MSI Interceptor DS100 Gaming Mouse

Zanimljiv Gaming miš koji dolazi iz MSI-ja, a koji koristi laserski senzor maksimalne rezolucije 3500DPI. Kvalitetne izrade, dosta opcija na raspolaganju za podešavanja i generalno odlične performanse po ceni od samo 20€!

Pomalo možda i neočekivano, na testu se našao jedan MSI Gaming miš. Sa druge strane, znamo da ova kompanija ima celu MSI Gaming diviziju koja se bavi samo igračkim hardverom. Interceptor DS100 je interesantan miš koji će verovatno inicijalno privući pažnju zaista sjajnom cenom, pa tek onda i svim drugim osobinama. Radi se wired mišu koji koristi laserski senzor maksimalne rezolucije od 3500DPI, namenjen je dešnjacima i čini se će možda najbolje odgovarati FPS igrama. U svakom slučaju, oni poznatiji proizvođači gaming miševa nemaju baš puno modela koji koštaju 20€, tako da verujemo da će Interceptor lako naći put do kupaca.

Ključne karakteristike

  • Elegantan dizajn, vrlo nizak profil
  • Dosta dobar laserski senzor od maksimalno 3500DPI
  • Napredna podešavanja, Pooling rate od 125-1000Hz, Pozadinsko LED osvetljenje
  • Kvalitetan braided kabl
  • Odličan softver za podešavanje

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: Laserski, 3500DPI
  • Interfejs: USB 2.0, 125/250/500/1000Hz Pooling rate
  • Tasteri: 8+scroll wheel
  • Dodatno: 9G, 6,600fps, 30ips, pozadinsko osvetljenje u 6 različitih boja
  • Dimenzije: 117x62.6x37.3 mm
  • Težina: 135g

MSI Interceptor DS100 Gaming Mouse

Miš je dimenzija od 117x62.6x37.3 mm i teži 135g, ali ono što se možda i ne vidi odatle jeste činjenica da je prilično niskog profila, što može ali i ne mora svakome odgovarati. U svakom slučaju, bolje će biti onima koji koriste claw grip, dok će ostalima ipak trebati malo vremena da se naviknu. Miš je deluje prilično kvalitetno (pogotovo ako se ima i cena u vidu) sa posebnim Anti-Slip slojem na gornjoj površini, što najviše liči na Soft-Touch gumirani finiš koji znamo od ranije. Odmah primećujemo 180cm dugačak kabl zaštićen braided, platnenim omotačem koji će zaštititi kabl od habanja i oštećenja. Na kraju se nalazi i pozlaćeni USB konektor, a korisnici u softveru mogu birati odziv između 125Hz i 1000Hz, u zavisnosti od navika i potreba. Vidimo da je miš u kombinaciji crne i crvene boje, no postoji i pozadinsko osvetljenje (scroll točkić i po jedan deo sa bočnih strana) i može se birati između 6 boja.

Proizvođač navodi da koristi kvalitetne prekidače, no nismo na žalost utvrdili da li se radi o Omron varijanti, a ostaje da se vidi koliko su izdržljiviji od klasičnih. Pored dva standardna Mouse tastera sa gornje strane, imamo i dosta dobar scroll točkić koji je plastičan i nazubljen, a koji omogućava vrlo precizno skrolovanje. Iza njega su dva tastera namenjena za promenu DPI vrednosti, dok sa leve bočne strane (dakle miš je definitivno namenjen dešnjacima, uprkos simetričnom obliku) nalazimo još dva thumb tastera, od kojih je jedan sa tačkastom teksturom tako da se lako može napipati i razlikovati od drugog koji je gladak. Dodatno, tu je i trosegmentni LED koji će označiti aktivno DPI podešavanje. Može se definisati do 5 različitih gaming profila, koji se menjaju pritiskom na poseban taster sa donje strane. Tu vidimo i dve stope velike površine kao i to da senzor nije centriran.

Rezime

MSI Interceptor DS100 se sjajno pokazao i biće sjajan izbor za sve one koji vole FPS i slične žanrove igara, a traže vrlo izdržljiv i kvalitetan miš sa dosta opcija, po ceni koja ne prelazi 20€. Za te pare, zaista je teško naći bilo kakvu manu, pa iako 3500DPI više ne zvuči tako impresivno za jedan moderan gaming miš, i dalje je to i više nego dovoljno za najveći broj igrača.

Conclusion

MSI Interceptor DS100 is an excellent choice for those who love FPS games and similar genres, seeking for a durable, high-quality mouse with plenty of options at a price not exceeding 20 Euros. For that money, it is difficult to find any shortcoming, even though 3500DPI does not sound impressive for modern gaming mouse, it is enough for most gamers.

Preporučena cena (uključujući PDV, mart 2015.): 20€

Baito ustupio: MSI Interceptor DS100 Gaming Mouse
zvanični sajt: Baito