Logitech Bluetooth Speakers Z600

Vrlo interesantni Bluetooth zvučnici koji donose kvalitetan zvuk i jednostavnost korišćenja, uz mogućnost istovremenog uparivanja sa tri uređaja, uz dodatnu 3.5mm analognu konekciju.

Većina zvučnika koji koriste Bluetooth interfejs spadaju u portabl kategoriju i predstavljaju rešenje koje traže oni koji imaju neke od uređaja koji podržavaju ovaj standard. Ipak, Z600 zvučnici su desktop varijanta koja je vrlo fleksibilna i koja pruža dosta ozbiljniji zvuk u odnosu na ono što smo inače navikli da vidimo. Logitech je sigurno jedan od najpoznatijih proizvođača periferija, gde vrlo bitno mesto zauzimaju i zvučnici. Ono što nam prvo privlači pažnju jeste cena, pošto 190€ uopšte nije malo, pogotovo što se za te pare mogu kupiti i malo kvalitetniji klasični stereo zvučnici. Ipak, činjenica da se mogu istovremeno povezati do tri različita uređaja kao i to da koriste Bluetooth interfejs svakako prave razliku u odnosu na klasične zvučnike..

Ključne karakteristike

  • Atraktivan dizajn
  • Kvalitetna izrada
  • Odličan zvuk

Utisak kvare

  • Za nijansu previše ublažen bas

Specifikacija

  • Interfejs: Bluetooth v.2.0, A2DP, 3.5mm

Logitech Bluetooth Speakers Z600

Zvučnici izgledaju veoma interesantno, u tower formatu sa zaštitnom mrežicom koja ide skroz oko zvučnika, i ako ništa drugo, izgledom će privući one koji vole moderan dizajn. Kvalitet izrade je dobar, a zvučnici stoje stabilno na stolu bez opasnosti da se prevrnu ili pomere slučajno. Iako konekcija sa njima jeste bežična, sami zvučnici se moraju spojiti kablovima koji su fiksirani i koji se spajaju posebnim konektorom na koji se priključuje i napajanje. Koristi se strujno napajanje sa malo većim adapterom koji će verovatno na produžnom kablu zauzeti dva mesta. Kao što obično i biva, u jednom zvučniku (desnom u ovom slučaju) se nalazi pojačalo i sve kontrole. Ipak, da bi sve ostalo u elegantnom tonu, nema nigde klasičnih tastera i potenciometara, već imamo pametno rešene kontrole i pristup koji će sprečiti da bilo šta naruši minimalistički izgled ovih zvučnika.

Ono najbitnije su verovatno kontrole zvuka, odnosno Volume kontrole, a to se radi pomoću touch kontrola na vrhu desnog zvučnika, pa iako će biti potrebno malo navikavanja na to, jeste u pitanju praktična stvar. Sa zadnje strane ovog zvučnika su i Power, Bluetooth (za uparivanje) kontrole, kao i 3.5mm konektor sa zaštitnom kapicom. Na ovaj način se zvučnici lako povezuju i sa nekim plejerom ili računarom. Uparivanje sa Bluetooth uređajima je jednostavno i samo treba pratiti uputstvo, a istovremeno Z600 pamti tri konekcije, stim što naravno nema preklapanja zvuka, već će se čuti samo jedan uređaj u jednom trenutku. Za slučaj da recimo hoćete laptop ili desktop da priključite na ovaj način, uz zvučnike se dobija i Bluetooth dongle, pa će i to biti veoma jednostavno.

Rezime

Zvuk sa Z600 zvuči veoma prijatno, i uravnoteženo, stim što smo navikli ipak na snažniji bas i to je jedina stvar koja nas nije oduševila. Ukoliko volite da slušate muziku glasno i sa dosta basa, ovaj model nije za vas, dok će u protivnom isporučiti vrlo precizan zvuk koji zvuči veoma, veoma dobro. Logitech Z600 su zvučnici za one koji imaju više Bluetooth uređaja koje žele da priključe i dobiju zvuk, a pri tome cene dobar kvalitet zvuka.

Conclusion

Z600 offers nice and balances sound, except that we are accustomed to a more powerful bass, and that is the only thing that is not impressed us. If you like to listen to loud music with many bass, this model is not for you, while otherwise it will deliver highly precise sound. Logitech Z600 speakers are for those who have more Bluetooth devices that want to join and receive sound, and those who search for a good sound quality.

Preporučena cena (uključujući PDV, novembar 2013.): 190€

Gigatron ustupio: Logitech Bluetooth Speakers Z600
maloprodaja: Gigatron Shop Kirovljeva br. 17, 011 / 354 13 78 ili 011 / 354 13 79
zvanični sajt: gigatronshop.com