MyKi pametni sat za praćenje dece - od sada i u Srbiji

Septembar 23. 2016, Srbija - Omiljeni pametni ručni sat i uređaj za praćenje dece MyKi TM od sada je u prodaji i u Srbiji, na svim prodajnim mestima Telenora. Uređaj će biti dostupan od 22. septembra širom cele prodajne mreže ovog mobilnog operatera, po veoma pristupačnoj ceni.

MyKi

Kreiran od strane bugarske kompanije Alterko Robotiks (Allterco Robotics), ovaj sat je uređaj nove generacije, koji omogućava roditeljima da prate kretanje njihove dece i budu sa njima na vezi u svakom trenutku. Radi se o najprodavanijoj IT napravi u susednoj Bugarskoj u poslednjih 9 meseci, sa preko 15,000 prodatih jedinica od zvaničnog predstavljanja na tržištu. Ona služi kao GPS, GSM i pametni sat istovremeno, što omogućava roditeljima da se osećaju više spokojno kad je bezbednost njihove dece u pitanju. Očekuje se da će MyKi TM ostvariti još veći nivo popularnosti među korisnicima u Srbiji.

“Roditelji se osećaju opuštenije kad znaju gde se njihovo dete nalazi i šta trenutno radi. Izutetno smo srećni što ćemo, u saradnji sa kompanijom Telenor u Srbiji, biti u mogućnosti da pomognemo hiljadama majki i očeva da se osećaju mirnije u pogledu bezbednosti njihove dece – koristeći naš MyKi TM ” izjavio je Dimitar Dimitrov, Generalni direktor Alterka (Allterco), osnivača kompanije Alterko Robotiks. Uređaj će, osim u celokupnoj prodajnoj mreži Telenora, biti dostupan i širom lanca uslužnih radnji Handy.

MyKi

Precizan GPS

MyKi TM sadrži ugrađeni GPS modul – zahvaljujući kome roditelji primaju informacije o mestu gde se njihovo dete nalazi putem posebno koncipirane mobilne aplikacije MyKi Sat. Informacije o mestu nalaženja deteta se obnavljaju svakih 60 sekundi. Aplikacija se može preuzeti sa Google Play-a – kao i sa Apple Store-a.

Posebna prednost korišćenja MyKi TM leži u činjenici da će roditelji moći da odrede “zone bezbednosti” u kojima se njihovo dete najčešće nalazi. Ako bi njihovo dete – na primer –trebalo biti u školi ujutru od 8 do 12, takva zona može biti postavljena oko škole. Ako se desi da dete napusti njenu površinu, MyKi TM će istog trenutka izvestiti roditelje o tome.

MyKi

Još jedna zanimljiva funkcija ovog sata je da će roditeljima slati upozorenje u slučaju da registruje da se dete “kreće” neuobičajeno velikim brzinama – od preko 50 km/h. U tom slučaju, sat će sam pozvati roditelje, što će im omogućiti da čuju i shvate šta se zapravo dešava sa njim.

GSM i SOS prijatelj vas i vašeg deteta

MyKi TM je stvoren za decu uzrasta od 4 do 10 godina, i radi uz ugrađenu SIM karticu. Uređaj može sam da poziva pet pre-programiranih brojeva od strane roditelja putem aplikacije MyKi. MyKi TM je takođe osposobljen da šalje glasovne i prima tekstualne poruke putem četa aplikacije. Time su roditelji u mogućnosti da stupe u vezu sa njihovim detetom u bilo kom trenutku – pod uslovom da raspolažu pametnim telefonom ili kompujuterom.

MyKi

Sat takođe sadrži i SOS dugmence kojim se dete povezuje sa roditeljima ili rođacima u slučaju vanredne situacije. Čim se dugme pritisne i uspostavi veza, MyKi TM sam kreće da zove pre-programirane SOS brojeve.

Sat: pametan, stilizovan, prijatan, raznobojan

MyKi TM je izuzetno kompaktan i pogodan za nošenje – uz adaptibilan dizajn koji omogućava nošenje sat na svakoj dečijoj ruci. Narukvica sata je sačinjena od mekog silikona, i njen prečnik je podesiv u razmeri od 13 do 18.5 cm. On je takođe izuzetno lak – težine od samo 40 grama.

Na veliko zadovoljstvo dece, MyKi TM je predstavljen u tri kombinacije boja: plavo-zelenoj, crveno-plavoj i roze-žutoj, dok je ekran pričvršćen gumenim zaštitnicima u obliku osmeha. Povrh toga, displej ima OLED osvetljenje, prijatno za oči. Baterija MyKi TM Sata od 400 mAh puni se putem USB-a, i traje do 30 sati pri neprestanom radu.

Sat poseduje i EUR1 sertifikat i ugrađeni merač ubrzanja koji prati korake i nivo aktivnosti deteta tokom dana i prikazuje ih kroz aplikaciju MyKi Sata. Na ovaj način, roditelji mogu da prate nivo aktivnosti njihovog deteta tokom celog dana.