Manji, tanji i optimizovani poslovni računari kompanije Dell

Dell je ponudio nove OptiPlex poslovne računare koji su manji, brži i energetski efikasniji, dok Wyse 5050 AIO zero model pruža svojim korisnicima visok nivo sigurnosti i odlične performanse za VMware okruženja.

Zvanično press saopštenje

Neke od najznačajnijih novosti predstavljenih na Dell World konferenciji su novi portfolio OptiPlex komercijalnih računara, kao i Wyse5050 AIO zero klijent za VMware okruženja. Nova ponuda dizajnirana je da bi povećala produktivnost zaposlenih pomažući im da jednostavno pristupe važnim poslovnim informacijama i aplikacijama. Takođe, Dell Service ulaže u aplikacije i strategije za mobilne sisteme kako bi korisnicima omogućio da budu mobilni, produktivni i efikasni.

„Sada određujemo budućnost računara i njihovu ulogu u savremenom poslovanju. Ulažemo u ovaj deo našeg poslovanja kao nikada do sada, donoseći inovacije na tržište i redefinišući ulogu računara, neovisno radi li se o ultra mobilnom 2-u-1, thin ili zero clients rešenju, ili desktop računaru koje sada upravlja radnim opterećenjima za mobilnu radnu snagu koja zahteva robusno rešenje za saradnju,” izjavio je Jeff Clarke, potpredsednik Operations segmenta i predsednik segmenta Client Solutions u kompaniji Dell.

Novi Dell OptiPlex desktop računari optimizuju moderno radno mesto

OptiPlex računari su najsigurniji komercijalni desktop računari na svetu zahvaljujući vodećim sigurnosnim Data Protection rešenjima, koja uključuju sveobuhvatnu enkripciju, naprednu autentifikaciju, zaštitu od malware virusa, kao i unapređenu zaštitu od drugih sigurnosnih pretnji. OptiPlex računarima lakoću upravljanja pruža Intel® Core™vPro™ tehnologija i Client Command Suite funkcija, kao i Dell ProSupport Plus i Configuration & Deployment usluge.

Novi OptiPlex portfolio pruža manje, tanje i energetski efikasnije računare u nekoliko formi: Micro Form faktor, Small Form faktor, Mini Tower i All-in-One.

Novosti u odnosu na prethodnu generaciju:

  • OptiPlex 7040 računar sa šestom generacijom Intel Core vPro procesora poseduje do 70 odsto bolje performanse u odnosu na pet godina stari sistemi 
  • Čak i do dvostruko puta više memorije u poređenju sa prethodnom generacijom uređajaii
  • Četiri puta veći kapacitet skladištenja podataka u odnosu na uređaje prethodnih generacijaiii
  • OptiPlex 7040 Small Form faktor troši do 63 odsto manje energijeiv
  • OptiPlex 7040 Small Form faktor radi do 32 odsto tišev

Novi portfolio uključuje:

  • OptiPlex 7040: Desktop računar Enterprise klase inovativnog i kompaktnog dizajna sa dva hard diska, diskretnom grafikom i značajnim mogućnostima nadogradnje.
  • OptiPlex 5040: Računar sa naprednim performansama i najvećim nivoom sigurnosti u klasi.
  • OptiPlex 3040: Računar sa najnižom ulaznom cenom komercijalnog desktop računara koji pruža visoke performanse i sigurnost.
  • OptiPlex 24 7000 Series All-In-One (7440): Najsigurniji all-in-one računari na svetu tankog i elegantnog dizajna, sa Full HD ekranom dijagonale 23,8 inčni i opcionim 4K Ultra HD ekranom. OptiPlex 22 3000 Series All-In-One (3240): All-in-one poslovni računar sa novim Full HD ekranom dijagonale 21,5 inči.

