Microlab FC362W

Odlični zvučnici iz 2.1 kategorije koji donose veoma ubedljiv i snažan zvuk koji je dobar za sve namene. Atraktivan dizajn i veoma kvalitetno izrađeni zvučnici su garant da će 54W koliko sistem ima, biti više nego dovoljni da zadvolje i najzahtevnije korisnike.

Za Microlab je već dosta ljubitelja kvalitetnog zvuka čulo, a radi sigurno o jednom od najpotcenjenijih proizvođača zvučnika na PC tržištu. Ovo kažemo zato što nema puno zvučnika koji se mogu pohvaliti boljim zvukom, bez obzira što se radi o dosta poznatijim markama i generalno skupljim modelima. Sistem FC362W je 2.1 varijanta koja je namenjena podjednako ljubiteljima muzike i filmova. Sve više je sistema zvučnika koji dolaze sa zasebnim subwooferom i kupci to dosta vole, a koji daje dosta kvalitetniji i snažniji bas zvuk. Ovaj model kombinuje stvarno odličan zvuk i prilično dobru cenu, i u poređenju sa sličnim modelima ima puno toga da pokaže.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Odličan zvuk
  • Daljinski upravljač

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: RCA Stereo, 3.5mm stereo, 3.5mm headphones
  • Snaga: 54W

Microlab FC362W

Ovi zvučnici su relativno kompaktnih dimenzija, pošto sateliti zauzimaju 96 (W) x 263 (H) x 110 (D)mm, tako da se lako mogu postaviti na sto pored monitora, a da ne smetaju. U paketu ide još i subwoofer koji je dimenzija 255 (W) x 255 (H) x 287 (D)mm, kao i pojačalo od 75 (W) x 200 (H) x 200 (D)mm. Ono što odmah primećujemo jeste veoma neobičan daljinski upravljač koji nije baš toliko mali, ali će sigurno privući pažnju. Sateliti su plastični, dok je subwoofer postavljen u masivno drveno kućište sa platnenom zaštitnom mrežicom. Za razliku od klasičnih 2.1 sistema zvučnika gde su pojačalo i sva elektronika smešteni u samo kućište subwoofera, ovde imamo posebnu centralnu jedinicu sa Power tasterom sa gornje strane, velikim potenciometrom za regulisanje jačine zvuka napred, statusnim diodama i dva 3.5mm konektora, jednim za audio ulaz a drugim za priključivanje slušalica.

Sateliti su vertikalno orijentisani, sa srebrnim zaštitnim mrežicama i izgledaju prilično lepo, sa fiksiranim kablovima sa zadnje strane, postavljeni pod malim uglom u odnosu na podlogu. Ono što znamo je da sateliti koriste 2.5" tweetere snage po 15W i impedanse 2.4 ohm-a, dok subwoofer koristi veliki 6.5" bas zvučnik snage 30W i impedanse 8 ohm-a. Sa zadnje strane pojačala vidimo taster za uparivanje daljinskog (koristi se radio veza na 2.4GHz, ne IR), par RCA stereo konektora za audio ulaz i tri RCA konektora za vezu sa zvučnicima. U pakovanju dolazi i jedan audio kabl (RCA stereo na 3.5mm) koji je dužine oko 1.6m. Povezivanje sigurno nikome neće biti problem pošto praktično i nema mogućnosti da se pogreši.

Rezime

Kvalitet zvuka je odličan, imamo vrlo čist i prirodan zvuk sa odlično definisanim srednjim i visokim tonovima, dok bas iako jeste dosta glasan i ubedljiv ne pokriva ostale zvuke. Ovi zvučnici se sigurno bez problema mogu koristiti za sve vrste muzike, a dosta će se dopasti i onima koji vole glasniji i malo tvrđi zvuk. Iako nije lako izboriti se sa konkurencijom, bez obzira da li se radi o jeftinim modelima ili skupljim modelima poznatijih proizvođača, cenimo da Microlab FC362W sigurno neće imati tih problema.

Conclusion

The sound quality is excellent; it is clear and natural with nicely defined mid and high tones, while bass does not cover other sounds although it is very loud. These speakers can be used for all music genres, and those who like a bit harder and louder sound will like this model. Although it is not easy to cope with competition, regardless of whether we are talking about cheap or expensive models by known manufacturers, we think Microlab FC362W certainly will not have a problem like that.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Microlab FC362W
zvanični sajt: asbis.rs