MotoGP eSport Championship se sprema za 2019.

Ponovo je došlo vreme za MotoGP™ eSport prvenstvo koje je u svojoj trećoj godini spremno za novu evoluciju.

Ovenčana priznanjima kritike i konstantno rastuća, uskoro stiže treća sezona MotoGP™ eSport šampionata, a u 2019. će samo biti bolji – na stazi i ​​van nje. Upečatljive nagrade, neverovatna iskustva, pa čak i šansa da postanete profesionalci: sve je moguće kako serija postaje sve moćnija.

Tokom prve dve sezone, 16 televizijskih partnera emitovalo je 215 sati MotoGP™ eSport šampionata na pet kontinenata, a digitalni kanali sada imaju 46 miliona video pregleda onlajn, dosežućii do 143 miliona ljudi. Uz to, imaju preko pet miliona interakcija na mrežama YouTube, Facebook, Twitter, Instagram, Twitch i na zvaničnom veb-sajtu MotoGP™ eSport i onlajn prisustvo šampionatanastavlja konstantno da raste.

Ove godine, na šampionatu će se igrači takmičiti u potpuno novoj MotoGP™ 19 video igri, koja će 6. juna biti objavljena širom sveta na Sony PlayStation® 4, Xbox One i Windows PC/STEAM platformama. Glavna nagrada za svetskog šampiona 2019. godine je neverovatan BMW M140i zahvaljujući eSport partner, kompaniji BMW. Ove godine će drugoplasirani dobiti neverovatni Yamaha YZF-R3, novi lagani supersport motor sa potpuno novim MotoGP™ izgledom, a treće mesto će dobiti neverovatne nagrade zahvaljujući MotoGP eSport partneru, kompaniji Lenovo.

Kao i uvek, igrači mogu da se takmiče na Sony PlayStation 4, Xbox One i PC, ali će ove godine šest onlajn izazova započeti prvenstvo. Najboljih 72 igrača u onlajn izazovima će proći u Pro Draft. Najboljih 12 će proći u Global Series, gde će predstavljati MotoGP™ tim dok se borba za krunu zagreva.

Prvi onlajn izazov se odvija od 19. do 23. juna, a od 23. juna pa do kraja jula će se održati prvih šest izazova. Izazovi će se odvijati u režimu vremenskog napada tokom jednog kruga trkačke staze sa jednim MotoGP™ vozačem i motorom, a najbrža dva igrača na svakoj platformi i regionu (Evropa-Ostatak sveta) će se kvalifikovati za Pro Draft - ukupno 72.

Od 1. do 18. avgusta, Pro Draft se odvija za one igrače koji prođu kroz onlajn izazove. To je poslednja faza onlajn takmičenja, a 72 igrača će se takmičiti po regionima kako bi bili jedan od 12 MotoGP™ eSport vozača. Kao i onlajn izazovi, Pro Draft se odvija u režimu vremenskog napada – ali ovoga puta će najbolji u tri kruga biti ti koji će proći dalje. Nakon što se proglasi 12 vozača, oni će prema rezultatima izabrati koji će MotoGP™ tim predstavljati tokom Global Series – tako da najbrži odabere prvi.

Kada se završi selekcija, vreme je za Global Series i onlajn takmičenje se premešta u realan svet dok se igrači takmiče licem u lice na Lenovo Legion™ računarima. 12 igrača, tri događaja, šest trka i samo jedna kruna znače da je sve u igri. Prvo takmičenje će se održati u Mizanu tokom događaja „Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini", gde će se takmičiti u prve dve trke na trkačkim stazama Mugello i Aragon. Sledeći događaj na terenu će tek biti otkriven, ali finale sezone će se, kao i uvek, održati za vreme događaja „Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana uz završni MotoGP“, i tu su neverovatni Phillip Island i Jerez kojim će takmičari morati da ovladaju kako bi došli do krune. Štaviše, dobijaju se dupli bodovi za uspešno finale. LENOVO i LENOVO LEGION su zaštićeni pojmovi kompanije Lenovo.