Motorola najavila nove Moto G5S (special edition) i Moto G5S Plus telefone

Beograd 2. avgust 2017. godine – Kompanija Lenovo, preko svoje podružnice, kompanije Motorola Mobility, danas je najavila novu seriju Moto G telefona - Moto G 5S (special edition) i Moto G 5S Plus.

Kompanija Motorola se fokusira na inovacije i želi svojim korisnicima da ponudi najbolje moguće karakteristike telefona. Moto G porodica telefona predstavlja idealan balans između vrhunskih performansi i pristupačne cene za sve korisnike. Zbog toga je Motorola dodatno unapredila Moto G porodicu sa novim uređajima - Moto G 5S (special edition) i Moto G 5S Plus.

Moto G 5S : Metalno kućište, jača baterija

Moto G 5S je pametan i brz telefon, koji je zasnovan na konceptu koji korisnicima treba da pruži više mogućnosti. Počevši od dizajna, koji je u potpunosti metalan i napravljen od aluminijuma visokog kvaliteta, novi model nije samo lep i legantan već i izuzetno snažan. Uz novi Moto G 5S, korisnici će biti u mogućnosti da duži vremenski period ne razmišljaju o punjenju telefona, uz bateriju od 3000 mAh koja ima dovoljno snage da izdrži ceo dan. Takođe, uz TurboPower opciju za brzo punjenje, korisnici će moći da obezbede dodatnih 5 sati rada za samo 15 minuta punjenja.

Moto G 5S telefon opremljen je kamerom od 16MP, sa autofokusom sa faznom detekcijom (PDAF). Brza tehnologija za fokusiranje znači da korisnici neće morati da brinu o tome da li su sačuvali savršenu fotografiju. Čak i pravljenje grupnih „selfija“ neće biti problem uz prednju kameru širokog ugla od 5MP, koja je opremljena i LED blicom.

Moto G 5S karakteriše izuzetan Full HD ekran od 5,2 inča, kao i octa-core procesor od 1,4 GHz i 4G brzinom prenosa podataka, pa će tako korisnici moći bez problema da pokreću omiljene aplikacije, gledaju video snimke u HD rezoluciji i surfuju internetom velikim brzinama.

Takođe, uz pomoć otiska prsta, korisnici će imati mogućnost korišćenja novih opcija novom Moto G 5S telefonu, bilo da je to otključavanje, navigacija preko dodira ili vršenje mobilnih transakcija.

Moto G 5S Plus: Bolji fokus, više kreativnosti.

Za korisnike koji žele da iskuse najbolje od onoga što Moto G porodica ima da ponudi, kompanija je spremila Moto G 5S Plus telefon sa dodatnim vrhunskim karakteristikama, kao što je dvostruka kamera, koja je, do sada, bila „rezervisana“ za premijum telefone. Dvostruka zadnja kamera od 13MP, u kombinaciji sa softverom za poboljšanje kvaliteta fotografija, olakšava korisnicima da dobiju više od svojih fotografija.

Takođe, uz opciju selektivnog fokusiranja, korisnicima će biti jednostavnije da fotografije izgledaju profesionalno, dodajući im efekat zamagljene pozadine. Kada su u pitanju „selfiji“, prednja kamera širokog ugla od 8 MP na Moto G 5S Plus telefonu, LED blic i novi panoramski režim, daće fotografijama potpuno novu dimenziju.

Moto G 5S Plus krasi elegantan i precizan dizajn koji korisnici očekuju da vide na premijum pametnim telefonima. Karakteriše ga potpuno metalno kućište sa Full HD ekranom od 5,5 inča, koji je savršen za gledanje filmova u pokretu. Moto G 5S Plus pokreće brzi Qualcomm® Snapdragon™ 2,0 GHz octa-core procesor, odlikuje se snažnim grafičkim sposobnostima i podrškom za 4G LTE, tako da korisnici mogu da koriste omiljene aplikacije bez zastoja.

Uz bateriju od 3000 mAh, korisnici će moći da koriste telefon od jutra do mraka, a uz TurboPower opciju će moći da obezbede dodatnih 6 sati rada za samo 15 minuta punjenja telefona. Takođe, čitač otiska prsta na Moto G 5S Plus telefonu će moći da koriste za sve, od otključavanja mobilnog telefona do mobilnih transakcija.

Moto G 5S biće dostupan na teritoriji Srbije krajem avgusta 2017. godine, dok će Moto G 5s Plus biti dostupan na teritoriji Srbije u septembru 2017. godine.