Logitech X100 Mobile Wireless Speaker

Stvarno sjajan zvučnik koji će obradovati ljubitelje muzike u pokretu. Iako cena možda nije baš mnogo povoljna, kvalitet zvuka je potpuno opravdava.

Logitech ima dosta iskustva kada su zvučnici u pitanju, pa i kada su u pitanju wireless modeli ima već par proizvoda u svojoj ponudi. X100 zvučnik je veoma kompaktnih dimenzija, namenjen onima koji su često u pokretu, a žele glasno da slušaju muziku. Gledajući cenu, odmah možemo da kažemo da mnogi neće biti baš oduševljeni, no oni kojima to ne bude predstavljalo veliki problem, biće nagrađeni stvarno sjajnim zvukom koji nas je i iznenadio pošto dolazi u prilično malom pakovanju. Portabl, bežični zvučnici su postali veoma popularni i ima ih u svim mogućim oblicima i bojama, no po svemu što smo videli i čuli, mislimo da Logitech definitivno neće imati problema da dođe do svojih slušaoca.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Sjajan zvuk
  • Integrisana baterija

Utisak kvare

  • Cena nije baš mnogo povoljna

Specifikacija

  • Interfejs: 3.5mm, Bluetooth A2DP, Bluetooth-Hands-Free Profile (HFP1.6)
  • Dimenzije: 97.5 mm x 85 mm x 37 mm

Logitech X100 Mobile Wireless Speaker

Ovo je zvučnik veoma kompaktnih dimenzija od 97.5x85x37 mm, i proizvođač se definitivno potrudio da se dobije atraktivan zvučnik koji će se izgledom lako izdvojiti iz konkurencije. U ponudi postoji pet različitih kolornih varijanti, a do nas je stigla ona najkonzervativnija (crno-siva kombinacija boja). Iako ovaj zvučnik nije dovoljno mali da stane u džep, sigurno neće biti problem poneti ga u bilo kojoj torbi. Prateće pakovanje nije baš mnogo bogato, pa recimo nema futrole za nošenje, već samo običnog USB kabla (microUSB konektor) za punjenje, kao i kratkog konopčića koji se provlači kroz otvor sa bočne strane, a koji se pomoću plastičnih konektora na kraju koji se spaju, može koristiti za kačenje zvučnika bilo gde.

Iako možda to ne deluje tako na prvi pogled, treba samo reći da X100 nije zvučnik otporan na vlagu, vodu i prašinu, tako da treba malo voditi računa o tome gde će se koristiti. Ipak, spolja je ceo zvučnik gumiran, tako da verujemo da neće biti problema ni ako ispadne na pod. Zaštitni grill zauzima celu gornju površinu, a tek kasnije vidimo da je ispod sakrivena i statusna dioda. Od konektora, na raspolaganju su jedan 3.5mm i MicroUSB, i dobra je vest da se pored Bluetooth konekcije na zvučnik lako priključuje bilo koji izvor zvuka preko 3.5mm interefejsa. Pored Power tastera, tu su i samo još i Volume +/- tasteri kao i poseban Bluetooth taster koji služi za uparivanje sa telefonom (nije potrebno unositi kod za uparivanje). Ovaj zvučnik ima integrisanu bateriju koja se puno preko USB interfejsa, i koja ima autonomiju od oko 5h slušanja muzike u kontinuitetu.

Rezime

Ono što će većinu sigurno iznenaditi jeste zvuk koji dolazi sa ovako malog zvučnika, a mi smo bili stvarno oduševljeni. Iako bas svakako nije očekivan, dobili smo ipak solidno topao zvuk, vrlo precizan i prilično prijatan za uvo. Jačina zvuka je dovoljna da će se bez problema čuti i u bučnijem okruženju. Bluetooth veza radi dobro, i zaista hvata razdaljinu od oko 10m, bez gubljenja kvaliteta zvuka. Ovi zvučnik nije među najjeftinijima iz ove kategorije, ali je zvuk takav da bez ikakvih problema opravdava svoju cenu.

Conclusion

The sound coming from such small speakers will surprise you, and we were really impressed. While the bass certainly is not expected, the sound is warm, precise and pleasant to ear. The volume is sufficient so you will hear the sound even in noisy environments. Bluetooth connection is working well, and indeed covers the 10m distance without losing the sound quality. This speaker is not among the cheapest in this category, but the sound will justify the price.

Preporučena cena (uključujući PDV, april 2014.): 63€

Gigatron ustupio: Logitech X100 Mobile Wireless Speaker
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com