MS Industrial Jump

Ovo je mali zvučnik koji se lako otvara i zatvara, sa ugrađenom baterijom koja može izdržati do 5h korišćenja u kontinuitetu. Pored svega, tu je i čitač MicroSD memorijskih kartica, sa kojih se može direktno puštati muzika.

MS Industrial ima u svojoj ponudi veliki broj raznih periferija koje su dosta dobrog odnosa cene i kvaliteta, i kao što smo mogli da vidimo, ove periferije su namenjene širokom krugu korisnika koji nemaju problem da poverenje ukažu malo manje poznatom imenu. Jump je simpatičan zvučnik veoma kompaktnih dimenzija, koji je namenjen onima koji vole muziku da slušaju dok su i u pokretu, ili tamo gde nema izvora struje za neke aktivne zvučnike. Da je ova kategorija popularna, govori i to da ovakvih zvučnika ima stvarno dosta, i da nije uopšte lako odlučiti se prilikom kupovine.

Ključne karakteristike

  • Povoljna cena
  • Vrlo kompaktne dimenzije
  • Pristojan zvuk
  • Integrisana baterija
  • Reprodukcija muzike sa MicroSD kartica

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm

MS Industrial Jump

Ovo je interesantan zvučnik koji je konstruisan tako da kada se ne koristi, može da se spakuje, kako bi zauzeo još i manje dimenzije. Ideja je veoma jednostavna, rotacijom gornje i donje polovine se zvučnik otključava i zaključava, jednostavno i vrlo praktično. Kućište je izrađeno od plastike koja nije baš impresivnog kvaliteta, i deluje nam da će se crvena boja relativno brzo skinuti ukoliko se ne bude malo povelo računa. Ipak, tu je zaštitni grill od plastike sa gornje strane i ne očekujemo da bude problema prilikom dužeg i intenzivnijeg korišćenja. Prateće pakovanje nije baš nešto mnogo impresivno, šturo korisničko uputstvo, USB (sa microUSB konektorom) i audio 3.5mm kabl za priključivanje nekog eksternog izvora zvuka.

Prosečnom korisniku neće ni trebati posebno uputstvo, imamo jedan taster za uključivanje i biranje izvora zvuka, točkić za kontrolu reprodukcije muzike sa memorijske kartice, 3.5mm konektor za izvor zvuka i Mini USB priključak za punjenje baterije, kao i na naše iznenađenje, slot čitača MicroSD memorijskih kartica. Ovo je veoma zgodno pošto se na memorijsku karticu mogu snimiti mp3 pesme i puštati direktno, bez korišćenja dodatnog plejera. Baterija je ugrađena i ima autonomiju od oko 5h kontinualnog korišćenja. Za pun ciklus punjenja baterije preko USB porta će sa druge strane trebati 2-3 sata.

Rezime

Kvalitet zvuka nije loš, ali nije ni nešto mnogo impresivan. Ravan zvuk bez izraženog basa, ali dovoljno glasan za zvučnik ovih dimenzija. S obzirom na cenu od samo 8€, teško je imati neke mnogo velike zahteve. U ovom slučaju, po toj ceni se dobija vrlo kompaktan zvučnik koji je jednostavan za korišćenje, ima MicroSD slot i može direktno sa kartice da reprodukuje muziku, što ga čini veoma interesantnim izborom.

Conclusion

The sound quality is not bad at all, but it's not impressive. The sound does not characterize a pronounced bass, but it is loud enough for the speakers of this size. Given the price of only 8 Euros, it is not possible to have high demands. In this case, at that price, a compact speaker easy to use that has a MicroSD slot that can reproduce the music directly is what makes it an interesting choice.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2014.): 7€

Gigatron ustupio: MS Industrial Jump
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com