Nagradni konkurs "Imam rešenje za pametniji grad" otvoren još 9 dana

Beograd, 16. novembar 2018. – Nagradni konkurs „IMAM REŠENJE za pametniji grad“, koji organizuje kompanija Belgrade Waterfront, otvoren je još samo 9 dana. Svi oni koji imaju ideju o tome kako da unaprede život u urbanim sredinama koristeći moderne tehnologije, mogu da do zatvaranja konkursa prijave svoja rešenja i potencijalno dobiju značajan finansijski podstrek i mentorsku podršku za dalji razvoj. Nagradni fond koji će biti podeljen između tri najbolja pojedinca ili tima iznosi 10.000 evra (I mesto: 5.000 evra, II mesto: 3.000 evra, III mesto: 2.000 evra), dok je za implementaciju ili dalji razvoj pobedničkih ideja predviđen iznos od 25.000 evra.

Osnovni cilj nagradnog konkursa je pronalazak najboljih rešenja za poboljšanje svakodnevnog funkcionisanja u gradskim okruženjima, kao i osnaživanje lokalne startap zajednice. Mladim i talentovanim ljudima ovim konkursom pruža se prostor da se iskažu i razvijaju originalne i inovativne mehanizme za rešavanje problema u sredinama u kojima žive, pojedinačno ili u timovima od najviše tri člana.

„Sve što zainteresovani u ovoj fazi konkursa treba da urade jeste da popune prijavu na sajtu imamresenje.rs i predlože inovativno idejno rešenje za funkciju, uslugu ili proizvod u svrhu stvaranja ’pametnih gradova’“, ističe Marko Mudrinić, direktor i osnivač poslovno – tehnološkog medija Netokracija, stručnog medijskog partnera projekta. „Ohrabrio bih sve one koji se možda dvoume - verujte u sebe i svoju ideju! Želimo da čujemo kako biste vi opametili urbanu ili drugu sredinu u kojoj živite. Prijavom na ovaj konkurs možete dobiti mnogo – ali i pomoći svojoj zajednici na inovativan način“, dodaje on.

Za implementaciju konkursa zadužen je Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub. Njihova uloga podrazumeva odabir 10 prijava koje na najbolji način odgovaraju zahtevima konkursa, pripremu učesnika za prezentovanje na finalnom događaju, i učešće u stručnom žiriju koji će doneti odluku o pobednicima.

Stručni žiri biće sastavljen od eksperata iz oblasti startap tehnologije i razvoja poslovanja:

  1. Toni Richard Crisolli – koordinator programa u „Friedrich Naumann“ Fondaciji, suosnivač Smart City Inicijative i organizator Smart City Festivala – vrsni poznavalac smart city tehnologije i njene primene u regionu;

  2. Peđa Predin – šef logistike i razvoja poslovanja norveške startap kompanije „Gelato“ gde je zadužen za globalnu ekspanziju poslovanja, a čije će iskustvo rada u kompaniji Microsoft omogućiti kritičko sagledavanje prezentovanih ideja;

  3. Igor Jović – direktor i osnivač kompanije CityExpert – uspešan preduzetnik koji je svoj startap izgradio od nule i upoznat je sa izazovima sa kojima se svaki startap suočava;

  4. Nemanja Stefanović – direktor i osnivač kompanija „Poslonaut“ i „HireApp“. Prijavite se i pokažite svoje ideje – hajde da zajedno stvaramo pametnije gradove!