Microsoft poziva nastavnike iz Srbije da postanu deo ekskluzivne globalne zajednice inovativnih nastavnika

Microsoft i ove godine organizuje ekspertski program Microsoft inovativni nastavnici (MIE – Microsoft Innovative Educator), putem kojeg će odabrati najinovativnije prosvetne radnike koji se zalažu za upotrebu tehnologije u obrazovanju u cilju pomoći đacima u ostvarivanju većeg uspeha tokom školovanja.

Zvanično press saopštenje

Svi zainteresovani nastavnici iz Srbije mogu da se prijave do 15. jula 2016. godine i dobiju priliku da postanu deo ekskluzivne globalne zajednice koja okuplja profesionalce koji streme uvođenju inovacija u nastavu. 5 MIE nastavnici blisko sarađuju sa kompanijom Microsoft na uvođenju inovacija u obrazovanju i na taj način unapređuju pedagoške sposobnosti u cilju poboljšanja procesa učenja kod đaka. Dodatno, oni Microsoft-u pružaju uvid u korišćenje edukativnih tehnologija i odgovarajućih proizvoda i alata, razmenjujući iskustva i najbolje prakse u oblasti inovacija u obrazovanju.
„Microsoft inovativni nastavnici predstavljaju inspiraciju za svoje kolege. Inovativnom upotrebom svih dostupnih resursa i tehnologija koje Microsoft omogućava, ovi nastavnici pružaju efikasnije obrazovanje đacima omogućavajući im da urade i postignu više. Ovaj program omogućava odabranim nastavnicima da ostvare saradnju sa svojim kolegama širom sveta, razmene iskustva i unaprede svoje znanje kako bi iskoristili sve potencijale najnovijih tehnologija u prenošenju znanja đacima“ – rekla je Jelena Ružičić, menadžer za razvoj obrazovnih projekata kompanije Microsoft u Srbiji. Microsoft poziva sve eksperte u oblasti obrazovanja da se prijave na MIE konkurs i pridruže se inovativnim nastavnicima širom sveta u kreiranju i predvođenju inovacija u obrazovanju. Svi zainteresovani nastavnici mogu se prijaviti za program putem sledećeg formulara. Više informacija o MIE programu dostupno je na linku.