Mad Catz M.M.O. TE

Još jedan sjajan miš u seriji ozbiljnih igračkih modela koji stižu sa Mad Catz potpisom. Namenjen M.M.O. igrama, ne čudi što je na raspolaganju čak 20 tastera koji se mogu po želji programirati. Vrhunski laserski 8200DPI senzor postiže sjajne performanse i ovaj miš zaslužuje visoke ocene i preporuku.

Mad Catz je nastavio u istom smeru od kupovine Saiteka, nastavljajući tradiciju sjajnih Cyborg miševa. R.A.T. modeli su među najkvalitetnijim na tržištu, i ima ih za sve ukuse: kompaktnih dimenzija, bežičnih, klasičnih, ali i onih koji su namenjeni najzahtevnijim igračima za turnire. Upravo to i znači oznaka TE - Tournament Edition, dok je M.M.O. skraćenica za Massively Multiplayer Online igre koje beleže konstantni rast popularnosti, gde se broj igrača meri već u desetinama milionima. Ovaj miš koristi vrhunski laserski senzor od maksimalno 8200DPI, i ima na raspolaganju čak 20 tastera čije se funkcije, naravno, mogu detaljno podešavati.

Ključne karakteristike

  • I dalje veoma atraktivan dizajn, nalik na ostatak Cyborg R.A.T. serije
  • Podešavanje po dužini
  • Vrlo precizan laserski senzor
  • Čak 20 tastera na raspolaganju

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: laserski, 100 – 8200DPI
  • Interfejs: USB, 1000Hz Ultrapooling
  • Tasteri: 20+scroll wheel
  • Detalji: 50G akceleracija, 6 m/s tracking

Mad Catz M.M.O. TE

Već na prvi pogled teško da neko neće prepoznati o kom se proizvođaču radi, pošto je dizajn veoma karakterističan i prepoznatljiv za sada već praktično ikonične R.A.T. modele. Ipak, iz nekog razloga, u oznaci modela je to ipak izostalo, no nomenklaturu na stranu, radi se o punokrvnom pripadniku jedne od najboljih serija igračkih miševa. Pošto se radi o modelu za turnire, ipak je funkcionalnost ispred atraktivnog dizajna, pa je M.M.O. dostupan u četiri verzije: crna sa plavim detaljima (kao naš primerak), crni sa belim i crvenim detaljima, crveni sa crnim i belim detaljima i beli sa crveno-crnim detaljima, tako da svako može da odabere ono što mu se najviše dopada ili odgovara bojama tima. Ono što je zajedničko jeste vrlo kvalitetna konstrukcija, ceo miš je napravljen od plastike koja deluje izuzetno kvalitetno i izdržljivo. Cela gornja površina je gumirana, odnosno u pitanju je takozvani soft-touch finiš koji se odlično "lepi" za šaku kako miš ne bi slučajno skliznuo kada se šaka oznoji.

Kao što smo i očekivali, miš se može podešavati po dužini izvlačenjem zadnjeg dela, a vidimo i da se desne bočna stranica miša drži pomoću jednog šrafa koji se skida inbusom, mada rezervne bočne stranice ne dolaze u pakovanju. Miš ima asimetrično postavljeni USB kabl dužine 1.8m koji je presvučen zaštitnim sloje, i koji nudi pooling rate od 1000Hz, što se takođe može podešavati u opcijama. Od tastera, imamo dva standardna Mouse tastera sa gornje strane (koriste se naravno Omron prekidači), duboko usađeni i nazubljeni Scroll točkić, odmah iza njega DPI change taster, kao i dva dodatna tastera levo i desno od Scrolla. Sa desne bočne strane miša imamo jedan dodatni taster, a sa leve strane čak 12 tastera, kao i 3-segmentni LED displej koji će označiti aktivan DPI preset. Na kraju, sa gornje strane, skroz levo postoji i Mode taster kojim se prebacuje aktivan profil, a u svakom profilu se ukupno može programirati i mapirati čak 20 tastera.

Rezime

Ovaj model miša koristi 8200 DPI Laser Doppler senzor, kod koga korisnik može obaviti kalibraciju u zavisnosti od podloge, detaljno podesiti lift-off distancu. Uz akceleraciju od 50G i tracking od 6m/s, teško da će iko naći neke primedbe. Kao što smo navikli, softver koji služi za podešavanje je odličan i jednostavan čak i za one kojima će ovo biti prvi takmičarski miš. Ovaj model je vrlo udoban za korišćenje i podešavanje, kreće se vrlo glatko (pet posebnih stopa sa donje strane) i biće stvarno fantastična opcija za zahtevne igrače koji preferiraju M.M.O. igre. Sličnih miševa ima u ponudi sasvim solidan broj, ali ono što možemo da potvrdimo je da je Mad Catz M.M.O. TE po svemu viđenom u samom vrhu.

Conclusion

This mouse uses 8200DPI Laser Doppler sensor so the user can perform a calibration, depending on the surface and set the lift-off distance. With the acceleration of 50G and 6m/s tracking, everything is beyond reproach. Software setup is excellent and easy to use even for those to whom this will be the first competition mouse. This model is comfortable to use and to setup, it is sliding smoothly (there are five special feet on the back side) and it is really a fantastic option for demanding gamers who prefer M.M.O. games. There are many similar offers on the market, and the Mad Catz M.M.O. TE model is on the top of the range.

Preporučena cena (uključujući PDV, jul 2015.): 105€

PRO NET SYSTEM d.o.o. ustupio: Mad Catz M.M.O. TE
maloprodaja: Save Kovačevića ulica 2. 2a, 011/3317982
zvanični sajt: start-play.info