Logitech Multimedia Speakers Z213

Jednostaavni 2.1 zvučnici koji su namenjeni manje zahtevnim korisnicima koji nemaju neke posebne zahteve. Iako je snage od samo 7W, ovi zvučnici isporučuju veoma prijatan zvuk i sasvim solidan bas za svoje dimenzije.

Kompanija Logitech je pored miševa i tastatura prilično poznata i po odličnim audio periferijama. Računarski zvuk je postao kategorija za sebe, pa imamo prilično veliki broj raznih slušalica, headsetova i zvučnika koji će privući pažnju kupaca. 2.1 sistemi su uvek popularni, pošto kombinuju prilično kompaktne dimenzije satelita sa odličnim basom za koji je zadužena posebna jedinica. U ovom slučaju, to je jedan od najmanjih 2.1 sistem u ponudi, sa ukupnom snagom od svega 7W, što znači da će biti dobar izbor za one kojima nije bitno da muzika bude mnogo glasna.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimezije sistema
  • Dosta dobar kvalitet zvuka
  • Dodatni 3.5mm ulaz i izlaz za slušalice

Utisak kvare

  • Samo 7W snage

Specifikacija

  • Snaga: 7W
  • Sateliti: 2 x 1.5W (RMS) (4 ohms, @1kHz, @10% THD), 2" drajveri
  • Subwoofer: 4W (RMS) (4 ohms, @100Hz, @10% THD), 4" drajver
  • Interfejs: 3.5mm, headphones, AUX

Logitech Multimedia Speakers Z213

Za jedan 2.1 sistem, Z213 je prilično kompaktnih dimenzija sa satelitima koji zauzimaju 14.2 cm x 7.9 cm x 7.6 cm i subwooferom od 18.3 cm x 13 cm x 19.3 cm. Što se dizajna tiče, nema ničega spektakularnog, sa ceo sistem je crne boje, sa satelitima koji imaju već integrisana postolja i bez zaštitnog grila napred, tako a se vide cone drajveri. Kod subwoofera je zvučnik okrenut na dole (zvučnik ima gumene stope koje ga podižu sa poda), sa otvorom za vazduh okrenutim napred, tako da će pozicioniranje biti olakšano pošto se subwoofer može približiti zidu. Ono što možda ovaj sistem razlikuje od sličnih je to što se dobija veoma praktična kontrolna jedinica (control pod kao to Logitech zove), koja će pojednostaviti kontrolu glasnoće. Dodatno, na sebi ima i 3.5mm AUX konektor (možete lako priključiti neki muzički plejer na primer), kao i konektor za slušalice.

Sateliti su kompaktni, i neće biti problema oko pozicioniranja, stim što su im kablovi fiksirani i dužine od 1.5m, i potrebno ih je priključiti na subwoofer. Što se subwoofera tiče, on ima dva fiksirana kabla, jedan audio kabl sa 3.5mm konektorom, a drugi za struju (adapter za napajanje je već ugrađen u sam zvučnik). Sa zadnje strane subwoofera je samo 3.5mm konektor za kabl koji ide od satelita, kao i jedan potenciometar za regulisanje snage basa. Sve ostale kontrole su na kontrolnoj jedinici, gde vidimo zelenu statusnu diodu, potenciometar za jačinu zvuka, kao i On/Off taster uz dodatne konektore za slušalice i sekundarni izvor zvuka (što smo već pomenuli). Nije loše pomenuti to da su ovi zvučnici kompatibilni sa Logitech Bluetooth Audio Adapter-om, tako da se vrlo lako može dobiti i potpuno bežična, Bluetooth konekcija kako bi recimo muziku puštali sa telefona, tableta ili nekog drugog uređaja sa BT interfejsom.

Rezime

Sateliti koriste 2" drajvere ukupne snage od 3W, dok je u subwoofer smešten 4" zvučnik od 4W. Kako tih maksimalnih 7W zvuči u praksi? Generalno, odavno je poznato da brojke nisu sve, i u ovom slučaju dobijamo zvuk koji će biti sasvim dovoljno glasan za manje prostorije. Iako možda neće biti oduševljeni oni koji muziku vole da slušaju glasno, svi ostali će biti prijatno iznenađeni. Zvuk je dosta lepo izbalansiran, sa basom koji zvuči dosta bolje nego što bi se očekivalo od 4W zvučnika, no ipak nije dovoljno glasan da bi se komšijama smetalo. Ovaj model je prijatan za duže slušanje, i biće odličan izbor za one koji žele upgrade sa postojećih 2.0 zvučnika niže klase.

Conclusion

Satellites use 3W 2" drivers, while the subwoofer is placed in a 4W 4" speaker. How this maximum 7W does sound in practice? It has long been known that the numbers are not everything, and in this case, the loud sound enough for smaller rooms is provided. Although those who love to listen loud music will not be delighted, others will be pleasantly surprised. The sound is nicely balanced, and the bass sounds better than it would be expected from 4W speakers, however, it is not loud enough to bother the neighbors. Model is pleasant to listen for a long time, and it will be an excellent choice for those who want to upgrade from the existing 2.0 speakers of the lower class.

Preporučena cena (uključujući PDV, oktobar 2014.): 33€

Gigatron ustupio: Logitech Multimedia Speakers Z213
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com