LG predstavlja nova rešenja za obradu vazduha na IFA 2016

Novi uređaji za klimatizaciju i prečišćivanje vazduha kompanije LG namenjeni su korisnicima koji vrednuju energetsku efikasnost i vrhunske performanse

Zvanično press saopštenje

Kompanija LG Electronics (LG) će na sajmu IFA 2016 premijerno za Evropsko tržište predstaviti najnovija rešenja za obradu vazduha, uključujući rezidencijalne klima uređaje i prečišćivače vazduha.

DUALCOOL klima uređaj za brže hlađenje i izuzetnu uštedu energije

DUALCOOL je prvi klima uređaj koji koristi energetski efikasan Dual Inverter Compressor™ , koji omogućava uštedu energije bez smanjenog učinka hlađenja. Zahvaljujući ovom kompresoru, o čijem kvalitetu svedoči i desetogodišnja garancija, DUALCOOL uređaj koristi i do 70% manje električne energije, dok je proces hlađenja za oko 40% brži nego kod uobičajenih kućnih klima uređaja bez Inverter tehnologije1. Osim toga, ovaj uređaj proizvodi znatno manju buku, što ga čini idealnim za stanove. DUALCOOL odlikuje savršeni balans forme i funkcije, kao i tanak i jednostavan dizajn, pa se savršeno uklapa u svaki enterijer.

Zdravije i čistije kućno okruženje

Zahvaljujući naprednom senzoru za otkrivanje i najmanjih čestica (čak i onih sa prečnikom od 1 mikrometra), novi prečišćivač vazduha kompanije LG stvara zdravo i prijatno kućno okruženje uklanjanjem nevidljivih zagađivača. Sa dizajnom od 360 stepeni i Clean Booster opcijom, ovaj uređaj značajno skraćuje vreme potrebno za prečišćivanje vazduha, čak i kada su u pitanju prostorije većih razmera. Takođe, Baby Care opcija omogućava emitovanje blažeg protoka vazduha, stvarajući tako idealnu atmosferu za bebe i decu.

Zahvaljujući opcijama Smart Indicator i Smart Lighting, korisnici imaju priliku da u svakom trenutku prate rad svog klima uređaja u stvarnom vremenu. Na prozirnom displeju, Smart Indicator prikazuje informacije o kvalitetu vazduha, dok Smart Lighting koristi svetla u četiri različite boje, kojima ilustruje nivo kvaliteta vazduha.

„Za razliku od naših ranijih proizvoda, prefinjeni novi uređaji za obradu vazduha koje ćemo predstaviti na IFA sajmu su efikasniji i pružaju bolje performanse nego ikada do sada“, rekao je Jo Seong-jin, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Home Appliances & Air Solution. „Naši korisnici u Evropi postavljaju standarde kada su u pitanju najbolji kvalitet i energetska efikasnost, tako da je sajam IFA postao vodeće mesto za predstavljanje naših najnaprednih uređaja.“

Posetioci štanda kompanije LG na IFA sajmu u Hali 18 u Messe Berlinu biće u prilici da se i sami uvere u izvanredan kvalitet novih LG rešenja za obradu vazduha.