Microlab FC362

2.1 sistem zvučnika iz Fine Cone serije koju je kreirao čuveni Peter Larsen. Rezultat su kvalitetni zvučnici odličnog zvuka, jasnog i glasnog basa, što je zahvalno kako za muziku tako i za filmove i igre. Cena je prilično dobra za ono što se nudi, pa zbog toga sledi i preporuka.

Microlab Fine Cone serija zvučnika je prilično popularna među ljubiteljima kvalitetnog zvuka, i to ne bez razloga pošto je u njihov razvoj bio uključen čuveni ekspert Peter Larsen, i to se jednostavno čuje. Mi smo već videli par modela iz ove serije, i sada stiže na red i 2.1 sistem koji je pogodan kako za slušanje muzike, tako i za gledanje filmova. Sistemi zvučnika ove konfiguracije su vrlo popularni pošto po pravilu daju dosta konkretniji zvuk i snažniji bas u odnosu na 2.0 varijante. Do sada smo mogli da se uverimo da bez ikakvog preterivanja, Microlab je ime na koje treba obratiti posebno pažnju pošto nudi stvarno sjajne performanse za uloženi novac, i nema puno drugih proizvođača koji mogu da se takmiče, čak ni sa zvučnicima veće cene.

Ključne karakteristike

  • Kvalitetna izrada
  • Veoma kvalitetan zvuk karakteristična za Fine Cone seriju
  • Dobra cena

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Sistem: 2.1
  • Interfejs: RCA Stereo
  • Snaga: 54W (15Wx2 + 24W)

Microlab FC362

Ovo nisu baš toliko mali zvučnici, ceo sistem teži oko 9Kg, sa satelitima dimenzija 96 (W) x 263 (H) x 110 (D) mm, subwooferom od 255 (W) x 255 (H) x 287 (D) mm i pojačalom od 75 (W) x 200 (H) x 200 (D) mm. Ipak, neće zauzeti toliko puno prostora na stolu pošto su i sateliti i pojačalo vertikalno orijentisani. Dizajn sistema je vrlo atraktivan, sa kombinacijom crne glossy plastike i metalik zaštitnim mrežicama na satelitima. Kvalitet izrade je dosta dobar, a iako su sateliti od plastike (sa ugrađenim fiksiranim postoljima), subwoofer je drveni, a pojačalo smešteno u metalno kućište. Sa zadnje strane satelita i subwoofera vidimo da su zvučni kablovi fiksirani, što nam se ne dopada, ali se na krajevima nalaze RCA konektori, što je zahvalno ako treba nabaviti produžne kablove (za slušaj da dužina od oko 2m nije dovoljna).

Subwoofer ima otvor za vazduh sa bočne strane, što je dobro pošto se može ako treba i prisloniti uza zid pozadi, tako da se i što manje mesta zauzme. Što se tiče pojačala, vidimo sa prednje strane nešto veći potenciometar za regulisanje jačine zvuka, kao i dva 3.5mm konektora, jedan za slušalice a drugi za priključivanje dodatnog izvora zvuka kao što je recimo multimedijalni plejer. Sa zadnje strane vidimo poseban bas potenciometar, kao i RCA konektore: dva za ulazni signal, tri za povezivanje satelita i subwoofera. Primećujemo da kućište pojačala ima dosta otvora za ventilaciju, što i nije čudno pošto ima integrisani adapter za napajanje. Povezivanje je vrlo jednostavno, pogotovo što su svi konektori obeleženi, pa nema mesta za grešku.

Rezime

Sateliti koriste 2.5" full range drajvere, a subwoofer 6.5" bas, sa rasporedom snage od 2x15W + 24W, što je zajedno 54W maksimalne snage. Iako možda na papiru ne deluje kao mnogo, ovaj sistem definitivno ima dovoljno snage da i veću prostoriju ispuni zvukom, i da to zvuči dosta snažno, tako da je 54W prilično konzervativna ocena snage. Kvalitet zvuka je zato sjajan, i imamo zvučnike koji se podjednako lepo snalaze sa svim žanrovima muzike, ali i filmovima i igrama gde je dominantan bas. Na kraju, možemo samo da zaključimo da se radi o stvarno sjajnoj opciji za one koji traže dobre zvučnike koji ne koštaju mnogo, pošto Microlab-ova FC serija zaslužuje pohvalu i preporuku, kao i model FC362 koji smo isprobali.

Conclusion

Satellites use 2.5" full range drivers and a 6.5" subwoofer bass with 2x15W + 24W power distribution, which is 54W of maximum power. Although that may not seem like much, this system definitely has enough power to fill the larger room with powerful sound, so 54W is conservative power rating. The sound quality is great and these speakers can cope with all genres of music, but also movies and games where the bass is dominant. This is a great option for those looking for good speakers that do not cost much, since the Microlab’s FC series deserves all the praise and recommendation, as the FC362 model that we have tried.

Testirani proizvod je uzorak.

Asbis ustupio: Microlab FC362
zvanični sajt: asbis.rs