MARVO M915+G1 gaming mouse+pad

Interesantan kombo sa mišem i podlogom, koji potpisuje za nas nepoznat kineski proizvođač Marvo. Radi se o ergonomski oblikovanom modelu sa optičkim senzorom i mekanoj podlozi koji u kompletu ne koštaju više od 20tak evra.

Ovaj miš spada među gaming modele, stim što se radi o manje poznatom proizvođaču iz Kine, tako da dosta toga vezanog za sam miš nije poznato. Ipak, dolazi u kompletu sa gaming podlogom, po ceni po kojoj je teško naći i samo pristojan miš za igranje, tako da vredi pogledati šta nudi. Pored oznake M915+G1 (M915 je miš, a G1 podloga), sa donje strane vidimo i Scorpion Buthus (da se neko ne zbuni) ali i to da senzor ima osetljivost od 2400DPI. Sa druge stane, na sajtu proizvođača se navodi brojka od 1600DPI, tako da nije baš lako odgonetnuti o čemu se tačno radi. Ono što svakako znamo je da se koristi optički senzor.

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Pristojan kvalitet izade
  • Povoljna cena za miš+podloga komplet

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: optički 1600dpi podesiva (800-1200-1600)
  • Interfejs: USB 2.0
  • Tasteri: 7+scroll wheel

MARVO M915+G1 gaming mouse+pad

Miš je srednjih dimenzija, stim što verujemo da će ipak više odgovarati onima koji preferiraju palm grip odnosno da naslone celu šaku i tako upravljaju mišem. Kvalitet izrade i plastika od koje je izrađen su sasvim pristojni, naravno ne u rangu skupljih modela, ali definitivno iznad proseka koji bi očekivali od modela koji košta (zajedno sa podlogom) ispod 20€! Gornja površina miša je kombinacija mat i glossy finiša, tako da će ipak ostajati i otisci prstiju koji će se videti. Ovaj miš nije simetričan i jasno je da je oblikovan ergonomski tako da savršeno odgovara desnoj šaci, uključujući i posebno oblikovane naslone za prste sa leve i desne bočne strane miša.

Ovaj model ima pozadinsko osvetljenje sa bočnih strana i u zadnjem delu gde je i logo (žaoka škorpiona), što izgleda prilično atraktivno, uz opasku da nema baš puno mogućnosti podešavanja samog miša, pa samim tim ni ovog osvetljenja. Sa gornje strane imamo dva standardna Mouse tastera (deklarisana na čak 10.000.000 klikova), scroll točkić sa gumiranim srednjim delom i poseban taster kojim se reguliše DPI osetljivost u koracima od 800-1200-1600DPI. Sa leve bočne strane imamo još tri tastera: jedan koji služi kao double-click (koji se ipak pritiska levim kažiprstom) i dva thumb tastera koji su predefinisani na Back i Forward funkcije. Za vezu sa računarom se koristi USB interfejs, a miš ima kvalitetan braided kabl koji je otporan na habanje.

Podloga je dimenzija 287x244x3mm, i ima prilično atraktivan print, sa dominantnom crvenom bojom i istim logom kao i miš po sredini. Ovo je platnena podloga koja dolazi urolana u pakovanju, sa gumoianom donjom površinom i posebnom teksturom sa gornje strane, što omogućava glatko kretanja miša (tu svakako pomažu i četiri teflonske stope miša) ali i precizan rad ugrađenog optičkog senzora. Podloga nije velika, ali će izvesno biti sasvim dovoljna najvećem broju korisnika. Ono što je bitno je da ne kliza po stolu kao i to da pruža odlične rezultate kada je u pitanju pomeranje miša.

Rezime

Ovaj komplet će biti dobar izbor za manje zahtevne igrače kojima je bitno da u 16€ koliko od prilike košta, dobiju miš i podlogu u kompletu, a nemaju problem da poverenje ukažu manje poznatom proizvođaču. Sve zajedno, sasvim pristojan kvalitet izrade miša i odlične performanse optičkog senzora, za koji još ostaje da se utvrdi da li je od 1600DPI ili 2400DPI.

Conclusion

This kit will be a good choice for less demanding players who want to get a mouse and a mouse pad in set at the price of 16 Euros, and those who are willing to try the products of the less well-known manufacturer. The model offers a decent build quality and excellent performance of the optical sensor - it remains to be determined whether it is 1600dpi or 2400dpi one.

Preporučena cena (uključujući PDV, jun 2015.): 16.5€

Gigatron ustupio:MARVO M915+G1 gaming mouse+pad
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com