metoda agilnog programiranja, koji na inovativan način pokriva jednu ili više sfera modernog digitalnog bankarstva, dobio je tim Vector, koga čine: Jelena Mrdak, Aleksa Marušić, Nikola Pavlović i Kosta Stojiljković.

Svi učesnici koji su učestvovali na takmičenju kvalifikovali su za obavljanje stručne prakse u Asseco SEE.

“Mi u Asseco SEE smo srećni što možemo da pružimo priliku mladim studentima da steknu iskustvo u našoj kompaniji. Još više se radujemo što će najbolji od njih imati mogućnost da postanu deo našeg tima u kompaniji“, izjavila je Slađana Milenković, HR menadžer Asseco SEE. „Asseco SEE poklanja veliku pažnju mladima i već godinama zapošljavanjem talentovanih mladih programera unapređuje kompaniju svežim idejama“, dodala je ona.

Stručni žiri Asseco SEE prilikom ocenjivanja aplikacija, najviše pažnje je obratio na kreativnost, dizajn i funkcionalnost aplikacije, kao i na uspešnost realizacije i lakoću njenog korišćenja. Na takmičenju koje je održano od 13. do 17. maja, učestvovali su studenti od 18 do 26 godina koji su kreirali sopstveno digitalno rešenje pod nadzorom Asseco SEE. Projekat je podržala kompanija S&T i Ministarstvo omladine i sporta.

Takmičenje je organizovano da bi se studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu ukazalo na značaj digitalnih tehnologija u rešavanju aktuelnih problema savremenog društva i da bi se ojačao njihov kapacitet da putem istih rešavaju društvene i korporativne probleme.

„Takmičenje CodeBeyond bilo je izuzetna prilika da studenti koji se bave programiranjem testiraju svoje znanje i steknu iskustvo u timskom radu, što će im biti od velike koristi u daljem profesionalnom razvoju. S obzirom da velike IT kompanije uglavnom svoje proizvode razvijaju u projektnim grupa, ovo je bila prilika da studenti steknu iskustvo u radu u grupama jer se taj vid rada ne potencira dovoljno na našim fakultetima”, izjavio je Nemanja Trtica, glavni organizator takmičenja.

Pobednici takmičenja će finalnu verziju svog rešenja prezentovati široj javnosti 8. avgusta, u okviru dana svečanog zatvaranja EBEC Final-a, finalne runde Evropskog inženjerskog takmičenja, koji predstavlja centralni događaj Beogradske godine inženjerstva.