Wyse 5050 AIO Zero klijent: visoke performanse i elegantan dizajn

Dell Cloud Client-Computing pruža rešenja za virtualizaciju desktop računara kompanijama koje svojim zaposlenima žele da omoguće sigurno korišćenje aplikacija i podataka iz data centra na sopstvenom uređaju bez ugrožavanja produktivnosti. Prema IDC-u, kompanija Dell je zauzela prvo mesto na svetu u 2014. godini u isporuci thin clients rešenja i terminala, dok je u 2015. godini isporučio više thin clients rešenja od bilo kojeg drugog proizvođačavi. Wyse 5050 AIO Zero računar napravljen je za VMware okruženja i pruža robusnu sigurnost sa minimalnom mogućnošću za napade malware virusa:

  • Visoke performanse i funkcionalnost: Wyse 5050 AIO računar poseduje Full HD ekran dijagonale 23,6 inči. Uz snažnu PCoIP tehnologiju, pruža potpunu USB perifernu interoperabilnost, bogatu multimediju i podršku za 3D grafiku visoke rezolucije, kao i napredne aplikacije poput CAD aplikacije i obrade video materijala.

  • Jednostavno postavljanje i pokretanje: Wyse zero računari podržavaju hands-off upravljanje i daljinsko upravljanje sa Wyse Device Manager funkcijom, uključujući i BIOS podršku kompanije Dell, dajući administratorsku mogućnost prilagođavanja hardverskih funkcionalnosti. AIO Zero klijent ima one cord dizajn i automatske postavke.

  • Elegantan dizajn: Wyse 5050 AIO zasnovan je na popularnom Dell 24 monitoru – P2414H. Sa zero klijentom na zadnjoj strani monitora, i ugrađenim napajanjem, 5050 model se elegantno uklapa sa radnom površinom. Model poseduje šest USB ulaza, uključujući četiri šasije sa strane zarad jednostavnog pristupa, i rotirajuću bazu koja se može jednostavno odvojiti.

Kompanija Dell je najavila devetu verziju Wyse Cloud Client Manager upravljačke platforme zasnovane na cloud funkciji, kojom se može upravljati thin clients rešenjima, mobilnim uređajima i radnim okruženjima pomoću jedne konzole. Na taj način jednostavnije je upravljati uređajima i kontrolisati više filijala omogućavajući administratorima da organizuju uređaje u grupe u više nivoa i delegiraju administraciju određenih grupa. Nova verzija Wyse Cloud Client Manager sistema pruža unapređene mogućnosti upravljanja Android, Windows i iOS platformama dodajući podršku za iOS 9, Windows 10 i unapređene funkcije za upravljanje aplikacijama.

Potpuno upravljanje i automatizacija Enterprise Mobility rešenja

Dell Services sistem spaja vodeću svetsku tehnologiju i stručnost kako bi pomogao kompanijama da automatizuju i usmere proces postavljanja i upravljanja krajnjim mobilnim uređajima, zajedno sa ključnom infrastrukturom. Dell MobilityServices predstavljaju jedinstveno rešenje koje pruža sigurnost i lakše upravljanje, kao i mogućnost automatizacije, kako bi korisnicima pomogli da iskoriste svaku aplikaciju, održavaju sigurnost svojih podataka i uspostave bolju kontrolu nad aplikacijama, podacima i uređajima.

Dell Services sistem je sada i sistem integrator za Usablenet, kompaniju koja pruža tehnološke IT usluge, usmerene na enterprise mobilnu strategiju i implementaciju. Dodajući mobilnu Usablenet platformu svojim rešenjima, korisnici će biti u mogućnosti da pristupe najboljim mobilnim stranicama, aplikacijama i specifičnim mobilnim rešenjima.

Dostupnost

  • Nove serije OptiPlex 7000, 5000 i Micro PC sa Intel Unite softverom dostupne su od danas. Serija OptiPlex 3000 dolazi na tržište u decembru 2015. godine. Wyse 5050 AIO Zero klijent će biti dostupan u 2016. godini.
  • Deveta verzija Cloud Client Manager sistema će biti dostupna krajem 2015. godine.