Logitech G302 Daedalus Prime

Sjajan Logitech igrački miš iz sada već poznate G serije, sa optičkim Delta Zero senzorom od 4000DPI. Kompaktne dimenzije i odlične performanse, kao i atraktivan dizajn se dobijaju po, za Logitech, odličnoj ceni.

Logitech je već odavno postao jedan od vodećih proizvođača periferija, gde miševi zauzimaju posebno bitno mesto, i ne čudi nas što su modeli ove kompanije uvek u vrhu bez obzira na kategoriju u kojoj se nalaze. Pre izvesnog vremena, videli smo da je Logitech uveo seriju G, skraćeno od Gaming, gde su smešteni proizvodi namenjeni igračima. Tu smo već imali par zaista ikoničnih periferija, a vredni Švajcarci svakako ne sede skrštenih ruku. Ovoga puta ćemo videti G302 Daedalus Prime, miš namenjen ljubiteljima multiplayer online battle arena (MOBA) igračima. Po svemu sudeći, radi se o još jednom instant hitu Logitecha.

Ključne karakteristike

  • Kompaktne dimenzije
  • Sjajan optički senzor
  • Kvalitetna izrada
  • Vrhunske performanse

Utisak kvare

  • Ništa posebno

Specifikacija

  • Senzor i rezolucija: 4000dpi Delta Zero
  • Interfejs: Full-speed USB, 1000Hz Ultrapolling
  • Tasteri: 6+scroll wheel
  • Dodatno: 20G, 120ips
  • Dimenzije: 115 x 65 x 37 mm
  • Težina: 87g

Logitech G302 Daedalus Prime

Logitech, koji je do sada kreirao mnoge miševe koji su svojim oblikom i funkcijama godinama kasnije inspirišu mnoge druge proizvođače. Imamo osećaj da će i ovoga puta biti tako. G302 Daedalus Prime je najmanji u seriji, sa dizajnom koji uspeva da pomiri elegantno zakrivljene linije, ali ima i prilično karakterističan oblik, dok će pozadinsko osvetljenje neonski plave boje dati prilično upečatljiv izgled. Sa dimenzijama od 115x65x37 mm i težinom od svega 87g, ovaj miš će odlično odgovarati svima koji su navikli na manje miševe, imaju manju šaku ili jednostavno preferiraju claw grip držanje miša. Sa donje strane imamo centralno postavljen senzor i dve veće stope sa vrlo niskim koeficijentom trenja i deklarisanim životnim vekom od čak 250km.

Miš je izrađen od matirane crne plastike, sa bočnim stranicama koje imaju posebnu teksturu koja će sprečiti proklizavanje miša. Zadnji deo miša ima stilizovano slovo G (oznaka serije), dok sa bočnih strana primećujemo "tačkice" kroz koje kao i kroz slovo G probija pozadinsko osvetljenje, što izgleda veoma interesantno. Iako jeste simetričan, miš je ipak namenjen desnorukima, zbog pozicije bočnih, takozvanih thumb tastera, dok su korisnicima još na raspolaganju dva standardna mouse tastera sa gornje strane (deklarisana na čak 20 miliona klikova), kompletno gumiran scroll toškić koji je vrlo precizan i poseban taster za menjanje DPI vrednosti u hodu, u rasponu od 240-4000DPI. Vredi pomenuti da tasteri imaju posebne metalne opruge koje će poboljšati odziv i osećaj kada se koriste, mada to u praksi i nismo primetili.

Rezime

Kabl miša je nešto duži od 2m, sa USB konektorom, a koristi se brza USB 2.0 veza koja obezbeđuje 1ms odziv. Miš inače ima integrisani 32-bit ARM procesor koji je zadužen za sva podešavanja, što u kombinaciji sa stvarno odličnim softverom sjajno radi posao. U praksi, miš se sjajno pokazao i veoma lepo klizi po podlozi, dok je Delta Zero optički senzor stvarno odličan i zadovoljiće i zahtevne korisnike koji imaju malo veća očekivanja. Iako se radi o najmanjem i najjeftinijem mišu iz nove G serije, G302 itekako ima šta da pokaže i radi se o jednom od najboljih modela u ponudi.

Conclusion

Mouse cable is 2m long, it has a USB connector while fast USB 2.0 connection with 1ms response time is used. The mouse has an integrated 32-bit ARM processor in charge of all the settings combined with excellent software. The mouse works well and nicely slides on every surface, while the Delta Zero optical sensor is excellent and will satisfy even demanding users. Although it is the smallest and cheapest mouse from the new G series, the G302 has a lot to show, and it's one of the best models in the range.

Preporučena cena (uključujući PDV, maj 2015.): 55€

Gigatron ustupio: Logitech G302 Daedalus Prime
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com