Logitech Stereo Speakers Z120

Minijaturni Logitech zvučnici sa 1.5" drajverima i ukupnom snagom od 1.2W. Ovo nije baš mnogo, no sasvim su solidno glasni za tu veličinu. Kvalitet zvuka je pristojan, ali ne treba očekivati snažan bas.

Logitech ima dosta raznih modela zvučnika u ponudi, čime pokriva široki krug korisnika, od manje zahtevnih koji traže obične zvučnike za računar, pa do onih zahtevnijih koji traže kvalitetan surround sistem. Model Z120 koji smo testirali spada u ovu prvu kategoriju, i ovo su zvučnici kod kojih se po prilično dobroj ceni dobija sasvim pristojan zvuk. U pitanju je stereo 2.0 model, koji koristi USB interfejs za napajanje i 3.5mm analogni stereo konektor za zvuk. Iako ima dosta onih koji Logitech stavljaju na prvo mestu kada su periferije u pitanju, već se pojavila prilično velika konkurencija, pa se za iste pare može dosta toga pronaći i biće interesantno videti kako i čime Logitech brani titulu.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimezije
  • Pristojan kvalitet zvuka
  • Dosta glasan zvuk za 1.2W

Utisak kvare

  • Samo 1.2W snage

Specifikacija

  • Snaga: 1.2W
  • Interfejs: 3.5mm, USB za napajanje

Logitech Stereo Speakers Z120

Model Z120 spada u klasične desktop modele veoma kompaktnih dimenzija, mada i dalje nisu portable zvučnici iz jednostavnog razloga: potreban im je USB interfejs za napajanje. Sa druge strane, to znači da će bez problema moći da se koristi sa laptopom, bez posebnog izvora napajanja. Iako su prilično kompaktnih dimenzija, očigledno je da nisu baš pravljeni za često nošenje posebno pošto prednji deo nije zaštićen i vide se zvučnici koji se nepažljivim transportom mogu i oštetiti. Dizajn je atraktivan, sa kombinacijom bele i crne glossy plastike, kao i srebrnim kupolama. OZnaka proizvođača je utisnuta na plastici, sa prednje strane levog zvučnika i veoma je diskretna.

Desni zvučnik napred ima mali potenciometar za jačinu zvuka, kao i zelenu statusnu diodu. Da ne bi morali da razmišljate mnogo o kablovima, svi su fiksirani sa zadnje strane zvučnika. Desni zvučnik tako ima čak tri kabla: jedan koji ga povezuje sa levim, USB kabl za napajanje i audio kabl sa 3.5mm konektorom za izvor zvuka. Ono što nam se dopalo i što je veoma praktično jeste to da se sa zadnje strane zvučnika nalazi i proširenje koje omogućava da namotate kablove, što je veoma zgodno za transport. Zvučnici koriste 1.5" drajvere i ukupne su snage 1.2W, što definitivno ne zvuči baš mnogo impresivno, ali se ispostavilo da su prilično glasni za tu brojku.

Rezime

Ovo su mali zvučnici koji daju pristojan zvuk, ali ne treba ipak očekivati previše: ne baš impresivan raspon zvuka i slabašan bas su prilično očekivani. Ipak, za svoje dimenzije, zvuče prilično dobro i glasno, stim što se pomalo gubi na detaljima. Ovo su zvučnici za manje zahtevne korisnike, sa snagom koja će biti dovoljna za slušanje muzike dok se sedi za računarom ili laptopom. Solidna cena i pristojan zvuk, uz kompaktne dimenzije i jednostavnu instalaciju i korišćenje.

Conclusion

These small speakers provide decent sound, but you should not expect too much: not very impressive sound range and weak bass are expected. For its dimension, they sound good and loud, however details are a bit eliminated. These speakers are for less demanding users while the power will be enough for listening to music while working on a computer or a laptop. A solid price and a decent sound, along with a compact size, ease installation and usage are provided.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 16€

Gigatron ustupio: Logitech Stereo Speakers Z120
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com