LG predstavio novi UltraFine 5K monitor

Beograd, 15. avgust 2019. godine – Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je novi 27-inčni UltraFine TM 5K monitor (model 27MD5KL) koji, zajedno sa 24-inčnim monitorom UltraFine 4K (model 24MD4KL), spada u LG- jeve visokokvalitetne monitore posebno dizajnirane za najnovije Apple proizvode.

LG

LG UltraFine displeji pružaju odličan kvalitet slike kad su spojeni na Mac ili iPad Pro. LG UltraFine 5K monitor je dizajniran kako bi poboljšao produktivnost, a dodatno nudi snažne i sveobuhvatne performanse i najnovije mogućnosti povezivanja. Sa podrškom za Thunderbolt 3 i USB Type-C, monitor je idealan za najnovije Mac notebook i desktop računare, kao i za iPad Pro. LG-jev 5K monitor omogućava korisnicima da konfigurišu Mac radnu stranicu, a video, audio i prenos podataka odvijaju se putem jednog kabla. Zahvaljujući snazi od 94W, ovaj monitor je u mogućnosti da putem USB-C ulaza puni Mac ili iPad.

LG

LG UltraFine 5K monitor osmišljen je tako da zadovolji potrebe kreativnih dizajnera, fotografa i snimatelja, i predstavlja vrhunsko rešenje širokog ekrana koji obezbeđuje precizne detalje i boju. Poseduje P3 široki spektar boja i osvetljenost od 500 nita za optimizovane slike, a kalibracija nije potrebna. Monitor ima 218 piksela po inču (PPI), što rezultuje sa više od 14,7 miliona piksela koji stvaraju neverovatno realističan prikaz slika i oštar tekst. Ugrađena kamera, mikrofon i stereo zvučnici pružaju bogat multimedijski doživljaj.

LG

LG UltraFine 5K dizajniran je tako da obezbedi novi nivo praktičnosti zbog svoje prilagodljive visine i nagiba za maksimalnu udobnost. Kompatibilnost sa macOS Mojave 10.14.6 i iOS 12.4 omogućuje korisnicima da upravljaju osvetljenjem i jačinom zvuka direktno kroz Touch Bar ili tastaturu na MacBook Pro. Senzor za ambijentalno osvetljenje monitora automatski prilagođava osvetljenost na ekranu kada je spojen sa Mac računarom.

Uz LG UltraFine 4K monitor sa ekranom od 23,7 inča, deset odsto većim od prethodne verzije, korisnici su u prilici da iskuse gotovo jednako realistične boje i potpunu pokrivenost P3 širokog spektra boja, kao i 500-nitnu jasnoću. Dizajn, kvalitet i brzina povezivanja omogućuju korisnicima da u potpunosti iskoriste svoju kreativnost. Uz Mac računar, Thunderbolt 3 priključci mogu da se iskoriste za povezivanje dva 4K displeja.

„Prva LG UltraFine serija izvrsno je prihvaćena od strane kreativnih profesionalaca zbog neverovatnih performansi i pogodnosti korišćenja“, rekao je Jang Ik-hvan (Jang Ik-hwan), direktor IT poslovne divizije u kompaniji LG Electronics. „Jednostavnost korišćenja i zapanjujući kvalitet ekrana čine LG UltraFine monitor izvrsnim izborom za Apple korisnike“.

LG UltraFine 5K dostupan je na apple.com i odabranim Apple Stores prodavnicama.